Roccat Hiro gaming muismat review

12 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Gebruik
  3. 3. Conclusie
  4. 4. Besproken producten
  5. 5. Reacties

Inleiding

Recent hebben we een test van 12 gaming-muismatten gepubliceerd. In die test ontbrak de Roccat Hiro muismat. Die is echter wel dermate interessant dat we hem hier los bespreken.

De Hiro is een mat met een siliconen/ rubberen basis. Het stoffen oppervlak is niet in een richting geweven, maar heeft een zo klein mogelijk patroon dat zowel horizontaal als verticaal gelijk is. Hij is van midden-formaat, waardoor hij geschikt is voor high- en mid-sense gamers. De randen zijn netjes afgewerkt zodat rafelen wordt voorkomen.

Roccat Hiro 3D Supremacy Surface

De keuze voor een mengsel van rubber en siliconen zorgt ervoor dat de basis steviger is dan wanneer er alleen rubber gebruikt wordt. Het oppervlak en de onderkant zijn doormiddel van hoge temperatuur en onder grote druk aan elkaar vastgemaakt, waardoor dit niet snel los zal laten. Ook de stoffen randen zijn op deze manier weggewerkt. De Roccat Hiro muismat is dus gemaakt van zachte materialen, maar door de combinatie van materialen drukt het geheel niet makkelijk in, waardoor de Hiro aanvoelt als een harde muismat.

Roccat Hiro 3D Supremacy Surface
Op de onderkant is het Roccat-logo zichtbaar

Door het gebruikte materiaal kan de Hiro tegen water en is daardoor eenvoudig schoon te houden. In de rechter onderhoek zijn de productnaam en het Roccat-logo zichtbaar, dat ook onderop de muismat in het fel blauwe rubber is ingebed.

Gebruik

De Hiro muismat glijdt erg soepel en is met een score van 3 een van de gladste exemplaren die we hebben getest. Daarnaast is het formaat van 35 bij 25 cm ideaal voor mid- en high-sense gebruik.  De lift-off distance van 1,5 milimeter in combinatie met een Zowie AM-GS muis bewijst dat hij ook prima geschikt is voor low-sense gebruik. Muizen met grote bewegingen, waarbij de muis opgetild wordt, is dus geen enkel probleem. Laser en optische muizen werken zonder problemen samen met de Hiro.

Roccat Hiro 3D Supremacy Surface
De randen van het stof zijn netjes afgewerkt

Het materiaal aan de onderkant doet goed zijn werk, de muismat is namelijk lastig te verschuiven. Een nadeeltje is wel dat stof en vuil eenvoudig onderaan de mat blijft plakken. Gelukkig is dit vuil makkelijk te verwijderen.

Conclusie

De Roccat Hiro muismat is met gemiddeld 49 euro een dure muismat. Daarbij rijst natuurlijk de vraag of hij zijn geld waard is. Als we alleen kijken naar het formaat en de mogelijkheden dan zijn er zeker exemplaren met vergelijkbare eigenschappen voor minder geld verkrijgbaar. Het gebruikte materiaal en de manier waarop de muismat is gemaakt maken hem echter bijzonder en kostbaar. Dit is goed te zien in de netjes en stevig afgeronde randen en het fijne patroon in het muisoppervlak. Ook is dit voor ons de eerste oprolbare muismat die aanvoelt als een harde muismat. Voor de kwaliteit en duurzaamheid is dit dus een prima koop, maar het is de vraag of hij twee tot drie keer langer meegaat dan een goedkopere muismat, wat gezien de prijs wel zou moeten.

Roccat Hiro 3D Supremacy Surface


Besproken product

Vergelijk  

Product

Prijs

Roccat Hiro 3D Supremacy Surface

Roccat Hiro 3D Supremacy Surface

  • Rubber en stof
  • Halverwege fijn/ruw
  • Oprolbaar
Niet verkrijgbaar
0
*