Minix Neo X8-H Plus review: 4K Android-mediaspeler

24 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Volwaardige uitrusting
 3. 3. Intern
 4. 4. HEVC en 4K op de Minix Neo X8-H Plus
 5. 5. Bediening
 6. 6. Conclusie
 7. 1 besproken product
 8. 24 reacties

Bediening

Een van onze voornaamste kritiekpunten op Android-sticks en doosjes zoals deze Minix Neo X8-H Plus bij onze round-up van vorig jaar, was dat de bediening behoorlijk te wensen overliet. Bij de Neo X8-H Plus wordt standaard een afstandsbediening geleverd. Die werkt overigens zonder dat je nog een dongel of iets dergelijks in de box moet prikken. Je bent dus geen USB-poort kwijt als je deze gebruikt. Het is echter een 'gewone' afstandsbediening, weliswaar met enkele shortcuts erop (Terug, Home, Menu, Instellingen en Volume), waarmee je moet navigeren met behulp van pijltjestoetsen. Dat is verre van ideaal voor Android. Als je bijvoorbeeld op een webpagina bent, moet je met de pijltjestoetsen langs alle 'klikbare' links op de pagina tot je de juiste hebt gevonden. Voor het navigeren door XBMC is deze afstandsbediening op zich prima. Wil je meer, dan slaat de frustratie vrij snel toe.

MiniX Neo X8-H Plus

Bij de Neo X8-H Plus die wij toegestuurd kregen door Media24Store, werd ook een Neo M1 gyroscopische muis geleverd (waarvoor wel een dongel geplaatst moet worden). Hiermee is het mogelijk om Android te bedienen door de afstandsbediening te bewegen. Dit werkt een stuk beter dan door Android heen navigeren met pijltjestoetsen, laat dat duidelijk zijn. Echt prettig werkt dit echter nog niet wat ons betreft. Het lukte ons in ieder geval niet om het apparaat er echt vlot mee te bedienen en we mikten nog redelijk vaak mis als we ergens op wilden 'klikken'. Tekst invoeren is eveneens geen prettige bezigheid.

Als wij een Android box zoals de Minix Neo X8-H Plus zouden gaan gebruiken, dan zouden wij er in ieder geval zo snel mogelijk een toetsenbord en muis op aansluiten. Dit kan via Bluetooth (mits het toetsenbord dit ondersteunt uiteraard), maar er zijn ook genoeg USB-aansluitingen aanwezig om er een of zelfs twee kleine receivers op kwijt te kunnen.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Excellent MiniX Neo X8-H Plus

MiniX Neo X8-H Plus

 • Amlogic S812
 • 16 GB
 • 2 GB
 • HDMI 1.4
 • Android 4.4.2
Niet verkrijgbaar
0