Apple iPod 2.0 Test

52 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Eerste blik
  2. 2. Eerste blik (vervolg)
  3. 3. Installatie
  4. 4. Software
  5. 5. Software / testresultaten
  6. 6. Conclusie
  7. 52 reacties

Eerste blik

Afgelopen week heeft Apple de iPod 2.0 geïntroduceerd, de opvolger van de eerste iPod die we al bekeken in Hardware.Info Magazine #3. Uiteraard waren wij benieuwd daar deze design MP3-speler, en Apple was zo aardig om de nieuwe iPod meteen enkele dagen aan ons uit te lenen. De nieuwe iPod komt in drie smaken: 10, 15 en 30 GB.

Eerste blik

De verpakking van de iPod is al een juweeltje om te zien: een zwartwitte kubus, die door het midden opengeklapt kan worden. In ons geval is duidelijk op de doos te zien dat het de 15 GB versie betreft die ook voor Windows geschikt is.

De iPod wordt compleet geleverd: een cradle, hoofdtelefoon met twee setjes schuimrubberen dopjes, draadafstandsbediening, mapje met clipbevestiging, stoffen zakje, FireWire verloopplugje, oplader en software vergezellen de witte iPod in de kubus.

De nieuwe iPod lijkt in veel opzichten op zijn voorganger, maar toch is er een aantal wijzigingen. Zo is hij platter geworden: van 1,8 cm naar 1,5 cm. Deze afslankprocedure heeft ook gevolgen gehad voor het gewicht, dat is afgenomen van 190 naar 158 gram. De 30 GB variant weegt 176 gram.

Zoals op bovenstaande foto is te zien, zijn ook de aansluitingen veranderd. De afstandsbediening van de oude iPod werkt niet meer op de nieuwe.

De FireWire aansluiting is verhuisd naar de onderkant in verband met de cradle. De schermverlichting geeft wat blauwer licht, en de drukknoppen rond de 'touch pad' zijn alle op één rij geplaatst en veranderd in knopjes die je slechts hoeft aan te raken. De ronde touch pad is ongewijzigd, en heeft nog steeds een knopje in het midden. De oude iPod is afgerond aan de onderkant, en 'scherp' aan de bovenkant. Bij de nieuwe iPod heeft Apple het hele ontwerp afgerond gemaakt.

0
*