Eutron Internet ON / OFF Key Test

20 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Werking in praktijk
  3. 3. Conclusie
  4. 20 reacties

Inleiding

Het grootste deel van de bevolking in Nederland en België heeft toegang tot Internet. Toegang tot Internet hoeft niet persé thuis te worden verkregen, ook op de meeste werkplekken of in een internetcafé is toegang mogelijk. Dat de toegang tot de elektronische snelweg zo eenvoudig is, heeft tot gevolg dat veel gebruikers regelmatig op Internet te vinden zijn. Snel even iets opzoeken of even de mail ‘checken’ heet het dan. 

Wat niet iedereen direct in de gaten heeft is dat in sommige gevallen, met (in veel gevallen) uitzondering van Flat fee en Internet via de kabel of ADSL, de internetkosten aardig kunnen oplopen. Dit laatste geldt vooral voor gebruikers die een verbinding opbouwen via een (analoog of digital) modem. Voor deze groep gebruikers (waar ikzelf helaas ook toe behoor) zijn er al een hele tijd softwarematige oplossingen die ervoor moeten zorgen dat de internetkosten niet de spuigaten uitlopen. Aangezien software meestal wel voor de gek te houden is, vormt dit (nog) niet de beste oplossing om de kosten in te perken. Een hardwarematige oplossing zou beter zijn en bovendien ook niet-modem gebruikers van dienst kunnen zijn.

Het Belgische bedrijf Eutron brengt met de Internet ON/OFF key een hardwarematige oplossing op de markt die voor controle over het online zijn moet zorgen. Het idee is dat surfen op Internet alleen mogelijk is indien de sleutel, in de vorm van een USB-sleutelhanger, in een vrije USB-ingang is gestopt. De oplossing lijkt ideaal voor toepassing in een internetcafé waar gebruikers, die willen internetten, de sleutel kunnen huren. Ook op een school of bij een bedrijf zou de Internet ON/OFF key inzetbaar kunnen zijn om scholieren dan wel werknemers gecontroleerd toegang tot Internet te geven.

We hebben de Internet ON/OFF key getest onder Windows XP professional. Op de volgende pagina zullen we onze praktijkervaringen beschrijven. 

0