LG Google Nexus 5 review: Google laat zien hoe het moet

32 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Nexus-uiterlijk
 3. 3. Topspecificaties
 4. 4. Scherm
 5. 5. De complete Google Experience
 6. 6. Instellingen
 7. 7. Camera
 8. 8. Specificaties
 9. 9. Testresultaten: Systeembenchmarks (Antutu)
 10. 10. Testresultaten: Systeembenchmarks (Geekbench)
 11. 11. Testresultaten: GPU-prestaties (GFXBenchmark)
 12. 12. Testresultaten: GPU-prestaties (3DMark)
 13. 13. Testresultaten: Accuduur
 14. 14. Conclusie
 15. 2 besproken producten
 16. 32 reacties

De complete Google Experience

Wat meteen opvalt als we de Nexus 5 aanzetten, is dat er niet langer meerdere homescreens zijn, maar dat je begint met een enkel scherm. Naarmate je apps gaat toevoegen, komen er schermen bij. Een van de eerste dingen die sommige mensen doen als ze een nieuwe telefoon in gebruik nemen is de widgets verwijderen die erop draaien. Google Search is er daar eentje van. We zien de balk nog altijd in het startscherm staan, maar verwijderen lukt niet meer. Althans niet op de gebruikelijke manier. Of je het nu wilt of niet, de zoekbalk staat in je homescreen. De reden daarvoor, is dat Google feitelijk de homescreen app heeft vervangen door de Google Search app - en daarin homescreen functies heeft ingebouwd. Als je Google Now activeert, kun je daar bijkomen door een homescreen naar links te gaan.

LG Nexus 5 16GB Black

Een nieuwe Android-versie brengt altijd een karrevracht aan kleine en grotere toegevoegde functies met zich mee. Daar is KitKat uiteraard geen uitzondering op. Via deze link kun je door deze vernieuwingen heen scrollen. Op het gebied van telefoneren, ooit het voornaamste doel van een smartphone, zijn er enkele veranderingen doorgevoerd die het gebruik eenvoudiger moeten maken. Zo zie je niet langer een alfabetische lijst van contacten als je naar dat scherm van de telefooneerapp navigeert, maar zijn ze gerangschikt op hoe vaak je contact hebt gehad. Op deze manier komen je je belangrijkste contacten het eerst tegen. Krijg je een telefoontje van een bedrijf binnen, maar staat die niet in je contactenlijst, dan zoekt Google een match met een bedrijf dat een local listing heeft op Google Maps. Hangouts kan verder nu ook gebruikt worden voor sms'en en mms'en.

LG Nexus 5 16GB Black

Ondersteuning voor printers is uitgebreid. Je kunt nu vanuit Android zelf printopdrachten geven aan printers die zijn aangesloten met behulp van Google Cloud Print, HP ePrint maar ook printers die een app hebben in de Play Store worden ondersteund. Op het gebied van productiviteit is verder ook gedacht aan het opknappen van QuickOffice.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Silver Award LG Nexus 5 16GB Black

LG Nexus 5 16GB Black

 • Google Android 4.4
 • 16 GB
 • 5 inch
 • 1920x1080
 • 8 MPixel
Niet verkrijgbaar
LG Nexus 5 16GB White

LG Nexus 5 16GB White

 • Google Android 4.4
 • 16 GB
 • 5 inch
 • 1920x1080
 • 8 MPixel
Niet verkrijgbaar
0