Honor T1 review: 8 inch-tablet voor een schijntje

10 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Intern en scherm
 3. 3. Software
 4. 4. Specificaties
 5. 5. Benchmarks: Systeemprestaties (Antutu en Geekbench)
 6. 6. Benchmarks: GPU-prestaties (GFXBench en 3DMark)
 7. 7. Accuduur
 8. 8. Conclusie
 9. 1 besproken product
 10. 10 reacties

Inleiding

We hebben in de afgelopen maanden reviews gepubliceerd van de Honor 3C en de Honor 6. Over beide toestellen waren we behoorlijk tevreden; ze bieden een erg goede prijs/kwaliteitsverhouding. Nu is het de beurt aan de T1, een 8-inch tablet van de budget-dochter van Huawei. Zijn we hier ook zo over te spreken?

Mocht je het idee hebben dat je de T1 al eens eerder ergens bent tegengekomen, dan heb je helemaal gelijk: de MediaPad T1 8.0 van moedermaatschappij Huawei is voor zover wij het hebben kunnen bepalen hetzelfde apparaat. Die laatste wordt in Nederland echter niet officieel verkocht, deze Honor-variant wel.

Honor T1

Uiterlijk valt er niet veel speciaals op te merken over de Honor T1, of het moet zijn dat de achterkant grotendeels van aluminium is. Dat is voor een apparaat dat niet meer dan 149 euro op moet brengen niet alledaags. Aan de rechterkant zitten bovenaan de powerknop en de volumeknoppen. Onderaan zit er een klepje, waarachter een microSD-kaartsleuf schuil gaat en er ook ruimte is voor een sim-kaart. Die tweede sleuf is niet open, dus dit model moet het doen met alleen wifi. Of er ook nog een versie op de markt komt waarbij deze functionaliteit wel is ontsloten, kunnen we op dit moment nog niet zeggen. Bovenop zien we de 3,5mm-aansluiting voor een hoofdtelefoon en onderop de Micro USB-aansluiting.

Honor T1

De Honor T1 heeft twee camera's. Het exemplaar achterop heeft een sensorresolutie van 5MP, maar moet het doen zonder flitser. Voorop zit er eentje met een resolutie van 0,3MP. De camera's zijn allebei niet best, in ieder geval geen reden om deze tablet te kopen. De enkele speaker zit boven het scherm en is dus gericht op de gebruiker. Verwacht hier geen BoomSound-achtige kwaliteit, maar is voor persoonlijk gebruik acceptabel.

Honor T1

Honor T1
De sleuf voor de simkaart is dicht.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Honor T1

Honor T1

 • Android
 • 8 inch
 • 1200x800
 • 16 GB
 • 1 GB
 • 352 gram
Niet verkrijgbaar
0