Brother MFC-J4510DW: printen in landschapmodus

5 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. A3 met de hand
 3. 3. Wi-Fi Direct
 4. 4. Foto's en screenshots
 5. 5. Specificaties
 6. 6. Prestaties: snelheid
 7. 7. Prestaties: afdrukkwaliteit, stroomverbruik, prijs per pagina
 8. 8. Conclusie
 9. 1 besproken product
 10. 5 reacties

Prestaties: afdrukkwaliteit, stroomverbruik, prijs per pagina

De afdrukkwaliteit van de Brother MFC-J45 is wat wisselend. Tekst drukt deze machine niet helemaal diepzwart af. Het is wel tot op zeer kleine puntgrootte goed leesbaar. Toch is een tekst die is afgedrukt op een puntgrootte van 12 niet gestoken scherp, zoals we dat zien bij laserprinters en de wat meer zakelijk georiënteerde inkjets. De foto-afdrukken zijn daarentegen weer erg goed, zeker als je bedenkt dat we het hier hebben over een inkjet die het moet doen met slechts vier verschillende cartridges. De MFC-J4510DW weet een zeer acceptabel midden te vinden tussen verzadiging en kleurdiepte. We zien deze kwaliteit niet vaak bij inkjets die niet worden aangeprezen als fotoprinters.

Hieronder zie je het stroomverbruik van de Brother MFC-J4510DW.

Prijs per pagina

De prijs per pagina is iets waar sommige consumenten met name op letten bij het aanschaffen van een printer of all-in-one. We berekenen deze op basis van de gemiddelde prijs van de cartridges in onze Prijsvergelijker en de ISO page yield waardes van de verschillende cartridges.  

Let wel, dit is alleen het geld dat je kwijt bent aan inkt. Hier komen de kosten van het (foto-)papier dat je gebruikt nog bovenop. Verder is het handig om te weten dat wij de prijs per pagina berekenen op basis van de normale cartridges. Er zijn ook cartridges met een hoge of extra hoge capaciteit, die per pagina voordeliger zullen zijn. Je moet dan natuurlijk wel voldoende printen, of regelmatig de printkoppen reinigen, anders droogt de inkt uit en gooi je de potentiële winst in de prullenbak. Als je niet veel print, kun je dus goedkoper af zijn met cartridges met een wat beperktere capaciteit. 

Een pagina tekst kost je gemiddeld zo'n 4 cent en een kleurenafdruk gemiddeld net geen 8 cent. Met name dat laatste is behoorlijk voordelig. Je moet bij deze kosten ook nog een (klein beetje) verbruik van de andere cartridges meerekenen. Als je zwart-wit afdrukt, wordt ook vaak een beetje kleur gebruikt. Andersom geldt hetzelfde.  


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Bronze Award Brother MFC-J4510DW

Brother MFC-J4510DW

 • Scanner aanwezig (All-in-One)
 • LAN interface
 • WLAN interface
 • Inkjet
 • Kleurenprinter
 • A3
Niet verkrijgbaar
0
*