Brother MFC-J4510DW: printen in landschapmodus

5 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. A3 met de hand
 3. 3. Wi-Fi Direct
 4. 4. Foto's en screenshots
 5. 5. Specificaties
 6. 6. Prestaties: snelheid
 7. 7. Prestaties: afdrukkwaliteit, stroomverbruik, prijs per pagina
 8. 8. Conclusie
 9. 1 besproken product
 10. 5 reacties

Wi-Fi Direct

De nadruk lijkt bij de Brother MFC-J4510DW dan misschien te liggen op het uiterlijk, qua mogelijkheden kom je zeker niet te kort. Het is een MFC, dus naast printen, scannen en kopiëren behoort faxen ook tot de mogelijkheden. Ook op het gebied van aansluitingen kom je niets tekort. Naast de aansluitingen voor de fax zien we een netwerkaansluiting en een USB-aansluiting om het apparaat te kunnen bedienen. Achter een klepje zien we een kaartlezer en een Pictbridge-compatibele USB-poort.

Brother MFC-J4510DW

Er zit verder ook nog een Wi-Fi-module in, waarmee het niet alleen mogelijk is om de printer draadloos op je netwerk aan te sluiten, maar ook om hem te benaderen zonder tussenkomst van een router. Je moet hiervoor wel eerst de mobiele print-app Brother iPrint & Scan op je mobiele apparaat installeren. Hiermee is het mogelijk om bijvoorbeeld foto's en e-mails af te drukken. Je hebt alleen vanuit deze app toegang tot de printer. Althans, dat is het geval als je een Android-apparaat hebt. iOS biedt standaard ook de mogelijkheid om vanuit enkele toepassingen, bijvoorbeeld Mail en Safari rechtstreeks af te kunnen drukken. Hier is de MFC-J4510DW ook zichtbaar als hij middels Wi-Fi Direct aangesloten is.

Brother MFC-J4510DW

Je kunt op allerlei manieren verbinding maken via Wi-Fi Direct. De eenvoudigste manier is via WPS. Let er wel op dat je de Brother groepseigenaar maakt in het Wi-Fi Direct-menu op de machine zelf. Anders zie je hem niet staan in de lijst met beschikbare access points. We hebben ook even geprobeerd om een werkende verbinding op te zetten met behulp de specifieke Wi-Fi Direct toepassing op de Sony Xperia V, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken om die smartphone rechtstreeks te verbinden met bijvoorbeeld een televisie. De verbinding kon prima gelegd worden, maar de Brother werd daarna niet herkend als printer in de app. Dat ligt zeer waarschijnlijk niet aan Brother, maar aan de toepassing van Sony. 

Wi-Fi Direct is op deze all-in-one een op zichzelf staande verbindingsmogelijkheid en kan dan ook tegelijkertijd gebruikt worden met de draadloze of bekabelde verbinding met een router. Dat is wel zo handig. De verbinding via Wi-Fi Direct kan slechts met een enkel apparaat tegelijkertijd gelegd worden, maar dat is ook niet meer dan logisch. Een dergelijke verbinding is bedoeld om even snel iets af te kunnen drukken. Je bent er dus toch niet lang mee verbonden.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Bronze Award Brother MFC-J4510DW

Brother MFC-J4510DW

 • Scanner aanwezig (All-in-One)
 • LAN interface
 • WLAN interface
 • Inkjet
 • Kleurenprinter
 • A3
Niet verkrijgbaar
0
*