In Win 901 review: juweeltje

21 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk
 3. 3. Intern en koeling
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten koeling 50 en 50+50 watt
 6. 6. Testresultaten koeling 100 en 100+100 watt
 7. 7. Testresultaten geluidsproductie
 8. 8. Foto's
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Conclusie
 11. 2 besproken producten
 12. 21 reacties

Inleiding

Begin december 2013 bespraken we een bijzondere behuizing van In Win, de 904. Een bijzonder fraaie creatie in glas en staal, met helaas ook een paar minpunten op het gebied van koeling en geluidproductie. Desalniettemin een uniek ontwerp dat ook bij veel lezers tot de verbeelding sprak. Nu komt het merk met een kleine versie, de Mini-ITX In Win 901. Wij legden hem op de testbank.

In Win is al heel wat jaren actief in de behuizingenmarkt, maar het focust zich niet altijd op de markt voor eindgebruikers. Ooit waren bijvoorbeeld de standaardbehuizingen van MyCom afkomstig van In Win. We hebben in de loop der tijd ook weer echte consumenten- en zelfs gaming-achtige modellen besproken, maar de laatste tijd leek het merk zich voornamelijk bezig te houden met bijzondere, exclusieve ontwerpe zoals de H-Frame en de onlangs aangekondigde S-Frame. Wat niet iedereen weet is dat bijvoorbeeld ook de fameuze Thermaltake Level 10 destijds uit de fabrieken van In Win kwam.

Ook de 904 van In Win bekoorde ons - en vele lezers - met zijn opvallende design en het was dan ook goed nieuws om te vernemen dat het bedrijf nu ook een kleine variant aanbiedt. Smaak is persoonlijk, maar wij vinden de designtaal van de 904 in het kleinere formaat nog meer tot zijn recht komen. Was de grote broer toch wel een erg forse, zware verschijning, de 901 is een juweeltje.

In Win 901

Het is overigens geen goedkoop juweeltje: met een vanaf-prijs volgens onze Prijsvergelijker van 140 euro en een gemiddelde prijs boven de 150 euro is dit een van de duurdere Mini-ITX behuizingen. Daar krijg je echter wel wat bijzonder voor terug, dit is een uniek design en als het aansluit bij je smaak, ben je wellicht ook bereid wat meer te investeren. Als je nog meer wilt besteden, is er ook een 'Gold' versie - die zien we een keer in onze Prijsvergelijker, voor 180 euro...

In de vergelijking

We vergelijken de 901 met de andere Mini-ITX behuizingen waarin ruimte is voor een aparte grafische kaart, maar de meeste daarvan zien er toch een stuk minder opvallend uit dan de 901. Wat wel opvalt is dat hij voor een Mini-ITX kast niet bijzonder compact is. Ook als je 'm ziet staan is hij qua hoogte niet veel kleiner dan een micro-ATX mini-tower, maar dat ligt natuurlijk aan de aparte constructie.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Gold Award In Win 901

In Win 901

 • Tower
 • Mini ITX
 • Zwart/Zilver
 • Venster
 • 0 fans
Niet verkrijgbaar
In Win 901 Gold

In Win 901 Gold

Niet verkrijgbaar
0
*