TomTom Go 6000 review update: eindelijk af!

78 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Stembesturing en betere kaarten
  3. 3. Conclusie
  4. 1 besproken product
  5. 78 reacties

Conclusie

Het heeft bijna een jaar geduurd, maar met alle updates van het afgelopen jaar is het TomTom gelukt vrijwel alle kritiekpunten die we hadden op de nieuwe Go-reeks weg te nemen. Wel is het jammer dat dit alles er niet vanaf dag één in zat, en een jaar is behoorlijk lang om toch vrij essentiële functies toe te voegen. Daarnaast is de snelheid van het apparaat eigenlijk niet hoog genoeg voor sommige functies: zowel bij adresinvoer via aanraken als via stembediening is er een vertraging. In het eerste geval is ermee te leven, in het tweede geval alleen als je erg geduldig bent. Vergelijken we de vernieuwde TomTom echter met de rest van de markt, dan kunnen we niet anders dan concluderen dat de Go 6000 het ultieme navigatiesysteem is.

Zelfs voor wie een dikke smartphone op zak heeft met bijvoorbeeld Google Maps of Nokia Drive is de TomTom Go 6000 of eens van diens seriegenoten het overwegen waard. Al is het maar vanwege de nog altijd onovertroffen verkeersinformatie die TomTom via het Live-systeem aan de kaarten toevoegt. Dat kaartupdates en de verkeersinformatie bij de nieuwe generatie helemaal gratis is, is natuurlijk top. In de praktijk zul je echter alsnog drie tientjes per jaar moeten betalen voor de flitsers, maar dat is nog altijd heel wat minder dan wat kaarten en Live-diensten je jaarlijks bij de vorige generatie Go-apparaten kostten.

Aan het eind van onze initiële review stelden we: "Als de nieuwe TomTom Go 6000 zich qua functionaliteit kon meten met de bestaande TomTom Go 1000/1005, had het nieuwe apparaat een Hardware.Info Gold Award dubbel en dwars verdiend.". Die uitdaging is TomTom aangegaan en met succes. De Gold Award is binnen!


TomTom Go 60000


Besproken product

Vergelijk  

Product

Prijs

Gold Award TomTom Go 6000 Europe

TomTom Go 6000 Europe

  • Europa
  • 45
  • 6 inch
  • TMC verkeersinformatie
Niet verkrijgbaar
0
*