Assassin's Creed IV: Black Flag review met 20 GPU's

35 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. AnvilNext engine
  3. 3. Settings en beeldkwaliteit
  4. 4. Test
  5. 5. Full HD
  6. 6. Drie schermen en 4K
  7. 1 besproken product
  8. 35 reacties

AnvilNext engine

Black Flag is gebaseerd op Ubisofts eigen AnvilNext engine. Deze werd in 2012 geïntroduceerd bij de PC-versie van Assassin’s Creed III en is nu bij deel IV toegepast voor zowel de PC-versie als ook de varianten voor PlayStation 4 en Xbox One.

De AnvilNext engine bevat een ten opzichte van de vorige engine volledig nieuw belichtingssysteem en bevat optimalisaties voor het realistischer weergeven van water – gezien het feit dat een groot gedeelte van de game op zee afspeelt geen overbodige luxe! – en extreem weer als regen en wind.

Onderstaande video toont uitleg bij veel van de gebruikte grafische features. Indrukwekkend is de combinatie van verschillende shader-algoritmes waarmee Ubisoft zeer realistisch water kan tonen in de gamen. Physics berekenen zorgen er voor dat wanneer je op een boot op zee zit deze ook op zeer realistische wijze over de golven gaat. Wanneer het regent ziet dat er zeer indrukwekkend uit in Assassin’s Creed IV: iedere regendruppel, waarvan er duizenden tegelijkertijd op het scherm zichtbaar kunnen zijn, is immers een losse particle die allen individueel belicht worden. Physics berekeningen worden gebruikt om de omgeving op een juiste manier te laten reageren op wind en regen. Op land is iedere plant en iedere boom dan ook een dynamisch object dat op realistische wijze beweegt op basis van de weersomstandigheden. Ook indrukwekkend is dat wanneer bepaalde oppervlakken zoals stenen vloeren nat worden door regen, er een mooie reflectie van de wereld daaromheen zichtbaar is. Ook voor mist wordt een rits physics berekeningen gebruikt en de mist wordt keurig verlicht door alle lichtbronnen, wat opnieuw een zeer realistisch effect oplevert.

De AnvilNext engine heeft verder zoals geschreven een nieuw ontwikkelde belichtingstechniek. Alle lichtbronnen reflecteren op alle bronnen, waarbij de kleur van het licht daarmee wordt aangepast. De engine kan probleemloos honderden of zelfs duizenden lichtbronnen in een scene verwerken, zolang de GPU daar krachtig genoeg voor is.

Hoe krachtiger de GPU, hoe mee pracht en praal Assassin’s Creed IV op het scherm tovert. Een voorbeeld is dat in de hoogste settings er veel meer planten zichtbaar zijn in de natuurgebieden in de game.

Schaduwen zijn zeer indrukwekkend in Assassin’s Creed IV, mede dankzij enkele effecten waar Nvidia aan heeft bijgedragen, maar ook werken op AMD GPU’s. Horizon Based Ambient Occlusion zorgt ervoor dat objecten zeer realistische schaduwen krijgen en dat het ene object een schaduw op het andere kan creëren. Percentage Closer Soft Shadows zorgt ervoor dat net als in de echte wereld schaduwen software worden naarmate ze verder van het object dat ze creëert verwijderd zijn. Bijkomend voordeel is dat schaduwen geen last meer hebben van aliasing-effecten.

In de game wordt DirectX 11 gebruikt voor verschillende speciale effecten, bijvoorbeeld een effect dat Ubisoft God Rays noemt. Wanneer je in de game richting te zon kijkt, krijg je een effect waarbij je gedeeltelijk verblind wordt en objecten realistisch opgelicht worden.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Assassin's Creed IV: Black Flag (PC)

Assassin's Creed IV: Black Flag (PC)

  • PC
  • Avontuur
Niet verkrijgbaar
0
*