26 mid-range behuizingen review: kastje kopen?

18 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Aerocool Xpredator X3
 3. 3. Cooler Master Centurion 6
 4. 4. Corsair Carbide 330R
 5. 5. Corsair Carbide AIR 540
 6. 6. Corsair Obsidian 350D Window
 7. 7. Enermax Fulmo ST
 8. 8. Nanoxia Deep Silence 2
 9. 9. X2 6019 Mod
 10. 10. Zalman MS800 Plus
 11. 11. Zalman Z12 Plus
 12. 12. Testprocedure
 13. 13. Testresultaten koeling 200 watt
 14. 14. Testresultaten koeling 400 watt
 15. 15. Testresultaten geluidsproductie
 16. 16. Conclusie
 17. 17. Besproken producten
 18. 18. Reacties

Inleiding

Een behuizing kiezen is lastiger dan er een vinden: er is erg veel keus, zeker in het populaire 80-120 euro segment. We testten 10 recent geïntroduceerde kasten en zetten deze naast 16 eerder geteste modellen. In totaal dus 26 behuizingen getest op warmte-afvoer en geluidsproductie: welke is de beste voor jou?

Dat zal grotendeels van je eigen eisen afhangen. Wil je stilte of is de beste koeling belangrijker, maakt het formaat iets uit en wil je veel of juist weinig onderdelen kwijt: die vragen kan je het beste vooraf voor jezelf al beantwoord hebben. Uiteraard telt het budget ook mee - ook binnen dit testveld lopen de prijzen uiteen, want we hebben het breed genomen - de goedkoopste kast heb je al voor net iets minder dan zes tientjes, de duurste kost twee keer zoveel. Het merendeel ligt dichter bij elkaar en tussen de twee uitersten is op vrijwel ieder prijspunt wel iets te vinden.

De constructie van kasten wordt nog altijd verbeterd, met als meest recente trend uitneembare of verplaatsbare hardeschijfkooien. Behuizingen hebben nog altijd erg veel ruimte voor harde schijven, terwijl de meeste systemen niet meer dan één, hooguit twee harddisks bevatten. Minder kooien betekent doorgaans een betere luchtdoorstroming, dus dat is de moeite waard om op te letten. Corsair plaatst in de AIR 540 zelfs maar twee 3,5" ruimtes - en de koelprestaties spreken voor zich.

Er zijn echter meer wegen die naar Rome leiden, getuige de modellen die we voor dit artikel tegen het licht houden. Vergeet niet deze ook te vergelijken met de grotere selectie in de tabel. Deze tabel wijst ook de weg naar de productpagina’s van de behuizingen, via welke je weer links vindt naar onze testresultaten en eerdere reviews. Ondanks het grote aanbod en de vele opties, moet het zo lukken om de juiste kast te vinden!

Corsair Carbide 330R Black

Aerocool Xpredator X3

Lange tijd zagen we geen behuizingen van Aerocool in ons lab, maar de eerder al apart besproken Xpredator X3 doet naar meer uitzien. Deze gemiddeld ruim 90 euro kostende behuizing is groot, solide en voorzien van een paar handige voorzieningen, waaronder twee fan controllers.

Aerocool XPredator X3 Evil Black

Opvallend is de oranje gekleurde binnenzijde van ons testmodel; andere kleuren zijn ook beschikbaar. Nog opmerkelijker is de bovenzijde, die met een schuifmechanisme verder ‘open’ kan worden gezet om sneller warme lucht af te voeren.

Aerocool XPredator X3 Evil Black

De binnenzijde is ruim, met veel netjes afgewerkte kabelmanagementmogelijkheden en ruimte voor een behoorlijk lange videokaart. Langer dan 31 cm kan niet, want de hardeschijfkooi met ruimte voor acht harde schijven is niet verplaatsbaar. De koelprestaties zijn net iets bovengemiddeld; voor mid-range systemen ruimschoots voldoende, maar voor high-end configuraties kan je beter nog een fan bijplaatsen en de bovenzijde ‘open’ zetten. De geluidsproductie valt dan weer alleszins mee, terwijl je prettig veel kast voor je geld krijgt.

Cooler Master Centurion 6

De Cooler Master Centurion reeks is altijd een betrouwbare keuze geweest voor wie in de winkel even snel een kast moest uitzoeken. Onze indruk is in ieder geval dat er meer via systeembouwers zijn verkocht dan direct aan eindgebruikers, die de voorkeur aan iets luxere modellen leken te geven.

Cooler Master Centurion 6 Silver

Net als de populaire CM 690 II (die wat meer kost) maakt de Centurion behoorlijk gebruik van mesh aan de voorzijde en ook in het linkerzijpaneel zit een flinke mesh-opening. De voorzijde ziet er verder strak uit, met een schuine strook (die de kleur bepaalt, zo heet ons testexemplaar ‘Silver’ al is de rest van de kast zwart) en vier usb-aansluitingen, waarvan twee 3.0.

Cooler Master Centurion 6 Silver

De interne ruimte is bescheiden, maar je kan wel een heel lange videokaart kwijt, dankzij de deels uitneembare harddisk-kooi. Tot 200 watt warmteproductie kan de Centurion 6 prima afvoeren, maar meer dan dat wordt te veel – een extra fan is dan een vereiste. Gezien de lage prijs is dat te verantwoorden.

Corsair Carbide 330R

Enige tijd geleden (goed, mei 2012) waren we erg enthousiast over de Corsair Carbide 300R. Nu komt het merk met de 330R en eigenlijk snappen we dit product niet helemaal. De 330R is marginaal groter dan de 300R, heeft een vergelijkbare interne ruimte en inbouwmogelijkheden (prima dus), maar onderscheidt zich met een deurtje en geluiddempende afwerking aan de binnenzijde.

Corsair Carbide 330R Black

De koelprestaties zijn vrijwel net zo goed als van de 300R (wat indrukwekkend is voor een ‘stille’ kast), terwijl de geluidsproductie maar iets hoger ligt; de fans moeten duidelijk harder werken dan in de 300R, maar door de geluiddemping is het resultaat onder de streep vrijwel net zo goed. De 330R is met gemiddeld zo’n 87 euro wat duurder dan de 300R, maar véél goedkoper dan Corsairs oorspronkelijke ‘stille kast’, de Obsidian 550D. Die heeft meer inbouwruimte, maar koelt aanzienlijk minder goed en biedt afgezien van wat zwaardere materialen en luxere afwerking geen noemenswaardig voordeel ten opzichte van de gemiddeld 40 euro (!) goedkopere Carbide 330R.

Corsair Carbide 330R Black

Corsair Carbide AIR 540

De tweede behuizing die Corsair ons in korte tijd toezond was de Air 540, ook onderdeel van de Carbide-reeks. Deze is bijzonder, omdat hij een stuk breder is dan de doorsneebehuizing. Meet die meestal 20 à 22 cm breed, de Air 540 is maar liefst 33 cm breed. Meer dan een extra brede tower, is het eerder een op zijn kant staande desktop, met een extra verdieping en een glazen bodem: het linkerpaneel bestaat vrijwel geheel uit perspex.

Corsair Carbide Air 540 Black

De kast oogt meer als een server-kubus en is onderverdeeld in twee compartimenten: een voor moederbord + insteekkaarten en een voor voeding en hardeschijven. Van die laatste kan je maar twee 3,5" exemplaren kwijt, maar voor 2,5" disks en SSD's is er ruimschoots voldoende plaats.

Corsair Carbide Air 540 Black

Door die scheiding en door het gebruik van drie 140mm fans heeft de Air 540 een extreem goede luchtdoorstroming en de testresultaten bewijzen dat het werkt: dit is een van de best koelende behuizingen die we ooit getest hebben. De keerzijde is een flinke geluidsproductie, 39 dB(A) op lage draaisnelheid is bijna net zo rumoerig als veel kasten op hoge draaisnelheid produceren. De prijs is ook niet mis, met gemiddeld net geen 130 euro.

Corsair Obsidian 350D Window

Corsair is goed vertegenwoordigd in deze test, want ook de eerder besproken Obsidian 350D namen we nog even mee. Deze mid-range behuizing is qua uiterlijk duidelijk gerelateerd aan vlaggenschip 900D, maar de prijs is een stuk vriendelijker dan van dat gevaarte.

Corsair Obsidian 350D Window

Toch is de bijna 100 euro die je mag neertellen voor de 350D niet gering, niet in de laatste plaats omdat het een micro-ATX behuizing is. Bovendien ontbreken zaken als het luxe vergrendelingssysteem dat we op de 900D aantroffen. Het gebruik van aluminium verklaart deels de prijs en de afwerking is, niet verwonderlijk voor een ‘Obsidian’-model, van hoog niveau. Onderdeel hiervan zijn ook stoffilters voor alle fans en fan-openingen.

Corsair Obsidian 350D Window

Ondanks de kleine afmetingen is er ruim voldoende plaats voor een krachtig systeem. In dat geval is wat extra koeling wel aan te raden, want 400 watt warmteproductie voert de 350D (net) niet snel genoeg af met de standaard meegeleverde twee 140 mm fans.

Enermax Fulmo ST

Als je op zoek bent naar een betaalbare mid-range behuizing en je wilt eens wat anders, dan kan je het slechter treffen dan de Enermax Fulmo ST. Deze fabrikant heeft doorgaans te kampen met een wat te hoge prijsstellingen, maar de Fulmo ST heb je voor gemiddeld 96 euro. Dat is wel iets hoger dan enige tijd geleden, toen hij een tientje minder kostte, maar alsnog is het niet buitensporig duur.

Enermax Fulmo ST Grey

Daarvoor krijg je wel een heel complete, solide behuizing met een flink venster in het linkerzijpaneel en vier usb-aansluitingen op de bovenkant (waarvan twee van het 3.0-type). Er is meer dan genoeg interne ruimte, zeker als je de bovenste hardeschijfkooi verwijdert, wat we zeker aanraden.

Enermax Fulmo ST Grey

Je kan dan nog altijd vier 3,5” disks kwijt, maar de luchtdoorstroming zal erdoor verbeteren. Die is nu al niet slecht, maar net wat te krap voor 400 watt warmteproductie, de drie fans moeten dan volop draaien – maar dan is de Fulmo ST nog altijd best rustig. Eigenlijk missen we alleen afwerking van de openingen voor kabelmanagement, wat in deze prijsklasse gebruikelijk is. Gezien de overige kwaliteiten en koelprestaties zien we het door de vingers.

Nanoxia Deep Silence 2

Nanoxia was tot voor kort in Nederland voornamelijk bekend als maker van casefans, maar de Deep Silence 1-behuizing kon ons best bekoren en inmiddels heeft het merk ook een tweede kast met die naam uitgebracht. Deze versie, die we eerder afzonderlijk gereviewd hebben, is iets goedkoper en iets simpeler – zo moet hij de ‘schoorsteen’, zoals Nanoxia de verticaal openende bovenzijde noemt, missen.

Nanoxia Deep Silence 2 Black

De afwerking is weer prima en de interne ruimte voldoende om een uitgebreid systeem te monteren, maar toch stelt deze kast wat teleur in vergelijking met de veelbelovende, duurdere broer. Zo zijn de hardeschijfkooien niet (deels) uitneembaar, en is de luchtdoorstroming die de drie meegeleverde fans produceren mede hierdoor onder de maat.

Nanoxia Deep Silence 2 Black

Eigenlijk is het belangrijkste pluspunt, dat je een E-ATX moederbord kan monteren. Behuizingen met die mogelijkheid zijn doorgaans meer aan de prijs dan de gemiddeld 98 euro die de Deep Silence 2 moet opbrengen. Kijken we echter naar de koelprestaties, dan is moeilijk voor te stellen hoe een E-ATX-systeem (met wellicht twee processors) het hoofd koel kan houden in deze kast.

X2 6019 Mod

Spire wil met het X2-merk nieuw marktaandeel aansnijden in het luxere segment. Eerder bespraken we de 6011 Mod, dit keer de 6019 Mod. Deze lijkt behoorlijk op het eerder besproken model; ook de prijs is nagenoeg gelijk. Toch zijn er ook verschillen, zo is de 6019 zwaarder, iets breder en iets minder hoog.

X2 Mod Series 6019

Ook bevat hij slechts drie fans in plaats van vijf; verder zijn de geheugenkaartlezer, verlichting en een usb-2.0-poort weggevallen ten opzichte van de 6011. Daar staat tegenover dat de interne indeling nog wat doordachter lijkt, het is zelfs verdeeld in drie segmenten: niet alleen zijn de voeding en twee van de zes hardeschijfhouders afgeschermd aan de onderkant, ook de CPU-koeler moet een aparte luchtstroom krijgen, met een aparte plastic scheiding.

X2 Mod Series 6019

We hebben vaker zulke constructies gezien, maar ze werken zelden echt goed. Feitelijk is voor elk compartiment een aparte in- en outtake fan nodig, anders wordt het niets met de airflow. De X2 6019 Mod brengt het er niet beter dan redelijk vanaf qua koeling, terwijl de geluidsproductie aan de hoge kant is.

Zalman MS800 Plus

Zalman heeft niet meer helemaal het cachet dat het ooit genoot, maar het verrast ons toch met enige regelmaat, tegenwoordig vooral met een uitstekende prijs-prestatieverhouding. Ook de MS800 Plus is niet duur, gemiddeld betaal je nog geen 80 euro. Toch is het geen klein kastje: bijna 60 liter en ruim 10 kilo schoon aan de haak.

Zalman MS800 Plus

Meer dan genoeg interne ruimte, alleen voor een echt grote torenkoeler zou hij net wat breder moeten zijn. Vier fans, aangesloten op een fan controller, zijn meegeleverd: uitzonderlijk in deze prijsklasse. Ook vier usb-aansluitingen (waarvan 2 van het SuperSpeed-type) is bovengemiddeld.

Zalman MS800 Plus

Ergens moet bespaard zijn en dat blijkt aan de binnenkant: qua indeling, verstelmogelijkheden en afwerking is het wat karig voor een kast anno 2013. De koelprestaties zijn echter behoorlijk goed, een high-end systeem kan nog net op hoge draaisnelheid, en de geluidsproductie valt dan nog mee. De MS800 Plus biedt echt véél voor zijn geld, een aanrader dus.

Zalman Z12 Plus

Wil je niet teveel uitgeven, dan heeft Zalman ook nog de Z12 Plus voor je. Met een prijs van gemiddeld iets meer dan 60 euro zit hij in een segment waar niet heel veel keuze is – veel kasten zijn net een tientje duurder, of goedkoper. Hij is behoorlijk compact en dat heeft zijn weerslag op het inbouwgemak, maar in principe is er voldoende ruimte voor een stevig systeem.

Zalman Z12 Plus

Met vier usb-aansluitingen (waarvan twee 3.0), een fan controller en een venster is het niet de meest kaal uitgevoerde behuizing, maar intern is het allemaal wat sober. Toch zijn er drie fans meegeleverd en die zorgen voor koelprestaties die ruim voldoende zijn voor een midrange systeem, en ook voor een high-end systeem het nog kunnen bolwerken, al zouden we dan een extra ventilator adviseren.

Zalman Z12 Plus

Qua geluidsproductie doet de Z12 het ook lang niet slecht. Wil je het nog goedkoper, dan kan je ook de Z11 Plus en de Z9 Plus overwegen - Zalman is geen slechte keus als je budget beperkt is.

Testprocedure

Sinds najaar 2011 hebben wij een standaard testprocedure om de koelprestaties van behuizingen te meten. We hebben hiervoor verschillende testopstellingen bedacht en uitgeprobeerd en zijn uiteindelijk op een redelijk simpel, maar effectief en consistent testplatform uitgekomen.

Zoals bekend bevinden zich in elke computer warmtebronnen die ervoor zorgen dat de temperatuur in de behuizing oploopt, wanneer deze niet voor voldoende ventilatiemogelijkheden zorgt. De grootste warmtebronnen binnen een krachtige PC zijn de processor en grafische kaart. Afhankelijk van het type kan een processor zonder veel moeite 90 tot 100 watt aan warmte produceren en bij nieuwe high-end processors kan dat zelfs oplopen tot 130 watt. Ga je de processor overklokken, dan kan het verbruik nog aanzienlijk stijgen.

De tweede warmtebron is de grafische kaart. Een moderne high-end kaart heeft al snel een opgegeven verbruik van 250 watt, terwijl dat voor exemplaren met twee GPU's zelfs nog hoger kan oplopen. Een redelijke processor en videokaart kunnen samen dus zonder al te veel moeite zorgen voor een verbruik van 300 tot 350 watt, energie die vrijwel geheel in warmte wordt omgezet. Neem daarbij nog het verbruik van het moederbord, de harde schijf en een optische drive en de 400 watt komt al snel in zicht.

Om een warmteafgifte van 400 watt stabiel en herhaalbaar te kunnen produceren hebben wij ervoor gekozen om te werken met twee controleerbare wamtebronnen van elk 200 watt. De keuze is daarbij uiteindelijk gevallen op het gebruik van professionele 200W gloeilampen. Met een efficiency van minder dan 3% geeft een 200 watt gloeilamp effectief zo’n 195 watt aan warmte af, en op een zeer constante manier. Onze testopstelling bestaat dan ook uit een defect moederbord waarop we twee fittingen hebben geschroefd, zodanig dat één lamp zich bij benadering op de positie van de processor bevindt, en de tweede op de plaats waar de videokaart normaal in het systeem steekt.

Door één of beide lampen  te laten branden simuleren we een systeem dat bijna 200, respectievelijk bijna 400 watt aan warmte afgeeft. Op het geprepareerde moederbord hebben we ook een temperatuursensor gemonteerd waarmee we de temperatuur binnen de kast meten. Na de temperatuur te laten stabiliseren meten we deze bij een belasting van 200 watt om een midrange systeem te simuleren en bij 400 watt om een high-end systeem na te bootsen. Beide scenario’s voeren we uit met de in de behuizing aanwezige casefans op 12 volt en op 7 volt. Alle gemeten temperaturen worden genormaliseerd op een omgevingstemperatuur van 20 graden.

Op onderstaande foto kan je de testopstelling aan het werk zien:

Geluidsproductie

We testen de geluidsproductie in een geluidsdichte box, waarin alle geluid boven de 17 dB(A) gedetecteerd kan worden. Voor alle duidelijkheid: standaard omgevingsgeluid is ongeveer 30 dB(A). In de behuizing plaatsen we een Scythe Mugen 2 CPU-koeler, een Scythe Gouriki 700W voeding en een oude Hitachi 80GB 7200 rpm harde schijf. We testen iedere kast zonder dat de case fans draaien, om het dempend vermogen vast te stellen. Daarnaast testen we de totale geluidsproductie met de case fans op lage draaisnelheid (7V) en hoge draaisnelheid (12V).

Testresultaten koeling 200 watt

We doen dus in totaal vier metingen. De eerste set is bij een warmteproductie van 200 watt, de tweede bij een warmteproductie van 400 watt. Beide sets voeren we uit met de fans draaiend op lage en op hoge rotatiesnelheid. Dat bewerkstelligen we door het voltage van de fans in te stellen op 7, respectievelijk 12 volt. Wanneer een behuizing bij de eerste set (200 watt) temperaturen boven de 30 graden laat noteren, voeren we doorgaans geen tweede set metingen op 400 watt uit. Wanneer de temperaturen de 40 graden overstijgen, staken we doorgaans de test.

200 W 7 V

Bij een lage draaisnelheid van de fans treffen we de Corsair Carbide Air 540 in de top van de grafiek aan, op duidelijke afstand van alle andere behuizingen. Duidelijk zichtbaar is dat een kleinere kast in het voordeel kan zijn wanneer bij lage rotatiesnelheid gekoeld moet worden: er hoeft immers minder lucht in beweging gebracht te worden.

200 W 12 V

Met de fans op een hogere rotatiesnelheid zijn de onderlinge verschillen kleiner. Alleen de Xigmatek Talon en de Nanoxia Deep Silence 2 overschreiden de 30 graden, maar de Fractal Design Define Mini en de Bitfenix Ghost Black zitten er niet ver vanaf.

Testresultaten koeling 400 watt

De tweede set van de vier tests doen we met een warmteproductie van 400 watt. Hier is het dus een stuk lastiger voor de behuizingen om de warmte zo snel mogelijk af te voeren.

400 W 7 V

Bij verdubbeling van de warmteproductie zien we dat de Corsair Carbide Air 540 het relatief gezien nóg beter doet. Het temperatuurverschil met de slechtst koelende modellen is meer dan 20 graden. Een aantal kasten is bovendien niet opgenomen in deze grafiek, omdat de temperaturen te hoog opliepen (de Deep Silence 2 is een uitzondering, doorgaans laten we de temperatuur niet zo hoog oplopen, maar ter illustratie is deze ook meegenomen).

400 W 12 V

Op hoge rotatiesnelheid zijn de verschillen weer kleiner, maar nog altijd respectabel. Houd in gedachten dat een kasttemperatuur lager dan 30 graden wenselijk is voor de levensduur van componenten, hoger dan 35 graden is voor langere perioden niet aan te raden. Wie dus een high-end systeem (zeker met twee videokaarten) in deze klasse wil inbouwen, moet rekening houden met de noodzaak voor extra fans en/of waterkoeling.

Testresultaten geluidsproductie

Zoals altijd is geluidsproductie de tegenhanger van koelresultaten.

Geen fans

We testen behuizingen ook altijd zonder draaiende fans, puur om te kijken hoe effectief ze geluid dempen. Bij modellen die voorzien zijn van extra voorzieningen daarvoor is die grafiek interessant genoeg om op te nemen in de review - te zien is dat er kleine maar duidelijke verschillen zijn. Bij 26 behuizingen zijn die verschillen zelfs behoorlijk groot: de luidruchtigste behuizing laat veel meer geluid door dan de stilste.

Dat is, opmerkelijk genoeg, Corsairs betaalbare 330R 'stille behuizing' - de uitstekend koelende Air 540 is ook verrassend stil wanneer de fans niet draaien - weinig vibratiegeluid dus.

7 V

Met de fans op lage draaisnelheid  staat de 330R één plaats onder de top, die voor de 550D is gereserveerd. Het verschil is echter extreem klein. De Enermax Fulmo ST valt positief op als 'gewone' kast die toch erg stil blijkt.

12 V

Op hoge draaisnelheid van de fans krijgen de 'stille' behuizingen nog wat meer kans om te schitteren, maar vergeet niet dat de temperaturen bij die modellen fors oplopen. Met die wetenschap in het achterhoofd zijn de Carbide 330R van Corsair en de Fulmo ST van Enermax als all-round opties interessanter voor wie stilte niet als eerste en enige prioriteit heeft.

Conclusie

Van de hier nieuw besproken modellen vallen diverse positief op. We zijn zeer benieuwd naar meer modellen van Aerocool; de XPredator X3 heeft geen noemenswaardige nadelen, en flink veel pluspunten. Goed voor een Silver Award, dus. Die krijgen ook de prima en betaalbare Enermax Fulmo ST en de Corsair Carbide 330R – stilte en uitstekende koeling, we hebben zelfs even over een Gold Award getwijfeld.

Die houden we echter voor de Air 540, wederom een twijfelgeval maar uiteindelijk gaf de unieke constructie en de beste koelprestaties die we tot dusver maten, gecombineerd met een bescheiden omvang, de doorslag: de Air 540 is vooralsnog uniek én uniek effectief en dat verdient het hoogste eremetaal. Brons is er ten slotte voor de Zalman MS800 Plus, die erg veel behuizing voor een erg schappelijk bedrag biedt.

Eerdere awards worden hier niet herhaald, maar het merendeel van de in de grafieken opgenomen behuizingen is in eerdere vergelijkende tests en afzonderlijk besproken. Klik op de productnaam in de grafieken, of navigeer via de tabel of gekoppelde producten om verder te lezen.

Corsair Carbide Air 540 Aerocool XPredator X3
Corsair Carbide 330R
Enermax Fulmo ST
Zalman MS800 Plus

Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Silver Award Aerocool XPredator X3 Evil Black

Aerocool XPredator X3 Evil Black

 • Tower
 • ATX
 • Zwart/Oranje
 • Venster
 • 2 fans
Niet verkrijgbaar
Bitfenix Ghost Black

Bitfenix Ghost Black

 • Tower
 • ATX
 • Zwart
 • 2 fans
Niet verkrijgbaar
Silver Award Bitfenix Shinobi XL Green

Bitfenix Shinobi XL Green

 • Tower
 • XL-ATX
 • Zwart
 • 3 fans
Niet verkrijgbaar
CM Storm Scout II Advanced White

CM Storm Scout II Advanced White

 • Tower
 • ATX
 • Wit
 • Venster
 • 3 fans
Niet verkrijgbaar
Cooler Master Centurion 6 Silver

Cooler Master Centurion 6 Silver

 • Tower
 • ATX
 • Zwart/Zilver
 • 2 fans
Niet verkrijgbaar
Gold Award Cooler Master CM 690 II Advanced (USB 3.0)

Cooler Master CM 690 II Advanced (USB 3.0)

 • Tower
 • ATX
 • Zwart
 • 3 fans
Niet verkrijgbaar
Silver Award Cooler Master HAF XM

Cooler Master HAF XM

 • Tower
 • Extended ATX
 • Zwart
 • 3 fans
Niet verkrijgbaar
Cooler Master Silencio 650

Cooler Master Silencio 650

 • Tower
 • ATX
 • Zwart
 • 3 fans
Niet verkrijgbaar
Silver Award Corsair Carbide 300R

Corsair Carbide 300R

 • Tower
 • ATX
 • Zwart
 • 2 fans

98,95 €

1 winkel
Silver Award Corsair Carbide 330R Black

Corsair Carbide 330R Black

 • Tower
 • Extended ATX
 • Zwart
 • 2 fans
Niet verkrijgbaar
Silver Award Corsair Carbide 500R White

Corsair Carbide 500R White

 • Tower
 • ATX
 • Wit
 • 4 fans
Niet verkrijgbaar
Gold Award Corsair Carbide Air 540 Black

Corsair Carbide Air 540 Black

 • Tower
 • Extended ATX
 • Zwart
 • Venster
 • 3 fans

129,90 €

4 winkels
Corsair Obsidian 350D Window

Corsair Obsidian 350D Window

 • Micro-ATX Tower
 • Micro ATX
 • Zwart
 • Venster
 • 2 fans

125,00 €

2 winkels
Silver Award Corsair Obsidian 550D

Corsair Obsidian 550D

 • Tower
 • ATX
 • Zwart
 • 3 fans
Niet verkrijgbaar
Corsair Vengeance C70 Green

Corsair Vengeance C70 Green

 • Tower
 • ATX
 • Zwart/Groen
 • Venster
 • 3 fans
Niet verkrijgbaar
Silver Award Enermax Fulmo ST Grey

Enermax Fulmo ST Grey

 • Tower
 • ATX
 • Zilver/Grijs
 • Venster
 • 3 fans
Niet verkrijgbaar
Silver Award Fractal Design Define Mini

Fractal Design Define Mini

 • Tower
 • Micro ATX
 • Zwart
 • 2 fans
Niet verkrijgbaar
Bronze Award Fractal Design Define R4 Black Pearl

Fractal Design Define R4 Black Pearl

 • Tower
 • ATX
 • Zwart
 • 2 fans
Niet verkrijgbaar
Silver Award Lian Li PC-7HX

Lian Li PC-7HX

 • Tower
 • ATX
 • Zwart/Grijs
 • 3 fans
Niet verkrijgbaar
Nanoxia Deep Silence 1 Anthracite

Nanoxia Deep Silence 1 Anthracite

 • Tower
 • Extended ATX
 • Zwart/Grijs
 • 3 fans
Niet verkrijgbaar
Excellent Nanoxia Deep Silence 2 Black

Nanoxia Deep Silence 2 Black

 • Tower
 • Extended ATX
 • Zwart
 • 3 fans
Niet verkrijgbaar
Silver Award X2 Mod Series 6011

X2 Mod Series 6011

 • Tower
 • ATX
 • Zwart
 • Venster
 • 5 fans
Niet verkrijgbaar
X2 Mod Series 6019

X2 Mod Series 6019

 • Tower
 • ATX
 • Zwart
 • 3 fans
Niet verkrijgbaar
Xigmatek Talon Window

Xigmatek Talon Window

 • Tower
 • ATX
 • Zwart
 • Venster
 • 2 fans
Niet verkrijgbaar
Bronze Award Zalman MS800 Plus

Zalman MS800 Plus

 • Tower
 • ATX
 • Zwart
 • Venster
 • 4 fans
Niet verkrijgbaar
Zalman Z12 Plus

Zalman Z12 Plus

 • Tower
 • ATX
 • Zwart
 • Venster
 • 3 fans
Niet verkrijgbaar
0
*