Eminent Easy Pro View: ip-camera voor smartphones

8 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Uiterlijk
  3. 3. Installatie en gebruik
  4. 4. Beeld en geluidskwaliteit
  5. 5. Conclusie
  6. 1 besproken product
  7. 8 reacties

Inleiding

IP camera’s worden steeds goedkoper, maar ook gemakkelijker in installatie en gebruik, waarbij vooral de verbinding met tablets en smartphones steeds beter wordt. Eminent introduceert een nieuwe camera voor gebruik binnenshuis waarbij installatie- en gebruiksgemak voorop staan. Volgens Eminent is het apparaat in drie stappen te installeren, zonder dat in de router gedoken hoeft te worden voor zaken als port forwarding. De camera belooft echter niet alleen eenvoud, maar zou dankzij een HD-beeldsensor en twee aparte lenzen voor dag- en nachtzicht ook goede prestaties moeten bieden. De camera kan automatisch beelden opnemen op een optioneel micro-sd kaartje, waarbij opnames getriggerd kunnen worden door geluid, beweging in de video of beweging die wordt gedetecteerd door de ingebouwde PIR melder.

Eminent EM6250HD

Wij testen de EM6250HD, een verbeterde versie van de eerder dit jaar geïntroduceerde EM6250. Beide camera’s lijken zowel uiterlijk als qua functionaliteit sterk op elkaar, met als belangrijkste verschil dat de HD versie beelden schiet met 1280x800 pixels, terwijl de standaardvariant beperkt is tot 640x480. De nieuwe EM6250HD verschijnt binnenkort op de markt met een adviesprijs van 159 euro, terwijl de EM6250 zo'n 129 euro kost.

De Easy Pro View IP camera is niet waterdicht en daardoor dus alleen geschikt voor gebruik binnenshuis. Het meest voor de hand liggende gebruiksdoel is als bewakingscamera die vastlegt wanneer (ongenode) gasten zich aandienen, maar ook als babymonitor of webcam is de camera uiteraard prima inzetbaar.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Eminent EM6250HD

Eminent EM6250HD

  • 1280x800
  • Draadloos netwerk
  • Infrarood LEDs
Niet verkrijgbaar
0