[Pro] Seagate Enterprise Capacity 6TB HDD review: grootse capaciteit

7 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Specificaties
 3. 3. Testprocedure
 4. 4. Testresultaten: HD Tune Read
 5. 5. Testresultaten: HD Tune Write
 6. 6. Testresultaten: Atto Random Read
 7. 7. Testresultaten: Atto Random Write
 8. 8. Stroomverbruik
 9. 9. Geluidsproductie
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 7 reacties

Conclusie

De Seagate Enterprise Capacity 6TB is de snelste harde schijf die we ooit bij Hardware.Info getest hebben. Met een capaciteit van 6TB is het vooralsnog ook de grootste. De combinatie van beide, aangevuld met Seagates mooie claims voor wat betreft de betrouwbaarheid, maken de Enterprise Capacity inderdaad een uitstekende keuze voor het door Seagate gedefinieerde doelgebruik van cloud servers en zakelijke NAS'en. 

Juist door de grote capaciteit kunnen de schijven zorgen voor mooie server c.q. NAS consolidatie. In een 16-bay systeem kun je nu 96 TB opslag in plaats van 64 TB met 4TB schijven kwijt. Dat is zeker voor providers van cloud diensten goed nieuws. Het stroomverbruik mag dan een tikkeltje hoger zijn dan bij de WD RE 4TB: afgezet tegen de capaciteit is het natuurlijk veel lager en dan is consolidatie van servers niet eens meegerekend. 

Consumenten die op zoek zijn naar een snelle 6TB schijf zullen nog even moeten wachten: de prijs en zeker ook de geluidsproductie maakt dat we de schijf enkel aanraden voor z'n primaire doelgroep. Daarvoor is de Enterprise Capacity drive echter perfect.


Seagate Enterpise Capacity 6TB


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Gold Award Seagate Enterprise Capacity 6TB

Seagate Enterprise Capacity 6TB

 • Harddisk
 • 6 TB
 • 7200 rpm
 • Serial ATA 600
 • 3.5 inch
Niet verkrijgbaar
0
*