In Win 904 review: design behuizing

13 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern
 4. 4. Koeling
 5. 5. Testprocedure
 6. 6. Testresultaten koeling 200 watt
 7. 7. Testresultaten koeling 400 watt
 8. 8. Testresultaten geluidsproductie
 9. 9. Foto's
 10. 10. Specificaties
 11. 11. Conclusie
 12. 1 besproken product
 13. 13 reacties

Testresultaten geluidsproductie

Zoals altijd is geluidsproductie de tegenhanger van koelresultaten.

Bij de In Win 904 is sprake van een vervelende storingsfactor. Testen we namelijk zonder hot swap adapter en met een open linker zijpaneel is de behuizing fluisterstil: 26 dB(A) zonder fans, 28,8 dB(A) met de fans op 7V en nog altijd maar 37,9 dB(A) met de fans op volle snelheid: uitstekende waarden. Gebruiken we de hot swap adapter wél, dan meten we meer geluid: 32,5 dB(A) zonder fans, 33,5 met fans op 7V, 39 dB(A) met de fans op 12V. Sluiten we de kap echter, dan verandert het beeld... en niet ten positieve.

Geen fans

We testen behuizingen ook altijd zonder draaiende fans, puur om te kijken hoe effectief ze geluid dempen. Bij modellen die voorzien zijn van extra voorzieningen daarvoor is die grafiek interessant genoeg om op te nemen in de review - te zien is dat er kleine maar duidelijke verschillen zijn. De In Win 904 belandt onderaan in de grafiek: kennelijk vibreert er iets mee, we konden niet achterhalen wat, maar het zorgt voor een duidelijk hoorbaar geluid.

7 V

Met de fans op lage draaisnelheid  is er de factor geen verschil - niet zo vreemd, want zoveel extra geluid maken de fans niet.

12 V

Op hoge draaisnelheid van de fans zijn een paar behuizingen luidruchtiger, maar echt vrolijk worden we er nog altijd niet van. Er is duidelijk iets niet helemaal in orde met de harddisk ophanging en/of de aansluiting van het zijpaneel. Deze metingen zijn meerdere keren herhaald om ze te verifiëren. Het is niet gezegd dat je dit niet zelf kan oplossen, maar we testen heel wat behuizingen, en hebben beperkt de tijd om dit soort zaken op te lossen - een 'quick fix' hebben we in ieder geval niet gevonden.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
In Win 904

In Win 904

 • Tower
 • ATX
 • Zwart/Zilver
 • Venster
 • 0 fans
Niet verkrijgbaar
0
*