Cooler Master CM 690 III review: evolutie aan het werk

33 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten koeling 200 watt
 6. 6. Testresultaten koeling 400 watt
 7. 7. Testresultaten geluidsproductie
 8. 8. Foto's
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Conclusie
 11. 2 besproken producten
 12. 33 reacties

Conclusie

Cooler Master heeft een reputatie hoog te houden met de CM 690-serie. De kasten zitten tot dusver bij introductie steeds op een ijzersterk punt tussen features en prijs, koelprestaties en geluidsproductie - en voor de CM 690 III is dat gelukkig niet anders. Het heeft een paar jaar geduurd, maar de CM 690 III doet werkelijk vrijwel alles goed wat een behuizing anno 2013 moet doen: degelijke constructie, eenvoudige installatie, uitstekende kabelmanagementmogelijkheden, flexibele bevestigingsmogelijkheden voor opslag, ruim voldoende interne ruimte voor grote onderdelen én grote waterkoelingradiatoren... er zijn weinig verbeterpunten aan te merken.

Toch zijn die er wel: het afdekplaatje dat feitelijk los op de bovenkant ligt (het schuift een beetje half-vast) doet afbreuk aan de totaalindruk; daarnaast zijn de ontbrekende rubbers rond de kabelmanagementopeningen een beetje jammer.

Aan de andere kant is de CM 690 III een van de best koelende kasten die we getest hebben, terwijl hij qua prijs nog niet eens aan de bovenkant van de mid-range zit. Gezien de zeer complete uitrusting, die eigenlijk alle belangrijke vakjes aan weet te vinken, zien we de kleinigheden door de vingers - op dit prijspunt is de CM 690 III een uniek product, dat een nieuwe standaard neerzet voor de makers van mid-range behuizingen. Het mogen incrementele verbeteringen zijn ten opzichte van de voorgangers, het zijn precies de juiste verbeteringen: evolutie aan het werk. Daar past maar één beloning bij.

Update 1-10-2013 17:03: Cooler Master meldde ons kort na publicatie dat het twee zaken gaat aanpassen aan de CM 690 III: 1) de standaardschroeven van de PCI-afdekplaatjes worden duimschroeven en 2) de ontbrekende rubbers voor kabelmanagementopeningen worden alsnog toegevoegd. Iedereen die al een kast heeft gekocht zonder deze rubbers, kan deze kosteloos aanvragen bij Cooler Master. Deze worden vervolgens opgestuurd.


Cooler Master CM 690 III

Cooler Master CM 690 III Black


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Gold Award Cooler Master CM 690 III Black

Cooler Master CM 690 III Black

 • 2 fans
 • 0 W
Niet verkrijgbaar
Cooler Master CM 690 III Window Black

Cooler Master CM 690 III Window Black

 • Venster
 • 2 fans
 • 0 W
Niet verkrijgbaar
0