LG Music Flow review: multiroom-audio van LG

5 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. LG Music Flow HS6 Soundbar (LAS650M)
 3. 3. LG Music Flow H5 (NP8540), H7 (NP8740) en R1 (MR140)
 4. 4. Music Flow Player
 5. 5. Geluidskwaliteit HS6
 6. 6. Geluidskwaliteit H5 en H7
 7. 7. De concurrentie
 8. 8. Conclusie
 9. 3 besproken producten
 10. 5 reacties

Inleiding

Multiroom-audiosystemen beginnen langzamerhand wat meer ingeburgerd te raken. Naast Sonos en Denon (met de Heos-apparaten) is ook LG in die markt gestapt, met een systeem dat Music Flow genoemd wordt. Wij testten de HS6, H5 en H7.

LG neemt geen halve maatregelen als het gaat om Music Flow. Het Koreaanse bedrijf komt niet met zomaar een paar speakers, maar met een complete line-up. Allereerst is er de HS6, een soundbar voor bij de televisie, inclusief draadloze actieve subwoofer. Daarnaast zijn er nog de H3, H5 en H7, losse enkele speakers, en de R1, een bridge waar je meerdere speakers draadloos mee aan kunt sturen. Inmiddels zijn er nog enkele (hoger gepositioneerde) soundbars toegevoegd aan de line-up.

Met uitzondering van de bridge, zijn alle andere onderdelen zelfstandig of in combinatie met elkaar te gebruiken. Je kunt ze dus combineren zoals jij dat wilt. Het is mogelijk om de speakers te groeperen, bijvoorbeeld als je in meerdere kamers dezelfde muziek wilt laten horen. Als je de HS6 en twee losse speakers hebt, kun je die ook in een surround-opstelling zetten. Ook hier is een willekeurige combinatie van speakers mogelijk (met uitzondering van de HS6), al is het uiteraard aan te raden om twee speakers van hetzelfde type te nemen als surround-speakers. Dat zorgt voor het beste geluidsbeeld. Alle speakers in deze line-up ondersteunen (FLAC- en WAV-)bestanden tot 24-bit/192kHz.

In wat volgt bespreken we de HS6 eerst los, waarna we de twee losse speakers en de bridge die wij ter test hebben opgestuurd gekregen (de H5 en H7) bespreken. Daarna bespreken we de algemene werking van Music Flow en de prestaties van het systeem. 


3 besproken producten

Vergelijk   Product Prijs
LG LAS650M

LG LAS650M

Niet verkrijgbaar
LG Music Flow H5

LG Music Flow H5

 • Bluetooth
 • WiFi
Niet verkrijgbaar
LG Music Flow H7

LG Music Flow H7

 • Bluetooth
 • WiFi
Niet verkrijgbaar
0