Kingston HyperX Cloud headset review: een echte game-changer

29 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Het ontwerp en accessoires
  3. 3. Testmethode
  4. 4. Testresultaten en specificaties
  5. 5. In gebruik
  6. 6. Conclusie
  7. 1 besproken product
  8. 29 reacties

Inleiding

Kingston is voornamelijk bekend van zijn opslagproducten en werkgeheugen, maar probeert nu ook een slaatje te slaan uit de headsetmarkt. Eerder kwam het merk al met de HyperX Steelseries headset, om hun tienjarig bestaan te vieren, nu heeft het de handen ineengeslagen met de Zweedse fabrikant Qpad. Daaruit is de HyperX Cloud Pro Gaming Headset ontstaan, die erg lijkt op de Qpad QH-90 en QH-85 headsets. Ondanks de ogenschijnlijke overeenkomsten heeft Kingston heeft hier toch een bijzonder compleet én erg interessant geprijsd product van weten te maken.

Kingston HyperX Cloud
Kingston HyperX Pro Gaming Headset

Het verschil tussen de genoemde modellen van Qpad zijn de meegeleverde oorkussens, die respectievelijk met nepleer en stof bekleed zijn. De leren versie zorgt, doordat hij beter afsluit, voor een diepere basweergave, terwijl de versie met stoffen oorkussens het geluidsbeeld meer opengooit ten koste van enige bas. Bij Qpad moet je dus kiezen, maar bij Kingston kan je van beide walletjes snoepen: het levert zowel een set leren als een set stoffen oorkussens mee. De HyperX headset is verder opgebouwd uit stevig soft-touch plastic en metalen verstellers die goed op hun plaats blijven zitten.

Kingston HyperX Cloud
De oorkussens zijn verwisselbaar

De speakers in de oorschelpen zijn van een extra groot 53mm formaat en claimen een frequentiebereik van 15-25,000 Hz. Daarnaast is de weerstand van deze headset 60 Ω, waardoor er meer energie nodig is om hetzelfde geluidsvolume te krijgen als een headset met 32 Ω. Dat kan resulteren in een minder hoog geluidsvolume en daarnaast een kortere accuduur van mobiele apparaten.

Kingston HyperX Cloud
Het bedieningspaneel


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Gold Award Kingston HyperX Cloud

Kingston HyperX Cloud

  • Over-ear
  • 2 kanaals
Niet verkrijgbaar
0