Corsair Raptor K50 gaming keyboard review

15 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Praktijk
 3. 3. Kleine broer (Corsair Raptor K40)
 4. 4. Conclusie
 5. 3 besproken producten
 6. 15 reacties

Praktijk

De aanslag van het K50 toetsenbord is verrassend goed. Hij typt redelijk licht en de toetsen voelen niet sponzig aan, een karakteristiek van veel toetsenborden met dome switches. De vereiste kracht voor een aanslag is 50 gram, wat een gemiddelde waarde is. Dat is zelfs lichter dan de gemiddelde mechanische schakelaars die goed verkrijgbaar zijn. Alleen rode Cherry MX hebben een duidelijk lichtere aanslag. Die vinden we terug in de Corsair K70 en K95 toetsenborden. Opvallend is wel de afwijking in aanslag van de extra gaming toetsen, die rond de 55 gram zitten, samen met de toetsen naast de spatiebalk. De rest heeft een aanslag van de eerder genoemde 50 gram. Verder is het toetsenbord voorzien van een smalle entertoets met daarboven de gebruikelijke |\ toets. De linker en rechter shifttoets zijn van volledige lengte.

Corsair Raptor K50
SteelSeries Apex
De Corsair Raptor K50 met daaronder de Steelseries Apex

De open kuip onder de toetsen zorgt ervoor dat het geheel makkelijk schoon te houden is. De verlichting kan per profiel ingesteld worden en per geheugenbank voor de extra gaming toetsen apart ingesteld worden. Daardoor kan je ook aan de kleur van het toetsenbord herkennen welke geheugenbank is geselecteerd.

Corsair Raptor K50
De software van de Corsair Raptor K50

Voor het instellen van de extra gaming toetsen kan je gebruikmaken van de speciale macro insteltoets, waarmee je on-the-fly aanpassingen kunt doen. Voor meer overzicht kan dit ook gedaan worden via de software, waar ook een naam gegeven kan worden aan gemaakte macro’s. Daarnaast heb je hier ook de keus om de vertraging tussen opdrachten aan te passen en standaard commando’s zoals copy en paste en het vergrendelen van de computer in te stellen. Ook de herhaling van een macro wanneer een gametoets wordt ingedrukt kan ingesteld worden. Gemaakte profielen in de software kunnen tevens opgeslagen worden in het interne geheugen, maar dit is wel beperkt tot een profiel. Door het interne geheugen te gebruiken kunnen gemaakte instellingen ook op andere computers toegepast worden, zelfs zonder de software te installeren. De achttien extra gaming toetsen zijn onderverdeeld in drie geheugenbanken, waardoor je uiteindelijk de keus hebt uit 54 macro opdrachten per profiel.

Corsair Raptor K50


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Corsair Raptor K40

Corsair Raptor K40

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
Bronze Award Corsair Raptor K50

Corsair Raptor K50

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
SteelSeries Apex

SteelSeries Apex

 • Toetsenbord
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
0
*