Logitech G500s Laser Gaming Mouse review

30 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Extra functies en software
  3. 3. Specificaties
  4. 4. Onze ervaring
  5. 5. Conclusie  
  6. 6. Besproken producten
  7. 7. Reacties

Inleiding

De Logitech G500s is ondertussen al bijna een jaar op de markt, maar we wilden jullie onze ervaring met deze muis niet onthouden. Hij toont gelijkenissen met de populaire MX500 reeks en uiteraard zijn directe voorganger de G500. In deze review gaan we kort in op de prestaties, vorm en gebruiksgemak.

Logitech G500s Laser Gaming Mouse
Logitech G500s

Toen deze muis net op de markt was, had hij een overduidelijke input lag, waardoor de introductie niet helemaal vlekkeloos verliep. Halverwege vorig jaar heeft Logitech dit probleem met behulp van een firmware update opgelost. Veel muizen met een dergelijke Avago ADNS-9800 sensor leken dit probleem te hebben, maar de sensor-maker heeft dus een update uitgebracht. De laser sensor in deze muis gaat tot 8200 DPI en is in vijf stappen instelbaar. Deze kunnen makkelijk gekozen worden met DPI knoppen op de muis en de gekozen stap wordt in de vorm van leds aangegeven op de muis. Opvallend is dat de sensor niet in het midden van de muis geplaatst is, wat theoretisch voor afwijkingen kan zorgen bij het optillen. Deze muis is echter erg stabiel bij het optillen, waardoor dit niet voor problemen zorgt.

Logitech G500s Laser Gaming Mouse
De onderkant van de G500s

Extra functies en software

Het scrolwiel is hybride net als in de G700 muizen, waardoor deze vrij kan draaien zonder frictie en in stappen met een klik. Voor gaming is dat laatste het handigst, maar vrij draaien kan goed werken in grote documenten of lange websites. Wisselen tussen beide modi kan makkelijk met een schakelaar bij het scrolwiel. Het scrolwiel heeft daarnaast een prima grip. Aan de zijkant van de muis vinden we twee browseknoppen en een extra programmeerbare knop. Onderop is een slede aanwezig met zes slots waarin extra gewichtjes geplaatst kunnen worden. Hiermee kan de muis tot maximaal 150 gram verzwaard worden. Totaal zijn er zes 1,7 grams en zes 4,5 grams gewichtjes aanwezig in een handig bewaarblikje.

Logitech G500s Laser Gaming Mouse
Het scrollwiel

Alle gaming producten van Logitech kunnen samen beheerd worden in de eigen Logitech Gaming Software. Als je deze applicatie opstart, kan je kiezen tussen de beschikbare producten. De G500s heeft een ingebouwd profiel waarin aanpassingen aangebracht kunnen worden, zoals macro’s met instelbare tussenpozen of losse mediafuncties voor een mediaplayer. Hierdoor heb je de beschikking over hardwarematige macro’s, die games niet kunnen detecteren. Software matige macro’s worden soms geblokkeerd of zorgen voor een ban bij online games. Software profielen kunnen ook gebruikt worden en kunnen meeladen bij het starten van een applicatie of spel. Tevens zijn meerdere profielen per applicatie of game mogelijk, waartussen gewisseld kan worden met een toets combinatie of een muisknop.

Logitech G500s Laser Gaming Mouse
De slede voor extra gewichtjes

Extra bij de software profielen is de mogelijkheid om de X en Y as van de laser sensor apart van elkaar van een eigen gevoeligheid te voorzien. Ook acceleratie hoort tot de mogelijkheden, waarvan deze muis standaard niet is voorzien. Bij snelle bewegingen beweegt de muiscursor hierdoor sneller dan bij langzame bewegingen, terwijl de afgelegde afstand gelijk is. Dit kan leiden tot onvoorspelbaar gedrag van de muiscursor en is dus niet gewenst.

Logitech G500s Laser Gaming Mouse
Logitech Gaming Software

Specificaties

Op deze pagina kan je de specificaties en testresultaten van de G500s bekijken.

Algemeen
 
MerkLogitech
ProductnaamG500s Laser Gaming Mouse
Productcode910-003604
DetailsProductinfo
Algemeen
Draadloos
PS2 adapter meegeleverd
KleurZwart
Afmetingen (breedte)7.5 cm
Afmetingen (lengte)12.9 cm
Afmetingen (hoogte)4.6 cm
Scrollwiel
Zijwaartse scroll
Aantal knoppen8
Browse knoppen
Laser
Software meegeleverd
VerlichtingBlauw
Lengte snoer197 cm
Gewicht aanpasbaar
Gewicht120 gram
Gewicht (max. inclusief gewichtjes)150 gram
Gaming features
SensorAvago ADNS-9800
DPI minimaal200 dpi
DPI maximaal8200 dpi
DPI regelaar op muis
DPI aangegeven op muis
Trackingsnelheid165 inch/s
Image processing12 MPixel/s
Acceleratie30 g
Aantal gewichtjes12
Gewicht per gewichtje1.7 gram
Profieleditor
Profieleditor (knoppen)
Profieleditor (dpi instellen)
Profieleditor (aantal profielen)99
Geheugen in muis
Muizen benchmarks
Lift-off distance1.25 mm
Last van acceleratie
Grip voor low senseGoed
InputlagGeen

Onze ervaring

De lift-off distance van deze muis is uitstekend met 1,25 mm, waardoor de G500s prima geschikt is voor low sense gebruik. Er zijn muizen met een kortere waarde, maar dit is in de praktijk ruim voldoende. De grip en het lage gewicht van deze muis zijn ook goed geschikt om de muis op te tillen. Voor de meer high sense gamer kunnen de extra gewichtjes een uitkomst bieden, voor meer controle over de muisbewegingen.

Logitech G500s Laser Gaming Mouse
Logitech G500s met bewaarblikje van de gewichtjes

Tijdens onze gaming sessies in Battlefield 4 merkten we tevens ook geen vertraging meer op tussen de muis en cursor beweging. Ook over het ontwerp en het gebruikte materiaal zijn we erg te spreken. De zijkanten hebben een prettig ruw oppervlak en de muis voelt stevig aan en ligt lekker in de hand. Het oppervlak van de G500s is in lijn met de rest van de G-series muizen, met semi-ruw plastic en witte tribals. Opvallend zijn de blauwe leds die gebruikt worden voor het aangeven van de gekozen DPI stand. Voorheen was dit oranjerood in zowel de G500 als de voorgaand MX500 reeks, waar wij meer over te spreken waren.

Logitech G500s Laser Gaming Mouse
Logitech G500s

Conclusie  

De G500s is een uitgebreide muis en is zeker voor de verkoopprijs van rond de 60 euro een prima keus. Hij is stevig, biedt veel functie en heeft een prettige vorm. Ook de prestaties van de sensor zijn na de firmware update prima in orde. De bediening en software zijn ook overzichtelijk. De extra gewichtjes in de handige slede maken het verhaal compleet. Deze muis verdient om die reden een Hardware.Info Silver Award, voor de prima prijs/kwaliteit verhouding.


Logitech G500s Laser Gaming Mouse
Logitech G500s


Besproken product

Vergelijk  

Product

Prijs

Silver Award Logitech G500s Laser Gaming Mouse

Logitech G500s Laser Gaming Mouse

  • Laser
  • 8200 dpi
Niet verkrijgbaar
0
*