Minix Neo X8-H Plus review: 4K Android-mediaspeler

24 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Volwaardige uitrusting
 3. 3. Intern
 4. 4. HEVC en 4K op de Minix Neo X8-H Plus
 5. 5. Bediening
 6. 6. Conclusie
 7. 1 besproken product
 8. 24 reacties

Inleiding

Vorig jaar hebben we al eens een round-up gepubliceerd over Android-sticks voor in de televisie. Echt enthousiast konden we er niet van worden. Het potentieel van deze apparaten zagen en zien we wel, maar er zaten nog iets te veel haken en ogen aan wat ons betreft. De Neo X8-H Plus van Minix biedt enkele interessante toevoegingen, waaronder ondersteuning voor 4K-playback en de mogelijkheid om bestanden in de nieuwe H.265-codec (HEVC) af te kunnen spelen. Wij zijn aan de slag gegaan met dit Android-computertje.

Minix laat er geen misverstand over bestaan: je moet de Neo X8-H Plus zien als een alternatief voor een HTPC. Althans, dat is wat wij herleiden uit wat we op de doos van het apparaat zien staan. We hebben hier te maken met een apparaat waarop Kodi (voorheen bekend als XBMC) voorgeïnstalleerd staat en wordt aangeduid als een 'media hub'. Let wel, het is niet de meest recente versie (versie 14) van Kodi, maar versie 13. Dit heeft ermee te maken dat die versie stabieler is, met name als het gaat om het afspelen van 4K-content. Inmiddels is er een stabiele release van versie 14, dus de kans bestaat dat die nu ook gewoon gebruikt kan worden. 

MiniX Neo X8-H Plus

We waren natuurlijk met name benieuwd naar de claims van Minix dat de Neo X8-H Plus in staat is om 4K-content af te spelen en ook HEVC ondersteunt. Voor we dat doen, gaan we in op de uiterlijke kenmerken en specificaties van het apparaat.

De Neo X8-H Plus die we hier bespreken is beschikbaar gesteld door Media24Store, voorheen de MinixStore. Hij kost daar 178,50 euro.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Excellent MiniX Neo X8-H Plus

MiniX Neo X8-H Plus

 • Amlogic S812
 • 16 GB
 • 2 GB
 • HDMI 1.4
 • Android 4.4.2
Niet verkrijgbaar
0