Corsair AX1500i voeding review: de eerste 80Plus Titanium voeding

27 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Corsair Link
 3. 3. Specificaties
 4. 4. Hoe test Hardware.Info voedingen?
 5. 5. Aantal connectors
 6. 6. Kabel lengtes
 7. 7. Capaciteit en voltages
 8. 8. Efficiëntie
 9. 9. Efficiëntie bij lage belasting
 10. 10. Verbruik zonder belasting
 11. 11. Ripple
 12. 12. Geluidsproductie
 13. 13. Conclusie
 14. 1 besproken product
 15. 27 reacties

Corsair Link

Bijzonder aan de Corsair AX1500i is het feit dat deze voeding, net als de andere AXi modellen, gekoppeld kan worden aan het Corsair Link systeem. Via een bijgeleverde module kun je de Corsair AX1500i aansluiten op een interne USB 2.0 poort van je moederbord. Via de Corsair Link software kun je dan vervolgens allerhande eigenschappen van de voeding uitlezen: het voltage op alle rails, het stroomverbruik van alle kabels, het totale verbruik, de efficiëntie, de temperatuur, de draaisnelheid van de ventilator, en zo verder.

Onder meer diezelfde draaisnelheid kan ook vanuit de software bijgestuurd worden. Wie wil, kan zelf profielen aanmaken voor de ventilator van de voeding, gebaseerd op temperaturen van de voeding, de processor, de videokaart, etc. Wie ook een Corsair waterkoelingset en/of geschikte Corsair Dominator geheugenmodules heeft, kan zo'n beetje alles binnen z'n behuizing in de gaten houden met de software. Opvallend is wel dat de stroomverbruik- en efficiëntiemetingen van de Corsair Link software bij lage belastingen niet altijd even accuraat zijn, iets waar Corsair overigens zelf ook eerlijk voor waarschuwt. 

De software biedt de mogelijkheid om het totale maximale amperage indien gewenst op één of meer stekkers beschikbaar te stellen. Standaard is iedere stekker beperkt tot 30A, maar deze OCP (over current protection) is dus compleet uit te schakelen. Ideaal voor extreme overklokkers die hun CPU en/of GPU's opvoeren tot zeer hoge klokfrequenties met ditto stroomverbruik.

Onderstaande screenshots (klik voor een vergroting) zijn nog van de voorloper (de AX1200i), maar geven een duidelijk beeld van wat je allemaal met de Corsair Link software kunt doen.

Corsair AX1200i
De module om de voeding intern via USB te verbinden 

Wat we ook al eerder zagen bij de AX1200i is de self test knop achterop. Door deze in te drukken controleert de voeding z'n eigen werking door onder meer de hoogte van alle uitgangsvoltages te meten.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Gold Award Corsair AX1500i

Corsair AX1500i

 • 1500 W
 • 94 %
 • 80 Plus Titanium
 • Modulair
 • 125 A
Niet verkrijgbaar
0
*