In Win 703 en 707 review: In Win goes mainstream

11 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Uiterlijk In Win 703
 3. 3. Uiterlijk In Win 707
 4. 4. Intern en koeling In Win 703
 5. 5. Intern en koeling In Win 707
 6. 6. Testprocedure
 7. 7. Testresultaten koeling 200 watt
 8. 8. Testresultaten koeling 400 watt
 9. 9. Testresultaten geluidsproductie
 10. 10. Foto's
 11. 11. Specificaties
 12. 12. Conclusie
 13. 2 besproken producten
 14. 11 reacties

Uiterlijk In Win 703

De In Win 703 is de kleinere van de twee. Met een gemiddelde prijs van iets meer dan 60 euro is het geen dure kast en het uiterlijk lijkt een hogere prijs te impliceren. Zowel op de foto als in het echt ziet de 703 er fraai uit, met subtiele rood-accenten op een verder zwarte vormgeving. Opvallend is het grote, naar buiten uitlopende venster. Dat maakt de kast potentieel een mooie kijkdoos voor een fraaie configuratie, terwijl de uitstulping meer ruimte voor een torenkoeler creëert. Het logo van de fabrikant is zichtbaar op de voorzijde en in het venster, maar niet bijzonder opvallend vinden we.

De voorzijde oogt als geborsteld aluminium, maar als je hoopte op een plaat massief aluminium (mede ingegeven door In Wins inmiddels imposante stal aan aluminium kasten) kom je bedrogen uit: het is een heel dun laagje aluminium, dat om een plastic frame is gevouwen. Maar het ziet er wel erg goed uit, en voelt aan als (koel) aluminium. Een interessant compromis tussen luxe materiaal en een lage prijs, dus.

Daarbij moeten we wel opmerken dat als je in de enkele 5,25" uitsparing een optisch station plaatst, de lijnen van de kast doorbroken worden. Het afdekplaatje valt over een rand, zoals je op onderstaande foto's ook kan zien, en als je het weglaat is er dus een 'hap' uit die rand. Een beetje handiger klusser maakt een stealth cover van het afdekplaatje, maar standaard zou het minder fraai zijn.

In Win 703 Window Red/Black

Bovenop zien we een enkele USB 3.0-aansluiting en twee USB 2.0-poorten, plus audio in- en uitgangen. Heel eerlijk: dat vinden we een beetje karig anno 2015, en bovendien verspil je zo een interne header aan een enkele USB 3.0-poort, waar er twee op aangesloten kunnen worden. Wat ons betreft verandert In Win dit zo snel mogelijk in gewoon twee keer USB 3.0 en twee keer USB 2.0 - of desnoods laat het die laatste twee weg.

Verder zien we een powerknop verzonken aan de rechterkant, die zal je normaal gesproken niet snel per ongeluk indrukken. Een resetknop is niet aanwezig.

In Win 703 Window Red/Black

De power-knop van opzij gezien. Hier zie je ook dat het afdekplaatje van de 5,25" ruimte uitsteekt.Voor aanvoer van verse lucht is de rest van deze inkeping voorzien van gaten, maar een hele grote luchtstroom vanaf de voorzijde is duidelijk niet mogelijk.

Ook te zien hier is dat ook het rechterpaneel is uitgeklopt, voor extra ruimte om kabels weg te werken.

In Win 703 Window Red/Black

Aan de achterkant is de 703 heel conventioneel. Twee openingen voor custom waterkoeling bovenaan, ruimte voor 7 uitreidingskaarten en de voeding onderin. Insteekkaarten worden aan de achterkant vastzgezet, dus niet intern. De hele kast weegt ruim 5 kilo, wat erg licht is. Dat komt met name doordat vrij dun staal is gebruikt. De constructie is echter voldoende stevig, de 703 maakt een afdoende solide indruk.

In Win 703 Window Red/Black


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Bronze Award In Win 703 Window Red/Black

In Win 703 Window Red/Black

 • Tower
 • ATX
 • Zwart/Rood
 • Venster
 • 2 fans
Niet verkrijgbaar
In Win 707 Red/Black

In Win 707 Red/Black

 • Tower
 • Extended ATX
 • Zwart/Rood
 • Venster
 • 3 fans
Niet verkrijgbaar
0
*