Bitfenix Ronin review: middelmatige mid-range

5 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten koeling 200 watt
 6. 6. Testresultaten koeling 400 watt
 7. 7. Testresultaten geluidsproductie
 8. 8. Foto's
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 5 reacties

Intern en koeling

Bij verwijdering van het linkerzijpaneel met venster van de Bitfenix Ronin zien we dat het merk ervoor heeft gekozen een extra plaat plastic aan te brengen, die het zicht op de hardeschijfkooien en voeding onttrekt. De gedachte is dat kabels en andere storende elementen onzichtbaar blijven. Het plastic plaatje heeft een soort textuur meegekregen, maar het is gewoon plastic dat met drie klemverbindingen vastzit op een vergelijkbare manier als doorgaans voorpanelen vastzitten. Even duwen en het komt los.

Bitfenix Ronin

Bitfenix Ronin

Opmerkelijk is de relatief bescheiden opening in de moederbordplaat - maar dat zegt vooral veel over andere behuizingen, die soms meer opening dan plaat bieden. De meeste backplates zouden prima te monteren moeten zijn met de voorziening van de Ronin. De meeste luchtkoelers zou je ook prima moeten kunnen plaatsen, er is zo'n 16,5 cm ruimte voor een hoge koeler. Boven de moederbordplaat is ruimte voor een waterkoelingradiator met een maximale lengte van 240 mm. Daarvoor is krap 2 cm ruimte tussen de bovenrand van het moederbord en het plafond van de behuizing, waarin een flink gat zit - eventuele fans kan je ook tussen bovenkant en kap plaatsen, waar je krap 3 cm ruimte hebt.

Bitfenix Ronin

Bovenin kan je drie 5,25" apparaten zonder schroeven vastzetten - maar zoals we de laatste tijd steeds vaker zien, moet je de andere kant ofwel ongezekerd laten, ofwel alsnog vastschroeven. Een raar soort besparing, wat ons betreft. Eronder is ruimte voor zes harde schijven. Exemplaren van 3,5" kunnen in de sledes geplaatst worden, die overigens bijzonder fragiel zijn. 2,5" disks of drives moeten vastgeschroefd worden. De hardeschijfkooi is in twee delen gesplitst; de bovenste is eenvoudig uitneembaar, waarna je ruimte hebt voor videokaarten met een lengte van ruim 40 cm. Bovendien is de airflow dan beter.

Bitfenix Ronin

Bitfenix Ronin
De hardeschijfsledes zijn te fragiel

Voor het wegwerken van kabels zijn er enkele openingen in de moederbordplaat, die helaas niet afgewerkt zijn met rubber. Ook is het aantal openingen wat schaars. Er is ruim 2 cm ruimte tussen moederbordplaat en rechterzijpaneel.

Bitfenix Ronin

Standaard worden twee fans meegeleverd, een 12 cm outtake aan de achterzijde en een 12 cm intake aan de voorkant. Daar kan nog een tweede exemplaar geplaatst worden. Bitfenix levert wel een bijbehorend filter mee, maar geen fan. Ook aan de onderzijde treffen we een (magnetisch) stoffilter. Verder kan je twee 12 of 14 cm fans aan de bovenkant kwijt en een 12 cm exemplaar op de onderkant. Zoals gezegd is er bovenin ruimte voor een radiator voor waterkoeling, tot 240 mm lang. Hoe de koeling het er in de praktijk vanaf brengt, lees je op de volgende pagina's.

Bitfenix Ronin


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Bitfenix Ronin

Bitfenix Ronin

 • Tower
 • ATX
 • Zwart
 • Venster
 • 2 fans
Niet verkrijgbaar
0
*