D-Link DIR-868L review: topmodel is een topper

25 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Minimalistisch uiterlijk
 3. 3. Tweede generatie Broadcom
 4. 4. Deels in de cloud
 5. 5. Specificaties
 6. 6. Testmethode
 7. 7. Testresultaten: bekabeld
 8. 8. Testresultaten: 3 meter
 9. 9. Testresultaten: 10 meter
 10. 10. Testresultaten: 3 laptops tegelijk
 11. 11. Testresultaten: 802.11ac (3m en 10m)
 12. 12. Testresultaten: 802.11ac (3 laptops tegelijk)
 13. 13. Testresultaten: stroomverbruik
 14. 14. Conclusie
 15. 1 besproken product
 16. 25 reacties

Deels in de cloud

D-Link heeft ervoor gekozen om sommige instellingen in de cloud aan te bieden. Dit zijn er niet heel erg veel, maar over het algemeen is het hierdoor wel overzichtelijk gehouden. Enkele zaken die je regelmatig nodig zou kunnen hebben, kun je hiermee wel instellen. Een voorbeeld hiervan is het gastnetwerk. Dit zal niet voor iedereen even nuttig zijn. Je kunt er echter ook de beveiliging van je draadloze netwerk aanpassen. Ook als er een nieuwe firmware is voor je router, krijg je via de app die zowel voor Android als iOS beschikbaar is, een melding.

Het aantal apps van D-Link dat je kunt downloaden in de Play Store of App Store is eigenlijk veel te groot. Het is niet altijd even duidelijk welke app voor welk type product geschikt is, of dat een bepaalde app alle D-Link-producten ondersteunt. Dat kan weleens tot verwarring leiden. Er is overigens ook een app waarmee je je router voor de eerste keer kunt instellen, die door het leven gaat als QRS, wat staat voor Quick Router Setup. Dat je de router op deze manier kunt instellen, is natuurlijk handig, maar bijvoorbeeld ASUS heeft al laten zien dat dit nog iets handiger kan. Bij de recentste routers van dat merk was het mogelijk om simpelweg draadloos verbinding te maken met het apparaat vanaf een tablet, waarna de router na het starten van de browser meteen voorstelde om hem te installeren.

D-Link DIR-868L

De webinterface is al jaren niet meer veranderd. Als je wat meer geavanceerde zaken als port forwarding, DNS en dergelijke in wilt stellen, dan moet je daar echter wel zijn. De mogelijkheden van de interface zijn zoals vanouds zeer uitgebreid, maar echt overzichtelijk is het allemaal niet meer, als je het vergelijkt met de toch wel wat modernere interfaces van bijvoorbeeld ASUS en Linksys. Het is wel nog altijd een van de snelste interfaces op de markt, zo niet de snelste. Je hoeft niet telkens te wachten op een reboot of het op een andere manier toepassen van de gewijzigde instellingen. Dat is met name als je regelmatig in je interface zit te rommelen erg prettig.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Great Value D-Link DIR-868L

D-Link DIR-868L

 • 802.11ac (Wi-Fi 5)
Niet verkrijgbaar
0