D-Link DIR-868L review: topmodel is een topper

25 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Minimalistisch uiterlijk
 3. 3. Tweede generatie Broadcom
 4. 4. Deels in de cloud
 5. 5. Specificaties
 6. 6. Testmethode
 7. 7. Testresultaten: bekabeld
 8. 8. Testresultaten: 3 meter
 9. 9. Testresultaten: 10 meter
 10. 10. Testresultaten: 3 laptops tegelijk
 11. 11. Testresultaten: 802.11ac (3m en 10m)
 12. 12. Testresultaten: 802.11ac (3 laptops tegelijk)
 13. 13. Testresultaten: stroomverbruik
 14. 14. Conclusie
 15. 1 besproken product
 16. 25 reacties

Minimalistisch uiterlijk

Voor we verder gaan met de componenten, eerst natuurlijk even het uiterlijk. Het design is dus opvallend, maar voor het overige is het vrij minimalistisch gehouden. Aan de voorkant zien we maar twee indicatieledjes, eentje voor de power en eentje om aan te geven of de router is verbonden met het internet. Is dat het geval, dan licht het groen op. Is dat niet het geval, dan blijft hij oranje.

D-Link DIR-868L

Verplaatsen we onze blik naar de achterkant, dan zien we de gebruikelijke vier LAN-poorten en de WAN-poort, allemaal gigabitaansluitingen uiteraard. Deze zijn vanwege de vormgeving van de router verticaal georiënteerd, niet horizontaal. De WPS-knop en de USB 3.0-aansluiting zitten boven de netwerkaansluitingen en de aan/uit-knop en de aansluiting voor de voeding zitten eronder. Niet veel bijzonders dus, al vinden we dat de WPS-knop op deze router wel erg klein is. In combinatie met de locatie achterop het apparaat is hij derhalve niet heel erg fijn te bedienen. WPS is inmiddels toch wel een redelijk gebruikelijke verbindingsmethode geworden, dus een wat toegankelijker plaatsing van de knop was handig geweest. Aan de andere kant, als je de router ergens zet waar hij niet in het zicht staat, dan is de toegankelijkheid van de WPS-knop waarschijnlijk niet enorm belangrijk, omdat je er dan waarschijnlijk sowieso niet zo goed bij kan.

Kijken we naar de plaatsingsmogelijkheden, dan heeft D-Link in ieder geval ook gedacht aan mensen die hem op willen hangen. Onderop zitten twee sleufjes voor ophanging aan schroefjes. De cilinder steekt dan natuurlijk wel de ruimte in waarin je hem ophangt.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Great Value D-Link DIR-868L

D-Link DIR-868L

 • 802.11ac (Wi-Fi 5)
Niet verkrijgbaar
0