Eizo Foris FS2434 review: ideaal voor RTS?

17 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Eizo Foris FS2434
 3. 3. Testresultaten helderheid en contrast
 4. 4. Testresultaten helderheid onder kijkhoek
 5. 5. Testresultaten kleurtemperatuur en kleurechtheid
 6. 6. Testresultaten reactietijd en input lag
 7. 7. Testresultaten energieverbruik
 8. 8. Foto's
 9. 9. Specificaties
 10. 10. Conclusie
 11. 1 besproken product
 12. 17 reacties

Conclusie

We moeten bekennen dat we onze twijfels hadden over de Eizo Foris FS2434 toen deze zich op papier aandiende via een persbericht. 300 euro voor een 24-inch IPS-scherm is erg aan de prijs: voor de helft heb je er ook een, voor pakweg 200 euro een op een in hoogte verstelbare voet.

Onze test laat zien da tde FS2434 uitstekend mee kan komen met andere IPS-schermen, maar heel erg onderscheiden doet hij zich niet puur kijkend naar testresultaten. Wat dat betreft valt alleen de responstijd erg positief op. Vergeleken met de eerder besproken gamingschermen valt hij eigenlijk positiever op, alleen moet hij het juist qua responstijd daar tegen afleggen. Gezien de gebruikte techniek is dat niet gek - Eizo heeft heel wat uit het IPS-paneel weten te persen.

Waar Eizo zich echter mee onderscheidt is met de afwerking en de functionaliteit. Het is in hoogte verstelbaar, solide en de randen zijn zeer dun, waardoor niets afleidt van de game. Bij de aansluitingen missen we alleen DisplayPort een beetje, maar vooalsnog is DVI de vaker aanwezige aansluiting en die zit er wel op. Waar andere goedkope gaming-schermen een handvol extra modi hebben, randverscherping en gammacorrectie, is het Smart Insights 2 menu van de FS2434 echt uitgedacht en werken de diverse instellingen voortreffelijk om het beeld aan de omstandigheden én aan de game aan te passen. Dat laat zich lastig in woorden vatten, maar neem van ons aan dat het gewoon werkt. De bediening met de afstandsbediening is wat eigenaardig, maar werkt vele malen beter dan een doorsnee OSD-bediening. Raak hem alleen niet kwijt.

De Foris FS2434 is niet zo onderscheidend als de eerder besproken FG2421 en de prijs is gewoon erg stevig, maar dat is het product ook - solide, 5 jaar garantie en eenvoudig mee te nemen. Er is weinig waar Eizo niet aan heeft gedacht en dat maakt dit een van de schermen die je beslist in overweging moet nemen als je niet per se een 120/144Hz scherm zoekt voor supersnelle FPS-games, maar wel een uitstekende kleurweergave en andere eigenschappen vereist, en nuttig gebruikt kan maken van de vele features in de firmware. Een Gold Award is dan ook te hoog gegrepen, maar een Silver Award is als aanrader in zijn klasse zeker op zijn plaats.

Eizo Foris FS2434-BK


Eizo Foris FS2434


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Silver Award Eizo Foris FS2434-BK

Eizo Foris FS2434-BK

 • 23.8 inch
 • 93 ppi
 • 60 Hz
 • HDMI
 • 4.9 ms
 • 250 cd/m²
 • 1000 : 1

€ 423,94

1 winkel
0
*