LG Google Nexus 5 review: Google laat zien hoe het moet

32 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Nexus-uiterlijk
 3. 3. Topspecificaties
 4. 4. Scherm
 5. 5. De complete Google Experience
 6. 6. Instellingen
 7. 7. Camera
 8. 8. Specificaties
 9. 9. Testresultaten: Systeembenchmarks (Antutu)
 10. 10. Testresultaten: Systeembenchmarks (Geekbench)
 11. 11. Testresultaten: GPU-prestaties (GFXBenchmark)
 12. 12. Testresultaten: GPU-prestaties (3DMark)
 13. 13. Testresultaten: Accuduur
 14. 14. Conclusie
 15. 2 besproken producten
 16. 32 reacties

Nexus-uiterlijk

De Nexus 5 is overduidelijk familie van de Nexus 7 tablet die eerder dit jaar op de markt kwam. Hij heeft natuurlijk een ander formaat, maar de uitstraling is net zo no-nonsense. Aan de achterkant ligt de nadruk bijvoorbeeld niet op de LG- en Nexus-namen; die zijn er zwart op zwart op aangebracht. We zijn zelf behoorlijk gecharmeerd van de matzwarte achterkant, die prettig aanvoelt en niet heel gevoelig is voor vingerafdrukken. Wat opvalt aan de achterkant is de cameramodule. De lens ervan is weliswaar niet groot, toch zit er een behoorlijk forse ring omheen, die duidelijk opvalt.

LG Nexus 5 16GB Black

Aan de voorkant zien we niet echt iets bijzonders. Het ziet er strak uit, maar zo bijzonder als de voorkant van de LG G2 is het niet. Bij dat toestel heeft het scherm langs alle kanten (veel) dunnere bezels. Dat ziet er toch net wat strakker uit. Bij de G2 heeft LG een groter scherm (5,2 inch ten opzichte van 5 inch) in een kleinere behuizing weten te passen. Aan de andere kant: bij gelijke resolutie is de scherpte van de Nexus 5 net iets hoger dan die van de G2. Of je dit een belangrijk verschil vindt, moet je uiteraard zelf bepalen. De Nexus 5 is wel ruim 10 gram lichter.

De aan/uit-knop zit rechts aan de zijkant, vrijwel helemaal bovenaan en de volumeknoppen zijn aan de linkerkant aangebracht. Onder de aan/uit-knop zit de sleuf waarin de Micro SIM-kaart geplaatst kan worden. Die zit zo dicht onder de powerknop, dat je nog wel eens mis zit als je het toestel blind aan of uit wilt schakelen. Die had voor het gemak net iets lager aangebracht mogen worden wat ons betreft. Onderop zitten de speakers. Dat er een speciaal sleufje voor de Micro SIM-kaart aanwezig is, geeft overigens ook aan dat de accu niet vervangen kan worden.

LG Nexus 5 16GB Black

Verder zit bovenop de aansluiting voor de hoofdtelefoon en onderop die voor de Micro USB-aansluiting. MHL ondersteunt deze aansluiting niet. Net als onder andere de Nexus 4, Nexus 7 en de LG G2 is deze aansluiting voorzien van SlimPort-technologie, die eigenlijk 'MyDP' heet, wat staat voor Mobility DisplayPort. Deze technologie lijkt behoorlijk wat op MHL, maar ondersteunt zoals de naam al aangeeft naast HDMI ook DisplayPort, iets wat MHL niet doet. Je hebt bij SlimPort niet per se een compatibele aansluiting nodig om hem zonder externe voeding te kunnen gebruiken, iets wat met MHL wel het geval is. De bandbreedte die MHL levert is vooralsnog wel hoger. MHL wordt ook op veel meer producten gebruikt.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Silver Award LG Nexus 5 16GB Black

LG Nexus 5 16GB Black

 • Google Android 4.4
 • 16 GB
 • 5 inch
 • 1920x1080
 • 8 MPixel
Niet verkrijgbaar
LG Nexus 5 16GB White

LG Nexus 5 16GB White

 • Google Android 4.4
 • 16 GB
 • 5 inch
 • 1920x1080
 • 8 MPixel
Niet verkrijgbaar
0