Achter de schermen bij Hardware.Info TV

47 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Vanaf 2006 gelijk in HD
  3. 3. Van één naar driemaal per week
  4. 4. Opnametechniek: direct naar drie PC's
  5. 5. Bewerken met Adobe Premiere
  6. 6. Videobewerkings PC: Raid en GPU acceleratie
  7. 7. Renderen, uploaden en kijken
  8. 47 reacties

Inleiding

Naast ons tijdschrift en de geschreven artikelen op de website, maken we onder de vlag van Hardware.Info ook driemaal per week een video webcast. Beschikbaar via onze site, Youtube, iTunes, tal van Smart TV platforms, XBMC en via UPC’s Horizonbox bespreken we de nieuwste producten en trends. Regelmatig krijgen we de vraag om een blik achter de schermen te geven. Dat doen we uiteraard graag.

Het was eind 2006, toen we op de redactie van Hardware.Info luisterden naar een podcast van BNR’s Autoshow. Toen nog gepresenteerd door Bas van Werven en Carlo Brantsen, twee autoliefhebbers die in een radioshow met elkaar discussieerden over zaken als het geluid van de nieuwste Ferrari, het zitcomfort van de stoelen in een BMW 7 serie en het spuuglelijke uiterlijk van de Fiat Multipla. Lekker losse radio met ruimte voor nuancering of hier en daar juist een vileine sneer. Na wat brainstormen was het idee al snel geboren om zoiets te doen, maar dan over computerhardware en consumentenelektronica. Want schrijven over producten is prima om objectieve informatie over te brengen, testresultaten te presenteren en op basis van meetgegevens conclusies te presenteren, maar geschreven reviews zijn binnen het concept van Hardware.Info minder geschikt om persoonlijke meningen te geven en hier en daar wat opmerkingen met een knipoog te plaatsen. In een audio-podcast zou dat wel goed kunnen, zo dachten wij.

Audio-podcast of video-podcast?

Het idee om een audio-podcast te maken veranderde al snel in plannen voor een video-podcast, omdat het natuurlijk meerwaarde biedt als je de producten ook daadwerkelijk kan tonen. Om het originele audio-podcast idee in ere te houden besloten we ook een audio-only versie aan te bieden via iTunes, iets wat we tot op de dag van vandaag overigens doen.

0
*