In Win 703 en 707 review: In Win goes mainstream

11 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk In Win 703
 3. 3. Uiterlijk In Win 707
 4. 4. Intern en koeling In Win 703
 5. 5. Intern en koeling In Win 707
 6. 6. Testprocedure
 7. 7. Testresultaten koeling 200 watt
 8. 8. Testresultaten koeling 400 watt
 9. 9. Testresultaten geluidsproductie
 10. 10. Foto's
 11. 11. Specificaties
 12. 12. Conclusie
 13. 2 besproken producten
 14. 11 reacties

Conclusie

De In Win 703 en 707 zijn een mooie toevoeging aan de mainstream behuizingenmarkt. Het uiterlijk zal vermoedelijk heel wat kopers aanspreken, zeker in deze zwart-met-rood uitvoering. Er is ook een wit-zwarte versie van de 707, maar die is meer op een stille werking toegerust, heeft geen venster en een fan-positie minder, en naar verluidt geluidsdempende interne bekleding. Kortom, die moeten we nog eens apart testen.

Deze edities van de 703 en 707 zijn duidelijk niet gericht op stilte; de geluidsproductie is ons voornaamste kritiekpunt. Niet eens omdat ze nou zoveel herrie maken (al is de 707 op maximale rotatie van de fans bepaald niet stil), maar in verhouding tot de koelprestaties. De fans die In Win meelevert lijken de voornaamste boosdoener, al helpt het gesloten paneel niet: daardoor moeten de fans vermoedelijk al harder draaien. 

De 707 is een interessante optie als je een E-ATX behuizing zoekt met veel inbouwruimte voor schijven, en we zouden hem zeker niet afraden. Het bestaan van de Phanteks Enthoo Pro is echter een obstakel voor een award, want die kast koelt behoorlijk veel beter, en is qua constructiekwaliteit eigenlijk ook een klasse beter. Hij oogt misschien wat minder strak en we kunnen ons goed voorstellen dat het design van de 707 je meer aanspreekt. Bij de kast van In Win zal je echter sneller willen investeren in extra koeling, wat hem toch wel wat duurder maakt. Eerlijk gezegd is de prijs van de Enthoo Pro erg laag voor wat je ervoor krijgt, wat het voor In Win lastig concurreren maakt. De vibraties van de harddiskkooi zijn daarmee reden om de awards in de kast te houden. 

De 703 is als goedkopere kast paradoxaal genoeg naar onze mening interessanter in zijn segment. Weliswaar is de afwerking minder dan bij de 707, maar voor het geld is het zeker niet slecht. Ook de koel- en geluidsprestaties zijn prima, en het design en voorpaneel zijn toch wel fraaier dan bij de vergelijkbaar geprijsde concurrenten. Het is uitstekende waar voor zijn geld en daarmee is een Bronze Award op zijn plaats. Had In Win betere fans gemonteerd, dan was het wellicht zilver geweest.

In Win 703 Window Red/Black


In Win 703


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Bronze Award In Win 703 Window Red/Black

In Win 703 Window Red/Black

 • Tower
 • ATX
 • Zwart/Rood
 • Venster
 • 2 fans
Niet verkrijgbaar
In Win 707 Red/Black

In Win 707 Red/Black

 • Tower
 • Extended ATX
 • Zwart/Rood
 • Venster
 • 3 fans
Niet verkrijgbaar
0
*