Jabra Solemate review: super speaker

14 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. In de doos
 3. 3. Jabra Solemate
 4. 4. Praktijk
 5. 5. Foto's
 6. 6. Specificaties
 7. 7. Conclusie
 8. 1 besproken product
 9. 14 reacties

Conclusie

Om heel eerlijk te zijn: we zijn niet snel onder de indruk van Bluetooth speakers. Alle modellen die we tot dusver hebben gezien, hadden wel een of meer tekortkomingen, en in ieder geval een prijs die het geleverde niet waarmaakte. Ook de prijs van de Jabra Solemate stemde ons aanvankelijk sceptisch. 179 euro voor een draagbare speaker, feitelijk een accessoire, is en blijft erg veel geld.

Ook in het geval van de Jabra Solemate is het lastig om te zeggen dat het product dit bedrag waard is. Echter, qua geboden geluidskwaliteit, gebruiksgemak, doordacht design, aansluitmogelijkheden (ook PC's en laptops, via USB!) en compleetheid is de Solemate onder de producten die we tot dusver getest hebben, uniek.

Met name het design kunnen we erg waarderen. Dan doelen we niet zozeer op het uiterlijk, als wel op de geïntegreerde draaglus, de grappige maar vooral functionele 'zool' waarin een 3,5mm snoer wordt opgeborgen, de stem feedback van de bediening, de meegeleverde beschermhoes: er is duidelijk nagedacht over dit product en dat maakt het beter dan de som der delen. Het gewicht is niet te hoog, het formaat is voldoende compact om het in een grote jaszak mee te nemen en het geproduceerde volume is ruimschoots voldoende om met een groep mensen te luisteren. Dat je ook nog eens een telefoongesprek kan voeren met het apparaat is eigenlijk een bonus.

Vooralsnog is dit de beste Bluetooth speaker met accu die we hebben getest en beluisterd. Op afzonderlijke onderdelen zijn de verschillen met de concurrentie misschien niet zo groot, maar alles tezamen genomen loopt Jabra met de Solemate op dit moment een straatlengte voor. Om die reden belonen we hem dan ook met een Hardware.Info Gold Award.


Jabra Solemate

Jabra Solemate Black


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Gold Award Jabra Solemate Black

Jabra Solemate Black

 • Lijningang 3
 • 5 mm jack
 • Bluetooth
 • Batterij/accu
Niet verkrijgbaar
0