Hardware.Info Taiwan Tour 2013: Cooler Master

11 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Nieuwe voedingen
  3. 3. Rondleiding
  4. 4. Cooler Master Testlab
  5. 5. Cooler Master Testlab (2)
  6. 6. Cooler Master Testlab (3)
  7. 11 reacties

Nieuwe voedingen

Naast de HAF Stacker behuizingen toonde Cooler Master ons ook een tweetal nieuwe voedingen. Product manager George Lin toonde allereerst de nieuwe V1200. Deze nieuwe 1200W voeding is gebaseerd op het nieuwe Seasonic XP3 platform, dat Cooler Master naar eigen zeggen als eerste kan gebruiken. Gecombineerd met enkele door Cooler Master aangedragen verbeteringen moet de voeding naar verluidt uitstekende prestaties bieden.

De efficiëntie moet volgens Lin uitstekend zijn, niet voor niets heeft de V1200 een 80Plus Platinum label. Ook de ripple moet zeer laag zijn. De voeding is semi-passief; tot circa 30% van het maximum vermogen staat de ventilator geheel stil. Via een knopje op een speciaal bracket kun je als gebruiker indien gewenst de voeding wel zo instellen dat de ventilator altijd draait.

De voeding is verder volledig modulair. Dankzij 6 PEG-kabels met elk twee 8-pin connectors zou je drie high-end videokaarten moeten kunnen plaatsen. De kabels zijn allemaal plat, wat er naar onze mening goed uitziet. De aluminium plaat rond de ventilator maakt het design van de V1200 helemaal af.

De nieuwe voeding moet voor het eind van het jaar beschikbaar zijn voor € 239 à € 249 inclusief BTW.

Daarnaast kregen we de nieuwe GM-serie betaalbare voedingen te zien, die spoedig beschikbaar gaan zijn in capaciteiten van 450W tot 750W. De GM-serie is semi-modulair (ATX-, PEG- en CPU-kabels zijn vast) en heeft een 80Plus Bronze label. De voeding is gebaseerd op een ontwerp van CWT (Channel Well Technology), waarbij Cooler Master naar eigen zeggen de secundaire kant volledig heeft herontworpen.

In feite is de GM-serie de modulaire variant van de al beschikbare G-serie, maar intern zijn ze volledig anders. Volgens Cooler Master presteert de GM-serie beter dan de niet-modulaire varianten.

De prijzen van de verschillende modellen gaan uiteenlopen van € 79 voor het 450W model tot € 119 voor het 750W model, uiteraard allemaal inclusief BTW.

0