LG Music Flow review: multiroom-audio van LG

5 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. LG Music Flow HS6 Soundbar (LAS650M)
 3. 3. LG Music Flow H5 (NP8540), H7 (NP8740) en R1 (MR140)
 4. 4. Music Flow Player
 5. 5. Geluidskwaliteit HS6
 6. 6. Geluidskwaliteit H5 en H7
 7. 7. De concurrentie
 8. 8. Conclusie
 9. 3 besproken producten
 10. 5 reacties

Conclusie

Onze eerste kennismaking met de LG Music Flow-producten laat ons met een gemengd gevoel achter. We vinden het design van de componenten zeker niet verkeerd. Met name de speakers zijn niet bijzonder opvallend, maar hebben toch een duidelijk eigen smoel. De zeer brede soundbar valt natuurlijk wat meer op. Die kun je overigens ook ophangen, mocht dat beter uitkomen in jouw situatie. 

De installatie van de verschillende componenten van deze set zou in theorie erg eenvoudig moeten zijn, maar in de praktijk is ons dat bepaald niet meegevallen. Er zitten nog te veel bugs en andere onverklaarbare zaken in het samenspel van app en componenten om hier echt positief over te zijn. Het gekke is dat opeenvolgende speaker-updates de werking van de speakers eerder minder goed dan beter hebben gemaakt. 

De algemene werking van Music Flow is gelukkig iets waar LG nog wat aan kan en wat ons betreft moet doen. Waar het waarschijnlijk achteraf niet bijster veel meer aan kan doen, is de geluidskwaliteit van de verschillende onderdelen. Zowel de HS6 als de H5 zijn wat ons betreft op dat punt geen aanraders. Die laten simpelweg te veel steken vallen. Met name de H5 valt tegen. De H7 klinkt daarentegen juist wel goed. Als je overweegt om Music Flow aan te schaffen, dan zijn wat ons betreft alleen de H7's een aanrader om aan te schaffen. Althans, van de componenten die wij hebben getest. Over de H3 en de nieuwere soundbars kunnen we geen uitspraken doen, omdat we die niet hebben beluisterd.

Als je voor de H7's gaat, dan heb je natuurlijk niet de extra functionaliteit van de HS6, namelijk die van soundbar bij je tv (en de mogelijkheid om een surroundopstelling te maken), maar voor de 500 euro die dat apparaat moet kosten, kun je makkelijk een andere, betere soundbar of soundbase kopen. De H7 is met een gemiddelde prijs van 299 euro weliswaar zo'n 90 euro duurder dan de H5, die extra uitgave is hij wat ons betreft echter zeker waard. 


Besproken producten

Vergelijk  

Product

Prijs

LG LAS650M

LG LAS650M

Niet verkrijgbaar
LG Music Flow H5

LG Music Flow H5

 • Bluetooth
 • WiFi
Niet verkrijgbaar
LG Music Flow H7

LG Music Flow H7

 • Bluetooth
 • WiFi
Niet verkrijgbaar
0
*