AOC G2460PG
De AOC G2460PG staat op een in hoogte verstelbare voet, net zoals de G2460Pqu. De twee schermen lijken dan ook als twee druppels water op elkaar, met één verschil: het paneel van de G2460PG is aan de onderrand voorzien van een subtiele groene streep, waar die bij de G2460Pqu afwezig was. Verder is een G-sync logo prominent in de linkerbovenhoek aanwezig en ook aan de achterzijde vind je een niet mis te verstane verwijzing naar de techniek die zich in het scherm bevindt. Aan de voorzijde zitten rechtsonder de knopjes voor bediening van het on-screen menu en twee logo's van de crosshair en ULMB functies, waarover verderop meer.
De G2460PG in de hoogste stand
Verder is het design niet bijzonder opvallend, AOC gebruikt hetzelfde chassis voor haar zakelijke 6-serie lijn. Van dichtbij zie je een patroontje in het plastic, waardoor het er meer uitziet als geborsteld metaal. Naast de mogelijkheid de voet in hoogte te verstellen, kan het scherm ook op de voet draaien, kantelen en roteren naar portretstand. Dat laatst is voor gamen niet bijzonder nuttig, maar kan handig zijn als je veel lange documenten bewerkt, bijvoorbeeld.
Het scherm is een 24-inch TN-exemplaar met een resolutie van 1920x1080 pixels, ofwel Full HD. Het ondersteunt een verversingssnelheid tot 144Hz in combinatie met alle videokaarten, maar wil je gebruik maken van de Nvidia-specifieke functies (G-sync of ULMB) dan ben je aangewezen op een compatibele videokaart van dat merk. Zoals gezegd hebben we het dan over een GTX 650 Ti en hoger.
Voor input ben je aangewezen op een enkele DisplayPort connector, de enige standaard die G-sync ondersteunt. AOC heeft de monitor verder nog uitgerust met een USB 3.0 hub, met twee poorten aan de onderkant en twee aan de zijkant.
De interface van de G2460PG is vrij basaal en feitelijk identiek aan wat we eerder zagen bij G-sync monitoren: je kan de kleur, gamma, contrast en helderheid aanpassen en de positie van het menu en dat is het ongeveer qua normale instelmogelijkheden. Daarnaast heb je twee functie die vermeldenswaard zijn. In het 'Extra' menu kan je een vizier door het scherm laten weergeven, dat permanent in het midden blijft. Handig als hulpje bij FPS games die niet over zo'n functie beschikken?
De interessantere functie heet ULMB en dat staat voor Ultra Low Motion Blur. In deze modus, die niet gelijktijdig met G-sync gebruikt kan worden, wordt de verversingsfrequentie gefixeerd op 85, 100 of 120Hz en knippert het backlight tegelijk met de verversingsfrequentie. Dat heeft als effect dat je minder motion blur ervaart, doordat het beeld steeds even zwart is tussen de getoonde beelden in. Vergelijkbare functies zagen we eerder onder andere bij de BenQ XL2720Z en de Eizo Foris FG2421. Ook eerdere schermen met Nvidia 3D Vision konden dit, toen nog onder de noemer Nvidia Lightboost. Omdat een groot deel van de tijd het beeld feitelijk op zwart staat, is een feller backlight vereist om het beeld niet als donkerder te ervaren.
ULMB kwamen we eerder tegen op de ASUS ROG Swift PG278Q en daar werkte het prima, zo ook op deze AOC. Wel zagen we dat in Battlefield 4 af en toe een glitch optrad, waarbij ULMB na het herladen van een level uitgeschakeld leek - maar na heen en weer naar de desktop schakelen was het weer actief. Aangezien zich dit niet voordeed met de PG278Q, gaat het hier vermoedelijk om een bug in de (driver van de) monitor. Verder werkt G-sync zoals je mag verwachten, lees vooral onze eerdere artikelen hierover voor meer informatie.
1 besproken product
Vergelijk | Product | Prijs | |
---|---|---|---|
![]() |
AOC G2460PG
|
Niet verkrijgbaar |