Jabra Solemate review: super speaker

14 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. In de doos
 3. 3. Jabra Solemate
 4. 4. Praktijk
 5. 5. Foto's
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Conclusie
 8. 1 besproken product
 9. 14 reacties

Jabra Solemate

De Solemate is een stuk compacter dan de Logitech Boombox UE, maar duidelijk groter dan de Mobile Boombox van hetzelfde merk. Hij is ook iets groter dan de Jawbone Jambox, ongeveer 2 centimeter in alle richtingen. Het gewicht is zo'n 600 gram, een stuk zwaarder dan de amper 350 gram van de Jambox en de amper 300 gram van de Mobile Boombox. Dat duidt op meerdere en zwaardere speakers en een dito accu. Aan de linkerkant bevindt zich een stoffen lus, waaraan je de Solemate kan dragen: handig.

Jabra Solemate Black

Bovenop bevinden zich drie knoppen: twee voor het volume en één die je kan indrukken om te horen hoe het is gesteld met de accucapaciteit. Dat wordt je dan namelijk door een Engelstalige stem verteld. Die helpt je ook om de Bluetooth-verbinding te maken. De knop in het midden aan de bovenkant kan je ook gebruiken om een binnenkomend gesprek op te nemen, als je telefoon met de Solemate verbonden is. Er zit ook een microfoon in, dus het apparaat werkt dan als een speakerphone.

Aan de zijkant zit de aan-uitknop, die ook dient als Bluetooth pairing knop. Houd hem langer dan een paar seconden omhoog geschoven en een stem vertelt je in het Engels ("go ahead and connect me - use the Bluetooth setting on your phone") dat het apparaat klaar is om verbinding te maken, met een energiek muziekje op de achtergrond. Zodra de verbinding is gelegd, wordt ook dat door de stem (type voice-over van Amerikaanse film trailers) bevestigd: "Solemate is connected".

Bij het aan- en uitzetten is ook een geluid hoorbaar. Ook als het maximale volume is bereikt hoor je een subtiel piepje. Het klinkt triviaal, maar deze audiosignalen maken het altijd wat ondoorzichtige Bluetooth pairing proces net wat intuïtiever. Vaak moeten we bij apparaten even zoeken hoe het werkt, maar met de Solemate verbinding maken ging zonder de handleiding te consulteren.

Onder de aan-uitknop bevindt zich een 3,5 mm jack-aansluiting voor een bedrade verbinding en een micro-USB-aansluiting voor verbinding met een PC, zoals gezegd geschikt om te laden én als PC speaker te dienen.

Intern bevat de Jabra Solemate twee tweeters, een woofer en een passieve radiator. Dat zijn dus flink minder speakers dan de Logitech Boombox, maar Jabra heeft ook DSP en een behoorlijk krachtige versterker in het compacte apparaat verpakt. Hoe dat klinkt, lees je op de volgende pagina.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Gold Award Jabra Solemate Black

Jabra Solemate Black

 • Lijningang 3
 • 5 mm jack
 • Bluetooth
 • Batterij/accu
Niet verkrijgbaar
0