49 SD- en MicroSD-kaartjes review: alle kaarten op tafel

18 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. SDHC, SDXC
 3. 3. Snelheden: Class 2 t/m 10 en UHS-I
 4. 4. Nut van snelle kaartjes
 5. 5. Test van 49 kaartjes
 6. 6. Testresultaten: 10 GB schrijven
 7. 7. Testresultaten: 10 GB lezen
 8. 8. Testresultaten: 1000x 5 MB schrijven
 9. 9. Testresultaten: 1000x 5 MB lezen
 10. 10. Testresultaten: 1 minuut continu foto's maken op Canon EOS 650D
 11. 11. Prestatie- en Prijs/prestatie-scores
 12. 12. Conclusie
 13. 13. Besproken producten
 14. 14. Reacties

Inleiding

SD en MicroSD zijn tegenwoordig met afstand de meest gebruikte soorten geheugenkaartjes in digitale camera’s, tablets en smartphones. Het aanbod is gigantisch, maar er zijn grote verschillen tussen kaartjes. Welke kaartjes zijn het snelst? Op basis van de fabrikantopgaves kom je daar niet achter, maar met onze test van 49 exemplaren kom je een heel stuk verder!

De tijd van verschillende, elkaar beconcurrerende soorten geheugenkaartjes ligt gelukkig achter ons. CompactFlash wordt voornamelijk nog gebruikt in het topsegment digitale spiegelreflex camera’s en voor industriële toepassingen. Sony heeft eindelijk ingezien dat het proberen door te drukken van de eigen MemoryStick standaard kansloos is: recente producten van de Japanse fabrikant ondersteunen ook allemaal SD, alleen de duurste modellen hebben soms nog een aparte MemoryStick-lezer. Ook de xD-kaartjes, opvolger van het antieke SmartMedia formaat, zijn inmiddels uitgestorven, vermoedelijk deels doordat voorvechters Olympus en Fujifilm geen groot aandeel op de markt voor digitale camera’s konden veroveren. Het resultaat: vrijwel alle digitale camera’s en videocamera’s maken tegenwoordig gebruik van SecureDigital ofwel SD. In dunne tablets en smartphones is de fysiek kleinere variant MicroSD de feitelijke standaard.

Er is een zeer groot aanbod van SD-kaartjes van talloze merken. Het zijn echter de van oorsprong geheugenfabrikanten die het sterkst vertegenwoordigd zijn in deze markt. De grote vraag is wat de verschillen in de praktijk zijn, want dat kan je amper afleiden van de fabrikantopgaves. Om te bekijken welke prestatieverschillen er bestaan bij SD-kaartjes en welke kaartjes de beste zijn, verzochten we een groot aantal merken om ons één of meerdere SD- en MicroSD-kaartjes met een capaciteit van minimaal 32 GB toe te sturen. Dat leidde uiteindelijk tot een vergelijking van 49 producten.

SDHC, SDXC

Om grote capaciteiten mogelijk te maken zijn er de afgelopen jaren verschillende vernieuwingen aan de SD-standaard doorgevoerd. In 2005 werd SDHC (SD High Capacity) aangekondigd, dat kaartjes met een capaciteit hoger dan 2 GB mogelijk moest maken. SDHC kaartjes worden anders aangestuurd en zijn standaard geformatteerd met een FAT32 in plaats van met het FAT16 bestandssysteem. Toen SDHC-kaartjes net op de markt kwamen, waren er nog maar weinig apparaten die er gebruik van konden maken en ontstonden zodoende enige compatibiliteitsproblemen, mede veroorzaakt door het naast elkaar bestaan van 2 GB SD en SDHC-kaartjes. Inmiddels is SDHC helemaal ingeburgerd: alle camera’s, cardreaders en andere apparaten met SD-kaartslot die de afgelopen jaren op de markt zijn gekomen, ondersteunen prima SDHC.

Voor SDHC ligt de limiet op 32 GB; voor nog grotere capaciteiten, die inmiddels gemeengoed zijn, werd in 2009 de SDXC (SD eXtended Capacity) standaard geïntroduceerd. Binnen deze standaard kunnen in potentie kaartjes met een capaciteit tot 2 TB gemaakt worden. Omdat SDXC-kaartjes op dezelfde manier communiceren als SDHC-kaartjes, kun je een SDXC-kaart in de regel ook prima gebruiken in apparaten waarvoor SDXC niet expliciet als compatible wordt opgegeven, maar SDHC wel. Wel is het zo dat SDXC kaartjes standaard geformatteerd zijn met het exFAT-bestandssysteem, dat sommige (oudere) camera’s niet ondersteunen. Geen nood: ook SDXC-kaartjes kun je prima met FAT32 gebruiken, dus het kaartje formatteren in de camera zou voldoende zijn om SDXC in een niet SDXC-compatible camera aan de praat te krijgen.


SDHC en SDXC hebben grotere capaciteiten mogelijk gemaakt.

Wist je dat… herkomst van het SD-logo

Wie het logo van de SD-standaard goed bekijkt zal één ding opvallen: de D van SD lijkt verdacht veel op een optische schijf. Dat is toch vreemd voor een standaard die niets met optische media van doen heeft. De reden is dat het SD-logo oorspronkelijk is gemaakt voor de Super Density Disc, een uitvinding van Toshiba die de Japanse firma als concurrent voor DVD in de markt probeerde te zetten. De Super Density Disc is kansloos geflopt, maar het logo was al helemaal netjes gemaakt en wereldwijd vastgelegd. Toshiba heeft het SD-logo later beschikbaar gesteld voor de SD-standaard, zodat het trademark proces niet opnieuw doorlopen hoefde te worden.

Snelheden: Class 2 t/m 10 en UHS-I

De snelheden van SD-kaartjes worden volgens de officiële richtlijnen opgegeven in klassen. De klasse van een SD-kaartje geeft aan welke constante schrijfsnelheid (in MB/s) je minimaal mag verwachten. Een SD Class 6 kaartje moet dus minimaal constant 6 MB/s kunnen wegschrijven. De SD-specificatie kent een onderverdeling in Class 2, 4, 6 en 10.

Dat houdt niet echt over, maar inmiddels zijn er ook snellere kaartjes beschikbaar. De UHS-I (Ultra High-Speed Class I) uitbreiding (onderdeel van versie 3 van de SD-standaard) verhoogt de klokfrequentie waarop SD-kaartjes worden aangestuurd van 25 MHz naar 100 MHz of zelfs 208 MHz. Dat resulteert in theoretische maximale snelheden van 50 MB/s of zelfs 104 MB/s. Kaartjes die dit ondersteunen zijn te herkennen aan een speciaal logo. Maar let wel: bij UHS-I worden in tegenstelling tot de standaard klassen geen beloftes gedaan voor een minimale snelheid. Veel fabrikanten pronken wel met mooie snelheden op de doos à la ‘Up to 60 MB/s’, maar zoals we verderop zullen zien worden die vaak niet behaald. Op (vrijwel) alle UHS-I SD-kaartjes vind je ook nog een Class 10 logo: de 10 MB/s schrijven wordt dan wel echt gegarandeerd.

In versie 4 van de SD-standaard is UHS-II overigens al gedefinieerd, met snelheden tot 312 MB/s. Dergelijke kaartjes zijn echter nog niet beschikbaar.


Class 2 t/m 10 geeft de minimale schrijfsnelheid aan. UHS-I SD-kaarten zijn op dit moment het snelst.

Nut van snelle kaartjes

Waar heb je extra snelle SD-kaartjes voor nodig? Een belangrijke reden is het opnemen van video. Is een standaard Class 2 kaartje over het algemeen voldoende voor SD-video, voor HD-opnames vereisen de meeste fabrikanten Class 4 of Class 6. Overigens kunnen apparaten bij een SD-kaart uitlezen welke klasse beloofd wordt en zodoende een waarschuwing geven bij te langzame kaartjes. Class 10 wordt aangeraden voor camera’s die HD-video kunnen opnemen en tegelijkertijd foto’s kunnen maken. Bij UHS-I spreekt men over real-time broadcasts en extra grote HD-bestanden.

Ook (semi-)professionele fotografen doen er goed aan voor snellere kaartjes te kiezen. Hoe sneller het kaartje, hoe meer foto’s een professionele spiegelreflex camera per minuut kan wegschrijven. In de test verder op zullen we zien dat het langzaamste kaartje dat we onder handen hebben genomen op een Canon Eos 650D 16 foto’s per minuut kan verwerken (inclusief de buffer van de camera!), terwijl het snelste kaartje 87 foto’s in dezelfde tijd wegschrijft. Ruim 5x meer dus!

Misschien nog wel de belangrijkste reden waarom je een snel kaartje wil: wanneer je thuiskomt van vakantie en alle gemaakte foto’s op je laptop wil, zetten maakt het echt uit of dat met 20 MB/s of 60 MB/s gaat. Maar ook als je een paar honderd e-book titels op een kaartje wil zetten voor in je e-reader, is een hoge schrijfsnelheid prettig. Niemand houdt immers van wachten.

Smartphones en tablets

In smartphones en tablets zijn MicroSD-kaartjes tegenwoordig populair om het interne opslaggeheugen uit te breiden. In dergelijke situaties zijn goede prestaties zeker van belang: apps worden sneller opgestart, documenten openen sneller, etc. Eén ding moet je echter niet vergeten: een (Micro)SD-kaartje is een veel simpeler apparaat dan een SSD; zodoende zijn er in de regel geen of slechts beperkte wear-leveling algoritmes aanwezig die er voor zorgen dat alle flash-cellen even vaak gebruikt worden. Gelukkig komt bij normaal foto/videogebruik de grens van circa 1000x overschrijven van flash-cellen bij lange na niet in zicht gedurende de functionele levensduur van een SD-kaartje. Ook binnen smartphones en tablets worden SD-kaartjes gelukkig veel minder met schrijfopdrachten belast dan een harde schijf of SSD in een normale computer. Maar toch: onthoud dat flashgeheugen kapot kan gaan en dat óók bij je smartphone en tablet back-ups van belangrijke bestanden cruciaal zijn.

Test van 49 kaartjes

Wij hebben alle SD- en MicroSD-kaartjes getest met behulp van een Transcend TS-RDF8K USB 3.0 card reader (de snelste die we tot dusver getest hebben), aangesloten op de aan de Intel-controller verbonden USB 3.0 poort van een ASUS P8Z77-V LE moederbord met Intel Z77 chipset. Op alle kaartjes hebben we een viertal tests uitgevoerd. Allereerst hebben we bekeken hoe snel een bestand van 10 GB op de kaartjes geschreven en hoe snel hetzelfde bestand gelezen wordt. Dit geeft een maat voor de prestaties bij grote bestanden, bijvoorbeeld filmbestanden. Daarnaast hebben we gemeten met welke snelheid 1000 bestanden van 5 MB (5 GB in totaal) geschreven en gelezen kunnen worden. Dit is een maat voor de verwerkingssnelheid van de SD-kaartjes bij bestanden zoals digitale foto’s en muziek. Deze test geeft ook het beste beeld voor gebruik in smartphones en tablets.

Enkel bij de SD-kaartjes die bedoeld zijn voor gebruik in camera’s, hebben we ook een test gedaan met behulp van een Canon EOS 650D camera. We hebben gemeten hoeveel RAW-foto’s binnen 1 minuut gemaakt kunnen worden. Om te voorkomen dat de RAW-foto’s (te veel) in grootte verschillen, fotografeerden we telkens hetzelfde: de binnenkant van de lensdop.

Uit onze tests blijkt dat de lees-, maar vooral ook de schrijfsnelheden flink uit elkaar liggen, zeker in de tests met 1000 bestanden van 5 MB. Opvallend is dat de schijnbaar betrouwbare beloftes van klassen in de praktijk niet altijd behaald worden. Zo bevat de test twee Kingston Class 4 kaartjes die bij de 10 GB schrijven test de 4 MB/s niet halen. Ook zijn er vier Class 10 kaartjes (van Kingston en Philips) die de 10 MB/s net niet halen in onze praktijktest. Bij 45 van de 49 kaartjes klopt de klasse-belofte dus wel.

Wat vaker niet dan wel klopt zijn de door de fabrikanten op de verpakkingen opgegeven snelheden in MB/s. We sluiten niet uit dat er theoretische scenario’s denkbaar zijn waarbij de opgegeven snelheden behaald kunnen worden, maar wij meten in onze realistische praktijktests voornamelijk duidelijk lagere snelheden dan beloofd. Opvallend is bijvoorbeeld dat Lexar Professional-kaartjes met 400x en 600x snelheid verkoopt (tot 60 MB/s en tot 90 MB/s), maar dat deze in onze tests even snel blijken.

Testresultaten: 10 GB schrijven

Kijken we naar de resultaten van 10 GB schrijven, dan blijken de Sandisk Extreme Pro 32GB/64GB kaartjes het snelst: deze tikken de 60 MB/s aan. Daarna volgen de zes Lexar Professional 400x en 600x kaartjes, met elk snelheden rond de 41 MB/s. Ook de Patriot UHS-I, Adata Premier Pro en Kingston UltimateXX kaartjes weten schrijfsnelheden rond de 40 MB/s te behalen. Het langzaamste UHS-I kaartje, de Samsung SDHC Plus 32 GB, zit op 19,4 MB/s in deze test. Ook bij de Class 10 kaartjes zijn er grote verschillen: de snelste, de Icidu SD Ultra Pro 32GB, schrijft met 35,1 MB/s, de langzaamste haalt zoals gezegd de 10 MB/s net niet.

Testresultaten: 10 GB lezen

Bij het lezen van een bestand van 10 GB zijn er eveneens grote verschillen te bespeuren. De Adata MicroSDHC Premier 32 GB en SDHC Premier 32 GB halen de hoogste snelheid (zo’n 68 MB/s), maar sowieso zit het gros van de UHS-I kaartjes boven de 60 MB/s.

Testresultaten: 1000x 5 MB schrijven

Het schrijven van 1000 bestanden van 5 MB doen opnieuw de Sandisk Extreme Pro SD-kaartjes het snelste, met prestaties boven de 40 MB/s. Maar ook de Lexar Professional 400x/600x, Adata Premier Pro en Patriot SDHC UHS-I kaartjes zetten mooie resultaten neer met snelheden boven de 33 MB/s. Een aantal producten zakt echt door de mand: de Philips SDHC Class 10 32GB verwerkt bij bestanden van 5 MB nog maar 1,6 MB/s. Dat is voor een Class 10 kaartje echt héél slecht. Maar ook de Class 4 kaartjes van Philips en Kingston tonen met snelheden van rond de 2 MB/s of 3 MB/s aan dat investeren in een sneller kaartje loont.

Testresultaten: 1000x 5 MB lezen

Bij het lezen van 5 MB bestanden zijn er heel wat kaartjes die tussen de 57 en 64 MB/s halen. Tegelijkertijd komen veel Class 4 en Class 10 kaartjes de 20 MB/s niet voorbij. Dan duurt je fotocollectie kopiëren wel wat langer…

Testresultaten: 1 minuut continu foto's maken op Canon EOS 650D

Tenslotte de fototest. Die wordt glansrijk gewonnen door de Sandisk Extreme Pro kaartjes met 86 gemaakte foto’s binnen een minuut. Sommige kaartjes van Adata, Lexar, Kingston en Patriot komen ook boven de 70 foto’s. Aan het andere eind van het spectrum komen de Class 4 kaartjes van Philips en Kingston niet verder dan 16 foto’s.

Prestatie- en Prijs/prestatie-scores

Om te bepalen welke SD- en MicroSD-kaartjes aan te raden zijn, hebben we op basis van een gemiddelde van de benchmarks voor alle kaartjes een prestatiescore tussen de 0 en 100 punten berekend. Door de prestatiescore te delen op de prijs per GB en opnieuw te normaliseren naar maximaal 100 punten hebben we vervolgens ook een prijs/prestatieverhouding berekend. In onderstaande tabel vind je de resultaten.

SD-/MicroSD-kaartjePrestatiescorePrijs/prestatiescore
AdataMicroSDHC Class 10 32GB + Reader 27 23
AdataMicroSDHC Premier Pro UHS-I 32GB 61 38
AdataMicroSDHC Premier UHS-I 32GB 75 86
AdataSDHC Class 10 32GB 32 38
AdataSDHC Premier Pro UHS-I 32GB 85 69
AdataSDHC Premier UHS-I 32GB 74 -
AdataSDXC Premier Pro UHS-I 64GB 84 40
IciduMicroSDHC Class 10 32GB 28 35
IciduSD Ultra Pro 32GB 69 83
IciduSDXC Ultra 64GB + Cardreader 64 72
KingstonMicroSDHC Class 10 32GB 28 30
KingstonMicroSDHC Class 4 32GB 20 28
KingstonMicroSDXC Class 10 64GB 42 46
KingstonSDHC Class 10 32GB 32 39
KingstonSDHC Class 4 32GB 20 31
KingstonSDHC Ultimate X Class 10 32GB 40 45
KingstonSDHC UltimateXX UHS-I 32GB 77 74
KingstonSDXC Class 10 64GB 47 60
LexarSDHC Premium 200x 32GB 57 51
LexarSDHC Professional 400x 32GB 86 46
LexarSDHC Professional 600x 32GB 86 33
LexarSDXC Premium 200x 64GB 58 55
LexarSDXC Professional 400x 128GB 91 69
LexarSDXC Professional 400x 64GB 85 51
LexarSDXC Professional 600x 128GB 86 35
LexarSDXC Professional 600x 64GB 86 37
PatriotSDHC UHS-I 32GB 85 55
PhilipsMicroSDHC Class 10 32GB 31 -
PhilipsSDHC Class 10 32GB 22 26
PhilipsSDHC Class 4 32GB 28 34
SamsungMicroSDHC Class 6 32GB 33 48
SamsungMicroSDHC Plus UHS-I 32GB 68 95
SamsungMicroSDHC Pro UHS-I 32GB 69 62
SamsungMicroSDXC PRO UHS-I 64GB 65 76
SamsungSDHC Class 6 32GB 32 52
SamsungSDHC Plus UHS-I 32GB 68 95
SamsungSDHC Pro UHS-I 32GB 84 93
SamsungSDXC Pro UHS-I 64GB 85 100
SandiskSDHC Extreme Pro 32GB 100 42
SandiskSDXC Extreme Pro 64GB 98 44
takeMSMicroSDHC Class 10 32GB 28 33
takeMSSDHC Class 10 32GB 35 58
takeMSSDXC Class 10 64GB 32 60
TranscendClass 10 SDXC 64GB 31 38
TranscendMicroSDHC Class 10 32GB 63 80
TranscendMicroSDHC Class 4 32GB 25 35
TranscendSDHC UHS-I Class 10 32GB 81 73
VerbatimMicroSDHC Class 10 32GB 39 41
VerbatimSDHC Class 10 32GB 40 45

Conclusie

Wil je een zo snel mogelijk SD-kaartje en let je niet op de prijs? De Sandisk SDHC Extreme Pro 32GB en SDXC Extreme Pro 64 zijn de snelste en beste kaartjes uit de test. Maar... de prijs van € 2,50 respectievelijk € 2,35 per GB is fors. De goedkoopste kaartjes kosten slechts € 0,54 per GB! Ook de Lexar Professional 400x/600x, Adata Premier Pro, Samsung Pro en Patriot SDHC UHS-I halen prestatiescores van 84 punten of meer. Opvallend is dat Samsung hier een prijsvechtersrol aanneemt: de Samsung SDHC Pro 32GB en SDXC Pro 64GB komen als enige in het topsegment onder de euro per GB uit. Dat is opvallend, want de rest is een stuk duurder. Ook de Adata SDHC Premier Pro 32GB is met € 1,35 per GB nog vriendelijk geprijsd.

Het snelste MicroSD kaartje is de Adata MicroSDHC Premier 32GB. Dat ook dit kaart onder de euro per GB zit, maakt het direct een aanrader. Slechts iets minder snel zijn de Samsung MicroSDHC Plus 32 GB en MicroSDHC Pro 32 GB. Qua prestaties vrijwel identiek, maar de Plus is met € 0,87 per GB veel scherper geprijsd dan de Pro en dan het kaartje van Adata.

De eerder genoemde Samsung SDXC Pro 64 GB en Samsung MicroSDHC Plus 32 GB bieden de beste prijs/prestatieverhouding, op de voet gevolgd door de Samsung SDHC Plus 32 GB en SDHC Pro 32 GB. Ook de genoemde Adata MicroSDHC Pro 32GB en de Icidu SD Ultra Pro 32GB hebben een prima prijs/prestatieverhouding.

Sandisk SDHC Extreme Pro 32GB
Sandisk SDXC Extreme Pro 64GB
Adata MicroSDHC Premier UHS-I 32GB
Samsung SDHC Pro UHS-I 32GB
Samsung SDXC Pro UHS-I 64GB
Samsung MicroSDHC Plus UHS-I 32GB

Via de lijst met gekoppelde producten bij dit artikel kun je eenvoudig een vergelijkingstabel van alle kaartjes te zien krijgen. Die kun je vervolgens importeren in je persoonlijke vergelijkingstabellen, en desgewenst uitbreiden of anders aanpassen.


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Adata MicroSDHC Class 10 32GB + Reader

Adata MicroSDHC Class 10 32GB + Reader

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • Class 10
Niet verkrijgbaar
Adata MicroSDHC Premier Pro UHS-I 32GB

Adata MicroSDHC Premier Pro UHS-I 32GB

 • MicroSD
 • 32 GB
 • UHS-I
 • Class U1
Niet verkrijgbaar
Gold Award Adata MicroSDHC Premier UHS-I 32GB

Adata MicroSDHC Premier UHS-I 32GB

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U1

7,68 €

2 winkels
Adata SDHC Class 10 32GB

Adata SDHC Class 10 32GB

 • SDHC
 • 32 GB
 • 155 x
 • Class 10
Niet verkrijgbaar
Adata SDHC Premier Pro UHS-I 32GB

Adata SDHC Premier Pro UHS-I 32GB

 • SD
 • 32 GB
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U1

21,94 €

3 winkels
Adata SDHC Premier UHS-I 32GB

Adata SDHC Premier UHS-I 32GB

 • SDHC
 • 32 GB
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U1

8,89 €

3 winkels
Adata SDXC Premier Pro UHS-I 64GB

Adata SDXC Premier Pro UHS-I 64GB

 • SDXC
 • 64 GB
 • 600 x
 • UHS-I
Niet verkrijgbaar
Icidu MicroSDHC Class 10 32GB

Icidu MicroSDHC Class 10 32GB

 • MicroSD
 • 32 GB
 • Class 10
Niet verkrijgbaar
Icidu SD Ultra Pro 32GB

Icidu SD Ultra Pro 32GB

 • SD
 • 32 GB
 • 200 x
Niet verkrijgbaar
Icidu SDXC Ultra 64GB + Cardreader

Icidu SDXC Ultra 64GB + Cardreader

 • SD
 • 64 GB
Niet verkrijgbaar
Kingston MicroSDHC Class 4 32GB

Kingston MicroSDHC Class 4 32GB

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • Class 4

10,56 €

3 winkels
Kingston MicroSDHC Class 10 32GB

Kingston MicroSDHC Class 10 32GB

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • Class 10

11,99 €

2 winkels
Kingston MicroSDXC Class 10 64GB

Kingston MicroSDXC Class 10 64GB

 • MicroSDXC
 • 64 GB
 • Class 10

16,00 €

1 winkel
Kingston SDHC Class 10 32GB

Kingston SDHC Class 10 32GB

 • SDHC
 • 32 GB
 • Class 10
Niet verkrijgbaar
Kingston SDHC Ultimate X Class 10 32GB

Kingston SDHC Ultimate X Class 10 32GB

 • SDHC
 • 32 GB
 • 100 x
 • Class 10
Niet verkrijgbaar
Kingston SDHC UltimateXX UHS-I 32GB

Kingston SDHC UltimateXX UHS-I 32GB

 • SDHC
 • 32 GB
 • 233 x
 • UHS-I
Niet verkrijgbaar
Kingston SDXC Class 10 64GB

Kingston SDXC Class 10 64GB

 • SD
 • 64 GB
 • UHS-I
 • Class 10

16,00 €

2 winkels
Kingston Standard SDHC Class 4 32GB

Kingston Standard SDHC Class 4 32GB

 • SDHC
 • 32 GB
 • Class 4
Niet verkrijgbaar
Lexar SDHC Premium 200x UHS-I 32GB

Lexar SDHC Premium 200x UHS-I 32GB

 • SDHC
 • 32 GB
 • 200 x
 • UHS-I
Niet verkrijgbaar
Lexar SDHC Professional 400x UHS-I 32GB

Lexar SDHC Professional 400x UHS-I 32GB

 • SDHC
 • 32 GB
 • 400 x
 • UHS-I
Niet verkrijgbaar
Lexar SDHC Professional 600x UHS-I 32GB

Lexar SDHC Professional 600x UHS-I 32GB

 • SDHC
 • 32 GB
 • 600 x
 • UHS-I
Niet verkrijgbaar
Lexar SDXC Premium 200x UHS-I 64GB

Lexar SDXC Premium 200x UHS-I 64GB

 • SDXC
 • 64 GB
 • 200 x
 • UHS-I
 • Class 10
Niet verkrijgbaar
Lexar SDXC Professional 400x UHS-I 64GB

Lexar SDXC Professional 400x UHS-I 64GB

 • SDXC
 • 64 GB
 • 400 x
 • UHS-I
Niet verkrijgbaar
Lexar SDXC Professional 400x UHS-I 128GB

Lexar SDXC Professional 400x UHS-I 128GB

 • SDXC
 • 128 GB
 • 400 x
 • UHS-I
Niet verkrijgbaar
Lexar SDXC Professional 600x UHS-I 64GB

Lexar SDXC Professional 600x UHS-I 64GB

 • SDXC
 • 64 GB
 • 600 x
 • UHS-I
Niet verkrijgbaar
Lexar SDXC Professional 600x UHS-I 128GB

Lexar SDXC Professional 600x UHS-I 128GB

 • SDXC
 • 128 GB
 • 600 x
 • UHS-I
Niet verkrijgbaar
Patriot EP Pro SDHC UHS-I 32GB

Patriot EP Pro SDHC UHS-I 32GB

 • SDHC
 • 32 GB
 • 333 x
 • UHS-I
 • Class 10
Niet verkrijgbaar
Philips MicroSDHC Class 10 32GB

Philips MicroSDHC Class 10 32GB

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • Class 10
Niet verkrijgbaar
Philips SDHC Class 4 32GB

Philips SDHC Class 4 32GB

 • SDHC
 • 32 GB
 • Class 4
Niet verkrijgbaar
Philips SDHC Class 10 32GB

Philips SDHC Class 10 32GB

 • SD
 • 32 GB
 • UHS-I
 • Class 10

11,95 €

2 winkels
Samsung MicroSDHC Class 6 32GB

Samsung MicroSDHC Class 6 32GB

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • Class 6
Niet verkrijgbaar
Silver Award Samsung MicroSDHC Plus UHS-I 32GB

Samsung MicroSDHC Plus UHS-I 32GB

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • UHS-I
 • Class 10

11,50 €

1 winkel
Samsung MicroSDHC Pro UHS-I 32GB

Samsung MicroSDHC Pro UHS-I 32GB

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • UHS-I
 • Class 10
Niet verkrijgbaar
Samsung MicroSDXC Pro UHS-I 64GB

Samsung MicroSDXC Pro UHS-I 64GB

 • MicroSDXC
 • 64 GB
 • UHS-I
Niet verkrijgbaar
Samsung SDHC Class 6 32GB

Samsung SDHC Class 6 32GB

 • SDHC
 • 32 GB
 • Class 6
Niet verkrijgbaar
Samsung SDHC Plus UHS-I 32GB

Samsung SDHC Plus UHS-I 32GB

 • SD
 • 32 GB
 • UHS-I
 • Class 10

62,36 €

1 winkel
Silver Award Samsung SDHC Pro UHS-I 32GB

Samsung SDHC Pro UHS-I 32GB

 • SDHC
 • 32 GB
 • UHS-I
Niet verkrijgbaar
Silver Award Samsung SDXC Pro UHS-I 64GB

Samsung SDXC Pro UHS-I 64GB

 • SDXC
 • 64 GB
 • UHS-I
Niet verkrijgbaar
Gold Award Sandisk Extreme Pro SDHC UHS-I 32GB

Sandisk Extreme Pro SDHC UHS-I 32GB

 • SD
 • 32 GB
 • 633 x
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U3

24,99 €

1 winkel
Gold Award Sandisk Extreme Pro SDXC UHS-I 64GB

Sandisk Extreme Pro SDXC UHS-I 64GB

 • SDXC
 • 64 GB
 • 633 x
 • UHS-I
 • Class 10

28,90 €

1 winkel
takeMS MicroSDHC Class 10 32GB

takeMS MicroSDHC Class 10 32GB

 • MicroSD
 • 32 GB
 • Class 10
Niet verkrijgbaar
takeMS SDXC Class 10 64GB

takeMS SDXC Class 10 64GB

 • SDXC
 • 64 GB
 • Class 10
Niet verkrijgbaar
Transcend Class 10 SDXC 64GB

Transcend Class 10 SDXC 64GB

 • SD
 • 64 GB
 • UHS-I
 • Class 10

14,25 €

6 winkels
Transcend MicroSDHC Class 4 32GB + Adapter

Transcend MicroSDHC Class 4 32GB + Adapter

 • MicroSD
 • 32 GB
 • Class 4

14,00 €

3 winkels
Transcend MicroSDHC Class 10 32GB + Adapter

Transcend MicroSDHC Class 10 32GB + Adapter

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • UHS-I
 • Class 10

7,84 €

7 winkels
Transcend SDHC UHS-I 32GB

Transcend SDHC UHS-I 32GB

 • SD
 • 32 GB
 • 4 x
 • UHS-I
 • Class 10
 • Class U1

19,28 €

4 winkels
Verbatim MicroSDHC Class 10 32GB

Verbatim MicroSDHC Class 10 32GB

 • MicroSDHC
 • 32 GB
 • Class 10

9,59 €

3 winkels
Verbatim SDHC Class 10 32GB

Verbatim SDHC Class 10 32GB

 • SDHC
 • 32 GB
 • Class 10

9,43 €

3 winkels
0
*