Samsung Portable SSD T1 1TB review: razendsnelle externe SSD

22 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Techniek
 3. 3. Testresultaten
 4. 4. Real-world benchmarks
 5. 5. Conclusie
 6. 3 besproken producten
 7. 22 reacties

Conclusie

De Samsung T1 is een zeer kleine en zeer lichte externe SSD die mede door zijn fysieke eigenschappen eigenlijk een ideaal alternatief voor een snelle USB-geheugenstick is. Nog afgezien van het feit dat er maar weinig USB-sticks van 1TB te koop zijn, hebben we op de vorige pagina's ook gezien dat de prestaties in ieder geval beter zijn dan van de snelste, door ons geteste USB-sticks (hoewel die uiteraard een lagere capaciteit hebben). Vooral qua schrijfsnelheid excelleerrt Samsung: we meten in de praktijk bij het kopiëren van bestanden snelheden tot 300 MB/s! Wie vaak veel en/of grote bestanden van de ene naar de andere PC moet verplaatsen, zal erg blij zijn met dergelijke hoge prestaties.

Uiteraard zal het met een losse 2,5" behuizing en een daarin geplaatste "normale" SSD nog wel mogelijk zijn om nóg hogere snelheden te behalen, je mist dan de voordelen van de zeer beperkte afmetingen en het lichte gewicht.

Waar we ook van zijn gecharmeerd is de elegante encryptiefunctionaliteit. Juist aangezien de software is geïntegreerd hoef je niet handmatig software te installeren. Ideaal wanneer je het product op vele verschillende systemen wil gebruiken.

De prijs van € 0,80 à € 0,60 per GB (afhankelijk van het model) is in vergelijking met interne SSD's redelijk fors, in vergelijking met snelle USB-sticks valt het reuze mee. Voor de snelste USB-sticks zijn prijzen richting of over de euro per GB niet ongebruikelijk.

Al met al zijn we dus absoluut enthousiast over de Samsung T1 en kunnen we het door ons geteste 1TB model van harte aanbevelen. 


Samsung Portable SSD T1 1TB


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Gold Award Samsung T1 1TB

Samsung T1 1TB

 • 1000 GB
 • Micro-USB 3.0
Niet verkrijgbaar
Samsung T1 250GB

Samsung T1 250GB

 • 250 GB
 • Micro-USB 3.0
Niet verkrijgbaar
Samsung T1 500GB

Samsung T1 500GB

 • 500 GB
 • Micro-USB 3.0
Niet verkrijgbaar
0
*