Honor 6 review: eervolle vermelding

10 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Ander jasje
 3. 3. Uiterlijk
 4. 4. Scherm
 5. 5. Software
 6. 6. Camera
 7. 7. Specificaties
 8. 8. Prestaties: Systeembenchmarks (Antutu)
 9. 9. Prestaties: Systeembenchmarks (Geekbench)
 10. 10. Prestaties: GPU benchmarks
 11. 11. Prestaties: Accuduur
 12. 12. Foto's hands-on
 13. 13. Conclusie en alternatieven
 14. 1 besproken product
 15. 10 reacties

Inleiding

Enige tijd geleden berichtten we over de komst van Honor, een nieuw smartphonemerk op de Nederlandse markt. Met de Honor 6 wil het Chinese bedrijf de aanval inzetten op de instapmarkt. Wij hebben hem getest.

Eind oktober publiceerden we een hands-on van de Honor 6, een smartphone die op de markt is gebracht door Honor, een submerk van Huawei dat zich vooralsnog richt op het instapsegment van de markt. Die hands-on was al erg compleet. We zijn je eigenlijk alleen nog de benchmarkresultaten, schermmetingen en de accuduur van het toestel schuldig. Die krijg je dus in deze review.

Honor 6 Black

Om je een zo goed mogelijk beeld te geven van de Honor 6, hebben we de relevante delen van de tekst uit de hands-on hieronder nog een keer opgenomen. Dan blijft alles lekker overzichtelijk en kunnen we de review echt goed compleet maken.

De Honor 6 is het huidige topmodel smartphone van het nieuwe merk, dat met een adviesprijs van 299 euro onmogelijk duur genoemd kan worden. Het nieuwe merk is van plan om per jaar meerdere nieuwe toestellen uit te brengen. In eerste instantie zal de wereldwijde introductie van een model iets achterlopen op die in de thuismarkt China, maar het plan is om de 'time to market' voor de rest van de wereld zo kort mogelijk te maken.

Sinds de introductie van de Honor 6 eind oktober heeft het nieuwe merk inmiddels de Honor 3C uitgebracht en ook een tablet, de Honor T1. Waar de Honor 6 299 euro moet kosten, liggen de 3C en de T1 voor respectievelijk € 139,99 en € 129,99 in de winkels. Waar we zeggen winkels, bedoelen we overigens alleen webshops. De toestellen worden door een beperkt aantal shops aangeboden (zo ook de Honor 6 in onze Prijsvergelijker). Hierdoor kan Honor de lage prijs redelijk goed in de hand houden. 

Honor is in ieder geval van plan om een merk te worden dat niet alleen in naam los komt te staan van Huawei, maar ook qua organisatie. Dit betekent bijvoorbeeld aparte kantoren en design- en r&d-afdelingen. Er werd tijdens het event ook al gesproken over het ontwikkelen van een UI die zich duidelijk onderscheidt van die van Huawei-smartphones. Hoeveel hier ook echt van gerealiseerd gaat worden, is natuurlijk nog afwachten en zal voor een belangrijk deel afhangen van het succes van het merk.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Bronze Award Honor 6 Black

Honor 6 Black

 • Google Android 4.4
 • 16 GB
 • 5 inch
 • 1920x1080
 • 13 MPixel
 • WiFi 4 (802.11n)
Niet verkrijgbaar
0
*