Imation FlashGO! Test

1 reactie
Inhoudsopgave
  1. 1. Imation FlashGO! Test
  2. 1 reactie

Imation FlashGO! Test

Niet zo lang geleden hielden we de Sitecom Mult Memory Reader/Writer tegen het licht, een apparaat dat geschikt is om alle soorten geheugenmodulen uit te lezen. Ditmaal bekijken we een compactere oplossing, de FlashGO! van Imation. De FlashGO! is net zo groot als een CompactFlash-reader en wordt geleverd met een drietal adapters waardoor modulen die aan een van de volgende standaarden voldoen in het apparaat passen: MemoryStick, Secure Digital Multi Media Card en SmartMedia. De reader is overigens niet alleen geschikt voor Flash-geheugen, ook de kleine Microdrive harde schijven van IBM passen in dit apparaat. Onder het kopje gerelateerde artikelen zijn links naar de tests van de IBM Microdrive en de Sitecom-reader te vinden.

De compacte Imation FlashGO!

De installatie van de FlashGO! is uiterst eenvoudig, Windows XP herkent het apparaat onmiddellijk, en na het aansluiten hebben we er een nieuwe verwisselbare schijf bij. Die schijf werkt en reageert net als een harde schijf: bestanden kunnen er naar toe gesleept worden, geopend of verwijderd worden. Het apparaat is niet alleen onder het nieuwste besturingssysteem van Microsoft te gebruiken. Imation levert bij het apparaat drivers voor Windows 98/SE/ME, 2000 en MacOS 8.6 en 9.x mee.

 

Imation levert een drietal adapters mee

Aan de achterzijde van de lezer zit een stekker die zonder tussenkomst van een kabel in een USB-poort gestoken kan worden. Dit is vooral handig voor bezitters van notebooks, die zeker gecharmeerd zullen zijn van de veelzijdigheid en compactheid van dit apparaat. Bij de meeste desktops zitten de USB-poorten echter niet op de meest handige plaats en daarom levert Imation ook een kabeltje met een lengte van ongeveer een meter mee, waarmee het apparaat op een handige plaats is te leggen. De compacte vormen hebben ook een nadeel: de adapters die nodig zijn om de verschillende geheugentypen uit te lezen kunnen wegraken, een nadeel dat voor de grotere lezer van Sitecom niet geldt. Verder ben je in staat om meerdere geheugenmodulen tegelijk uit te lezen met dat apparaat.

De verschillende geheugentypen die in de Imation FlashGO! passen.

Het grote voordeel van de FlashGO! van Imation ten opzichte van de Sitecom is zijn compacte vormgeving. Helaas heeft zich dat niet vertaald in een enorm prijsvoordeel ten opzichte van het product van Sitecom dat ruimte biedt aan alle geheugensoorten tegelijk. Beide apparaten kosten namelijk € 99. 

Voor desktopgebruik beveel ik de Sitecom aan, voor gebruik met een notebook geef ik de voorkeur geven aan de Imation, al zou ik er dan wel een etui bij kopen voor de losse adapters.

Prijs € 99,- inclusief BTW
Imation, www.imation.nl, 020-6542600

0