Western Digital Green en Purple 6TB review: opslag anyone?

12 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Western Digital Purple 6TB
 3. 3. Specificaties en prijzen
 4. 4. Testprocedure
 5. 5. Testresultaten: HD Tune Read
 6. 6. Testresultaten: HD Tune Write
 7. 7. Testresultaten: Atto Random Read
 8. 8. Testresultaten: Atto Random Write
 9. 9. Testresultaten: PCMark7
 10. 10. Testresultaten: PCMark7 (deelscores)
 11. 11. Testresultaten: PCMark8
 12. 12. Testresultaten: PCMark8 (deelscores)
 13. 13. Stroomverbruik
 14. 14. Geluidsproductie
 15. 15. Conclusie
 16. 2 besproken producten
 17. 12 reacties

Conclusie

In een tijd dat SSD's hip & happening zijn is het goed om te weten dat de ontwikkelingen bij harde schijven ook niet stil staan. 6 TB is een lekker formaat, waarbij zelfs de meest fervente verzamelaars van HD-films of RAW-foto's moeite zullen moeten doen het te vullen.

De Western Digital Green 6TB is duidelijk getuned op een laag energieverbruik en relatief stille werking. De schijf is zeker geen strepentrekker, daar heeft WD de Black-serie voor. Zoek je een schijf om als enkele disk in een systeem te plaatsen, dan zouden wij de WD Green niet aanraden; een Black Edition of liever nog een SSHD zoals Seagate die in 3,5" levert is een snellere keuze. Een Western Digital Green is wel een prima keuze om naast een SSD te plaatsen als schijf voor data-opslag. In een head-to-head met de Seagate Desktop HDD 5TB zou die laatste onze voorkeur krijgen vanwege de betere prestaties. Maar zolang die schijf simpelweg niet leverbaar is, is de Western Digital Green in het 5+ TB segment de beste schijf die je kunt krijgen voor het "secundaire schijf" gebruiksdoel.

De Western Digital Purple is zoals we bij een eerdere test van Purple-schijven ook al zagen wat langzamer dan conventionele schijven. Volgens WD is deze schijf echter volledig geoptimaliseerd om in een bewakingssysteem 100% betrouwbaar data te kunnen blijven verwerken. Oftewel, de consistentie van de prestaties is bij deze schijf meer van belang dan de prestaties an sich. Helaas hebben we geen goede tests om deze claims van Western Digital te bewijzen. En juist in dit segment is iedere extra TB die per schijfeenheid beschikbaar gemaakt kan worden mooi meegenomen.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Western Digital Green 6TB

Western Digital Green 6TB

 • Harddisk
 • 6000 GB
 • 5400 rpm
 • Serial ATA 600
 • 3.5 inch
Niet verkrijgbaar
Western Digital Purple 6TB

Western Digital Purple 6TB

 • Harddisk
 • 6000 GB
 • 5400 rpm
 • Serial ATA 600
 • 3.5 inch

€ 173,33

4 winkels
0
*