Hardware.Info Taiwan Tour 2013: Cooler Master

11 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Nieuwe voedingen
  3. 3. Rondleiding
  4. 4. Cooler Master Testlab
  5. 5. Cooler Master Testlab (2)
  6. 6. Cooler Master Testlab (3)
  7. 11 reacties

Cooler Master Testlab

Ten slotte kregen we een rondleiding in het Cooler Master testlab, waar allerlei apparatuur staat om zaken als CPU-koelers, ventilators en voedingen te testen. Hoewel wij het lab en de apparatuur al zeer indrukwekkend vonden, haastte Cooler Master zich om te zeggen dat men in de fabrieken in China veel uitgebreider testlabs heeft en dat daar veel meer producten en prototypes worden getest. Enkel wanneer een product snel moet worden ontwikkeld en er geen tijd is om een product manager twee weken op het vliegtuig naar China te zetten wordt het lab in Taipei ingezet. Uiteraard wordt het lab gedeeld door de retail- en OEM-afdelingen van Cooler Master.

Hieronder vind je alle foto’s die we in het lab hebben gemaakt, inclusief uitleg over de apparatuur.Een blik in het Cooler Master lab bij binnenkomst.


In deze hitteboxen kan men een constante, hoge temperatuur creëren. Zo kan met de werking van uiteenlopende koelingsoplossing testen bij verschillende omgevingstemperaturen.


In deze kleinere box kan men de werking van CPU- en GPU-koelers testen. Door deze in een afgesloten box te plaatsen, zij het met ventilatie, kunnen luchtstromen in het lab geen effect uitoefenen op de prestaties.
Er was ons door fabrikanten al eens gezegd: om zaken als de statische druk van casefans goed te kunnen testen heb je apparatuur ter waarde van minimaal een ton nodig. Zo ziet dat er uit. ;)


Dit zijn professionele heat chambers. Hierin kunnen temperaturen tussen de circa -50 en +150 gesimuleerd worden met eveneens instelbare luchtvochtigheid. In apparaten als deze kan Cooler Master testen of al haar producten ook in extreme omstandigheden goed blijven werken.Opstellingen om waterkoelingsets meer te testen. De laatste generaties Cooler Master waterkoelers zijn ontworpen in combinatie met externe partijen, zodat deze apparatuur de laatste tijd niet bijster veel gebruikt is. Cooler Master heeft zoals je ziet echter alles in huis om ook zelf alle karakteristieken van waterkoelers te kunnen valideren.

0