Archos 50c Oxygen review: echte octacore

15 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Dual SIM
 3. 3. 5-inch met 1280x720 pixels
 4. 4. Echte octacore
 5. 5. Camera
 6. 6. Software
 7. 7. Specificaties
 8. 8. Testresultaten: Systeembenchmarks
 9. 9. Testresultaten: GPU-prestaties
 10. 10. Testresultaten: Accuduur
 11. 11. Conclusie
 12. 1 besproken product
 13. 15 reacties

Dual SIM

De Micro-USB-aansluiting zit onderop het toestel en de 3,5mm-aansluiting voor een hoofdtelefoon bovenop. Rechts aan de zijkant zit bovenaan de powerknop. Links bovenaan treffen we de volumeknoppen. Achterop zien we onderaan de speaker zitten. Niet de beste plek voor een speaker natuurlijk, want dan ligt hij op de speaker als je het toestel neerlegt. Het geluid dat hieruit komt is niet bepaald om over naar huis te schrijven. Zeker als je het geluid wat harder zet, vervormt het enorm.

Archos 50c Oxygen

Onder het scherm zitten drie capacitieve knoppen: Menu, Home en Terug. Archos maakt dus geen gebruik van de door Google zelf voorgeschreven (en door veel andere fabrikanten geïmplementeerde) multitask-knop. Of je daar last van hebt, is iets wat je zelf moet bepalen. De capacitieve knoppen zijn standaard echter niet verlicht of zichtbaar. Als je het toestel uit de slaapstand haalt en je het lockscreen te zien krijgt, zijn ze verlicht, maar als je eenmaal op je startscherm zit niet meer. Het toestel is dermate breed dat het vaak een beetje gokken is waar de knoppen zich bevinden.

Archos 50c Oxygen

Achterop zien we ten slotte ook nog een camera zitten (die lichtjes uitsteekt) met een resolutie van 8MP, met daaronder een flitser. Dat is zeker geen slechte resolutie voor deze prijs, al zegt dit natuurlijk nog lang niet alles over de uiteindelijke kwaliteit. We komen hier verderop nog even op terug. De camera aan de voorzijde heeft een resolutie van 2MP. De kwaliteit hiervan is prima en in ieder geval goed genoeg om een videogesprek mee te voeren.

Als je de achterkant van het toestel lostrekt, zie je dat de Archos 50c Oxygen ruimte biedt aan twee SIM-kaarten en een microSD-kaartje. Een dual SIM-toestel kan best handig zijn als je bijvoorbeeld je werk- en privé-SIM bij elkaar in een toestel wilt gebruiken. Hou er wel rekening mee dat alleen de SIM1-positie geschikt is voor 3G, SIM2 gaat niet verder dan 2G. Een berichtje via WhatsApp versturen kan prima via 2G, maar browsen is niet aan te raden. Wat verder opvalt bij dit toestel is dat SIM1 een Micro SIM-aansluiting is en dat je in de SIM2-aansluiting een full-size-kaartje moet stoppen.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Archos 50c Oxygen

Archos 50c Oxygen

 • Google Android 4.2
 • 8 GB
 • 5 inch
 • 1280x720
 • 8 MPixel
 • WiFi 4 (802.11n)
Niet verkrijgbaar
0
*