Cooler Master CM 690 III review: evolutie aan het werk

33 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten koeling 200 watt
 6. 6. Testresultaten koeling 400 watt
 7. 7. Testresultaten geluidsproductie
 8. 8. Foto's
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Conclusie
 11. 2 besproken producten
 12. 33 reacties

Uiterlijk

Je hoeft niet heel goed te kijken om de familiegelijkenis te zien tussen de Cooler Master CM 690 II en de nieuwe III. Gebleven is de mesh voorzijde en de verchroomde stroken ter linker- en rechterzijde van het voorpaneel, doorlopende tot en met de achterkant. De CM 690 III staat wat hoger op zijn poten, die mooier in het ontwerp zijn geïntegreerd dan bij de voorganger. De voorzijde is niet meer verzonken, wat samen met een centimeter extra breedte zorgt voor een breder uiterlijk - de CM 690 III oogt wat steviger. Misschien wat minder elegant, maar zeker niet lelijker. De afwerking is fraaier dan bij de voorganger, naden zijn dunner en alle sluit wat netter aan. Een uitzondering is het schuifklepje op de bovenzijde, feitelijk een half los liggend plaatje perspex.

Cooler Master CM 690 III Black
Cooler Master CM 690 III...

Cooler Master CM 690 II Advanced
...Cooler Master CM 690 II (2010). Zoek de verschillen.

Aan de bovenkant bevinden zich voor dat schuifklepje (waaronder een bakje zit waarin je bijvoorbeeld schroefjes en usb sticks kwijt kunt) de front-aansluitingen: twee keer usb 3.0, twee keer usb 2.0, en audio. Dat is ook netjes, twee usb-poorten zou toch echt te weinig zijn voor een mid-range behuizing..

Cooler Master CM 690 III Black

De constructie van de CM 690 III is aangenaam stevig. Het gebruikte staal is voldoende dik en het gewicht van 8,8 kilo is dan ook aan de hoge kant voor deze klasse. Hij is net iets hoger dan hij diep is, 50,9 cm versus 50 cm. De breedte is op een haar na 23 cm. Dat is ruim 2 cm breder dan de CM 690 II. De bovenzijde is van mesh, wat potentieel invallend stof als probleempunt heeft, maar Cooler Master heeft een stoffilter aan de bovenkant geplaatst - bovendien zijn de openingen relatief klein. Of het filter een negatieve invloed op de koelprestaties heeft zullen we verderop in deze review merken.

Cooler Master CM 690 III Black

De achterzijde is standaard, al zijn er opmerkelijk genoeg drie openingen voor eventuele waterkoelingslangen of andere kabels. Eén insteekkaart, bijvoorbeeld met extra aansluitingen, kan verticaal geplaatst worden. De voeding komt onderin, zoals tegenwoordig eerder regel dan uitzondering is.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Gold Award Cooler Master CM 690 III Black

Cooler Master CM 690 III Black

 • 2 fans
 • 0 W
Niet verkrijgbaar
Cooler Master CM 690 III Window Black

Cooler Master CM 690 III Window Black

 • Venster
 • 2 fans
 • 0 W
Niet verkrijgbaar
0