17 kant-en-klare CPU waterkoelers review: beter dan luchtkoeling?

50 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Pomp en radiator
 3. 3. 17 modellen: Antec en Cooler Master
 4. 4. 17 modellen: Corsair en DeepCool
 5. 5. 17 modellen: Enermax en NZXT
 6. 6. 17 modellen: SilverStone en ThermalTake
 7. 7. Nieuwe testprocedure
 8. 8. Betere koelprestaties dan met lucht?
 9. 9. Beste waterkoelers
 10. 10. 120mm exemplaren
 11. 11. Conclusie
 12. 12. Besproken producten
 13. 13. Reacties

Inleiding

Kant-en-klare waterkoelsets zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, minstens zoveel bij de fabrikanten als bij de gebruikers. Ogenschijnlijk lijken ze erg op elkaar, maar er zijn zeker verschillen, zoals uit onze test van 17 courante sets blijkt.

Zeker bij high-end PC’s met bijvoorbeeld een Socket 2011 (v3) processor zien we in onze Hardware.Info User Systemen dat meer en meer mensen kiezen voor een waterkoeler in plaats van een luchtkoeler. De betrouwbaarheid van de kant-en-klare waterkoelsets heeft zich de laatste jaren bewezen en de kits hebben op z’n minst het imago van betere koelprestaties dan (luxe) CPU-koelers. Dat is overigens een stelling die, zoals we verderop zullen zien, toch enige nuancering vereist. De populariteit van waterkoelers blijkt ook wel uit het feit dat Corsair, dat louter waterkoelers levert, in de Hardware.Info User Systemen de ranglijst voor CPU-koelers aanvoert.

Dankzij de populariteit van waterkoeling neemt het aantal merken dat deze op de markt brengt ook steeds toe. Toch is het zo dat het aantal daadwerkelijke fabrikanten beperkt is. Nog altijd is Asetek de fabrikant van het gros van de producten.

Corsair Hydro Series H100i

Pomp en radiator

De opzet van de kant-en-klare waterkoelers is in de basis gelijk. In alle gevallen krijg je een CPU-koelblok, een pomp, een radiator en uiteraard de benodigde slangen als één gesloten systeem. Vandaar dat deze sets ook vaak worden aangeduid als closed loop of all-in-one waterkoelers. Doordat de sets door de fabrikant degelijk worden afgesloten is de kans op lekkage vrijwel uitgesloten.

Bij het gros van de waterkoelers is de pomp geïntegreerd op het CPU-koelblok, al zijn er uitzonderingen. Zo zit bij de Antec producten in deze test de pomp verwerkt bovenop de ventilators op de radiator.

Antec Kühler H2O 650
Antec is één van de weinig merken die de pomp bij de radiator en niet bij het CPU-koelblok positioneert

Het belangrijkste aspect waarop de kits verschillen is de afmeting van de radiators. We vinden vier varianten in de test: 120mm, 140mm, 240mm en 280mm. 120 en 140 zijn radiators waar één 120mm of 140mm op geplaatst kan worden (of optioneel twee, wanneer je aan twee kanten een ventilator plaatst) en die ook gepositioneerd kunnen worden op een plek in de behuizing waar één zo’n fan zou passen. Vaak is dat de positie van de outtake fan naast het I/O-paneel van het moederbord, al is het wel opletten: niet elke behuizing met ruimte voor een fan, kan op die plaats ook een (veelal toch iets grotere) radiator kwijt. De 240mm en 280mm varianten hebben twee 120mm respectievelijk 140mm ventilators naast elkaar. In vrijwel alle luxere moderne behuizingen kun je zo’n 240mm radiator wel kwijt, meestal bovenin. Behuizingen waarin een 280mm exemplaar past zijn zeldzamer.

In de regel kun je wel stellen; hoe groter de radiator, hoe beter de koelprestaties. Dat zullen we ook zien bij de testresultaten. Exemplaren met grotere radiators zijn natuurlijk ook vaak duurder.

NZXT Kraken X61
De grootste exemplaren uit deze test hebben een 280mm radiator, ofwel twee 140mm ventilators.

Waar de waterkoelsets ook verschillen is in de interne opbouw van het CPU-blok, de opbouw van de radiator en de gebruikte ventilators. Fabrikanten hebben de mooiste verhalen over “microkanalen” binnen de vaak van koper gemaakte koelblokken. Dat nemen we ter kennisgeving aan; het zijn de uiteindelijke koel- en geluidsprestaties waar het om gaat.

Voor wat betreft de ventilators is het bij waterkoelers vooral de statische druk die van belang is. Maar ook hier geldt; als fabrikanten een verkeerde keuze maken, zou je het resultaat daarvan moeten zien in de testresultaten. Het gebruikte lagertype van de ventilators kan een idee geven van de levensduur; waar bekend hebben we het geïnventariseerd en in de casefan vergelijkingstest van het vorige Hardware.Info Magazine lees je meer over de verschillende lagertypes.

17 modellen: Antec en Cooler Master

We bespreken de geteste modellen zeer kort, gegroepeerd per merk.

Antec

Voor deze test gingen we aan de slag met zestien verschillende waterkoelers. Antec stuurde ons hun drie courante modellen, de Kühler H2O 650, 950 en 1250. Dat zijn respectievelijk modellen met 120mm, 120mm en 240mm radiators, waarbij de eerste één fan heeft en 55 euro kost; de andere hebben twee fans en kosten gemiddeld respectievelijk 71 en 98 euro. In alle gevallen zit de pomp geïntegreerd bij de fans. De luxe 1250 heeft zelfs twee pompen. De Antec waterkoelers zijn via USB aan te sluiten op de PC. De Antec Grid Software biedt dan de mogelijkheid om onder meer temperaturen af te lezen en de draaisnelheid van de fans te regelen. In het koelblok zit een RGB-led waarvan de kleur middels dezelfde software in te stellen is.

Antec Kühler H2O 650:

Antec Kühler H2O 950:

Antec Kühler H2O 1250:

Cooler Master

Cooler Master stuurde ons de gloednieuwe, 95 euro kostende Nepton 240M, hun nieuwste model met 240mm radiator. De Taiwanese fabrikant heeft inmiddels wel ingezien dat de Eisberg waterkoelers die men tot nu toe leverde op z’n zachtst gezegd “niet helemaal je van het” waren. De Nepton is een compleet opnieuw ontworpen en betaalbaardere serie. Dat predicaat geldt helemaal voor de Cooler Master Seidon 120V, die we via een webshop ontvingen. Deze 120mm waterkoeler kost slechts 45 euro, wat het potentieel een interessante concurrent voor veelal vergelijkbaar geprijsde luchtkoelers maakt.

Cooler Master Seidon 120V:

Cooler Master Nepton 240M:

17 modellen: Corsair en DeepCool

We bespreken de geteste modellen zeer kort, gegroepeerd per merk.

Corsair

Van Corsair nemen we vier exemplaren meet. De Hydro H75 is een 120mm door Asetek ontwikkeld, 85 euro kostend model met twee op statische druk geoptimaliseerde Corsair SP120L ventilators. De H105 is het eveneens door Asetek ontworpen 240mm broertje ervan, dat 139 euro kost en gebruik maakt van hetzelfde type fans. De H100i is al wat langer op de markt en testten we dan ook ruim een jaar geleden al. Deze 240mm waterkoeler kost gemiddeld 117 euro en past helemaal binnen het Corsair Link systeem: hij kan via software compleet geregeld en uitgelezen worden. De H110i GT is de nieuwste waterkoeler in het Corsair productaanbod en is in feite een 280mm variant (twee 140mm fans dus) variant van de H100i, inclusief dezelfde Corsair Link mogelijkheden dus. De maximale draaisnelheid van de fans ligt bij de H110i wel wat lager, waardoor de koelprestaties van de H100i en H110i niet veel verschillen, zoals we verderop zullen zien.

Corsair Hydro H75:

Corsair Hydro H105:

Corsair Hydro H100i:

Corsair Hydro H110i GT:

DeepCool

DeepCool is een relatieve nieuwkomer in de markt. Van deze Aziatische fabrikant nemen we de Maelstrom 240 mee, zoals de naam al doet vermoeden een 240mm waterkoelset. DeepCool zelf geeft aan dat de koeler relatief scherp geprijsd is, maar de (voormalig) Nederlandse importeur van DeepCool heeft vooralsnog besloten het product niet te gaan voeren, waardoor we er geen realistische prijs van hebben.

Deepcool Maelstrom 240:

17 modellen: Enermax en NZXT

We bespreken de geteste modellen zeer kort, gegroepeerd per merk.

Enermax

Van Enermax nemen we de Liqtech 120 en 240 mee, zoals de naam al aangeven 120mm en 240mm exemplaren. De eerstgenoemde heeft gezien het formaat een toch redelijk forse prijs van gemiddeld 95 euro. De tweede kost gemiddeld 122 euro, wat een meer marktconforme prijs is. Beide waterkoelers wordt wel gebundeld met twee van Enermax’ luxere ventilators met Twister bearing.

Enermax Liqtech 120:

Enermax Liqtech 240:

NZXT

NZXT is met drie waterkoelers vertegenwoordigd, de Kraken X31, X41 en X61. De eerste is een 120mm exemplaar met twee fans van 79 euro, de X41 is een 140mm exemplaar met één fan van 105 euro en de X61 is een 280mm exemplaar met twee fans van 139 euro. NZXT is hiermee naast Corsair met de H110i de enige die 140/280 mm waterkoelers instuurde voor onze test. Alle drie de Krakens zijn via USB aan te sluiten op de PC en dan te regelen middels NZXT’s nieuwe CAM-software. Met die software kan je temperaturen uitlezen, de snelheid van de pomp en ventilators instellen en de geïntegreerde verlichting regelen. Dankzij iPhone en Android apps kun je alles ook in de gaten houden vanaf je smartphone, mocht je daar behoefte aan hebben.  De Krakens zijn mede ontwikkeld door Asetek.

NZXT Kraken X31:

NZXT Kraken X41:

NZXT Kraken X61:

17 modellen: SilverStone en ThermalTake

We bespreken de geteste modellen zeer kort, gegroepeerd per merk.

SilverStone

SilverStone stuurde ons hun Tundra TD03, een 120mm exemplaar met twee ventilators, zonder softwarematige aansturing. Eind vorig jaar was deze waterkoeler bij sommige leveranciers verkrijgbaar vanaf zo'n € 70, maar dat was van korte duur. De gemiddelde prijs bedraagt nu € 126 en er zijn leveranciers die bijna € 190 durven te vragen.

ThermalTake

De laatste waterkoeler die we hebben getest is de ThermalTake Water 3.0 Extreme, opnieuw een exemplaar gemaakt door Asetek. Deze Extreme is een 240mm model dat wordt gebundeld met software om snelheden te regelen; de gemiddelde prijs is 130 euro.

Nieuwe testprocedure

Net als bij onze CPU-koeler tests maken we voor waterkoelers gebruik van Socket 1155 en Socket 2011 CPU-simulators die een exacte hoeveelheid warmte kunnen produceren. Toch hebben we voor deze vergelijkingstest onze testprocedure flink op de schop genomen om een nog betere vergelijking te maken.

Tot nu toe testten we lucht- en waterkoelers op twee standen, high speed en low speed, in feite met de ventilators (en in het geval wan waterkoelers ook de pomp) op respectievelijk 12V en 7V. De geluidsproductie meten we ook op beide instellingen, gebruikmakend van een professionele geluidsmeter in een geluidsdichte box. Om een beeld te krijgen van de verhouding tussen koeling en geluid berekenden we voor beide instellingen ook efficiëntie scores.

Die opzet werkt goed, maar heeft twee nadelen. Allereerst: zeker bij luchtkoelers zijn 7V en 12V vaak twee uiteinden van het spectrum (véél stiller dan nodig bij 7V en véél te luidruchtig bij 12V). In de praktijk zal je de koelers eerder op een instelling ergens halverwege gebruiken. Het is op basis van beide resultaten lastig in te schatten hoe een koeler op een “zinnige” instelling presteert. De efficiëntieberekening is iets waar we al meermaals eerlijk van toegegeven hebben dat iedereen met een technische c.q. wetenschappelijke achtergrond er van zal gruwen, aangezien we berekeningen doen met twee grootheden die geen relatie tot elkaar hebben en waarvan de een een logaritmische en de ander een lineaire schaal heeft.

Voor deze test hebben we een betere oplossing bedacht. In onze geluidsdichte box hebben we allereerst bepaald met welke instelling de waterkoelers respectievelijk 30 dB(A), 40 dB(A) en 50 dB(A) geluid produceren, telkens gemeten op 10 cm. afstand van zowel de pomp als de radiators. Zoals al vaker geschreven is 30 dB(A) wanneer gemeten op 10 cm de grens die we als “onhoorbaar stil”  aanhouden. Alles onder de 30 dB(A), of het nu 24 of 28 is, zal je wanneer ingebouwd in een PC behuizing op normale afstand echt niet horen. 40 dB(A) gemeten op 10 cm. is de grens die we als “fluisterstil” bestempelen. Daarboven wordt een geluidsbron toch (zeer) duidelijk hoorbaar op normale luisterafstand. 50 dB(A) is de grens van wat nog net plezierig is; daarboven wordt geluid naar onze mening echt irritant luid.

Voor de 30 dB(A) tests stellen we de pomp in op 7V en zoeken we het juiste voltage voor de ventilators op de radiator. Voor de 40 dB(A) en 50 dB(A) tests stellen we de pomp in op 12V en doe we eveneens de rest van de regeling middels de ventilators. De keuze om bij de 40 dB(A) meting de pomp ook al op volle snelheid te laten draaien is niet zo maar genomen: we hebben dit vooraf uitgebreid onderzocht en het blijkt in de regel betere resultaten te geven dan de pomp op lagere snelheid te laten werken en de ventilators juist wat sneller te laten draaien.

Bij alle drie de geluidsniveaus hebben we metingen gedaan op onze Socket 1155 CPU-simulator met 95W en 125W warmteproductie en op onze Socket 2011 CPU-simulator met 160W warmteproductie. Omdat je een waterkoeler doorgaans inzet in systemen met een krachtige, zelfs overklokte CPU richten we ons in dit artikel primair op de 125W en 160W metingen.

Om daarnaast een beeld te krijgen van de maximale koelprestaties van de waterkoelers, hebben we ook een test gedaan op Socket 2011 160W met maximale prestaties, dus met pomp en ventilators werkend op 12V. Met die instelling hebben we uiteraard ook de geluidsproductie gemeten.

Niet stil genoeg

De belangrijkste testresultaten die we hebben zijn met de waterkoelersets afgesteld op 30 dB(A), 40 dB(A) en 50 dB(A), allen zoals geschreven gemeten op 10 cm. Dat is niet in alle gevallen mogelijk: de Antec waterkoelers lijken in de basis zo luidruchtig, dat het niet eens mogelijk is om op 40 dB(A) uit te komen: we moeten het voltage dan zo ver terugdraaien dat de ventilators stoppen met draaien. Vier koelers krijgen we niet op 30 dB(A) ingesteld – de Corsair H100i, H110i en H105 en de Deepcool Maelstrom 240 – wat toch op z’n minst jammer te noemen is.

Betere koelprestaties dan met lucht?

Als eerste willen we de vraag beantwoorden of het met een waterkoeler mogelijk is om betere koelprestaties te krijgen dan met een goede CPU-koeler. Het antwoord daarop is “ja”, al ligt het wat genuanceerder. In onderstaande vindt je de koelresultaten van de waterkoelers wanneer we ze plaatsen op onze Socket 2011 CPU-simulator met 160W warmteproductie en de modellen “op volle kracht” laten werken. Daaraan hebben we de zes beste koelende luchtkoelers uit onze vergelijkingstest van een paar maanden terug toegevoegd, te herkennen aan rode balkjes. Let wel: dit zijn natuurlijk geen van alle goedkope exemplaren.

We zien dat de beste koelende luchtkoeler, de Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme, een resultaat van 38,1 °C behaalt. Zeven van de waterkoelers behalen een beter koelresultaat. De Corsair H100i gaat aan kop met 35,6 °C en de NZXT Kraken X61, Corsair H105, Thermaltake Water 3.0 Extreme en Corsair H110i behalen een vergelijkbaar resultaat. Dat verschil lijkt wellicht klein – tweeëneenhalve graad tussen de beste lucht- en waterkoeler – maar vergeet niet dat hoe hoger de warmteproductie van de CPU, hoe meer groter de verschillen worden. Wanneer je een CPU flink gaat overklokken en het stroomverbruik de 160W ruim voorbij gaat, zal het verschil tussen de beste lucht- en waterkoeler dus toenemen.

In de tweede grafiek (hieronder) hebben we de geluidsproductie van de water- en luchtkoelers op maximale snelheid – 12V voor ventilators en pomp dus – geplaatst. We zien dat die Thermalright Silver Arrow SB-E luidruchtiger is dan de meeste waterkoelers – 62 dB(A) is echt standje straaljager – maar koelers als de Noctua NH-D15, Noctua NH-U14S en zeker de Be quiet! Dark Rock Pro 3 zijn op maximale snelheid een stuk stiller dan alle waterkoelers. Beide Noctua’s bieden een betere maximale koeling dan meer dan de helft van de waterkoelers.

Ofwel; ja, met een waterkoeler kun je een beter maximaal koelpotentieel krijgen dan met een goede CPU-koeler, maar dat geldt zeker niet voor alle modellen en het gaat overduidelijk gepaard met een hogere geluidsproductie.

Beste waterkoelers

In onderstaande grafieken vind je de resultaten op onze Socket 1155 simulator met 125W warmteproductie en onze Socket 2011 simulator met 160W warmteproductie. In alle gevallen geven groenebalkjes het resultaat bij 30 dB(A) aan, blauwe balkjes het resultaat bij 40 dB(A) en rode balkjes het resultaat bij 50 dB(A).

Socket 1155 - 125W
Groen = 30 dB(A) / Blauw = 40 dB(A) / Rood = 50 dB(A)

Socket 2011 - 160W
Groen = 30 dB(A) / Blauw = 40 dB(A) / Rood = 50 dB(A)

In beide gevallen vinden we dezelfde koelers in de top. De NZXT Kraken X61 behaalt op het Socket 1155 platform de beste koelresultaten met alle drie de geluidsinstellingen. Dat is niet geheel verrassend: de X61 is immers een 280mm model (de enige naast de H110i) én het duurste model. Desalniettemin is het goed te zien dat die prijs gerechtvaardigd is. De NZXT houdt de Socket 1155 CPU met 125W constante warmteproductie onder de 40 °C met slechts 30 dB(A) geluidsproductie, dat is echt zeer knap.

Bij Socket 2011 160W vinden we de Corsair H100i aan de kop in de grafiek, vanwege het beste resultaat bij 50 dB(A). Bij 40 dB(A) presteert de Kraken X61 echter opnieuw het beste en datzelfde geldt voor 30 dB(A), een geluidsniveau waar we de H100i niet eens op ingesteld krijgen.

De Corsair Hydro H105 met 240mm radiator presteert wanneer afgesteld op 40 dB(A) en 50 dB(A) bijna identiek aan de H100i en de Kraken X61. Een groot nadeel van deze kit is zoals geschreven dat je hem net als de H100i en H110i niet écht stil kunt krijgen. Voor 40 dB(A) moeten we de ventilators al terugschroeven naar 4,8V en met een nog iets lager voltage staan ze gewoon stil.

De best presterende 240mm waterkoeler die wel ook de 30 dB(A) test kan doen is wat ons betreft zodoende de Thermaltake Water 3.0 Extreme, die in alle gevallen zo’n 1,5 °C boven de X61 uitkomt. De Cooler Master Nepton 240M is een alternatief: bij 40 dB(A) en 50 dB(A) zijn de resultaten vrijwel identiek, bij de stilste instelling van 30 dB(A) laat Cooler Master de temperatuur een paar graden meer oplopen dan Thermaltake, maar daar staat tegenover dat de Nepton 240M wel vier tientjes goedkoper is. Qua prijs/prestatieverhouding is de Nepton 240M dan ook wat ons betreft onbetwist de winnaar.

De NZXT Kraken X41 staat ook op beide platforms in de top 7 en dat is gezien het feit dat de koeler een 140mm radiator heeft toch een uitstekende prestatie; het bewijst dat NZXT deze productgroep echt in de vingers heeft. Ook deze is zeer scherp geprijsd; de prestaties zijn zijn vergelijkbaar met die van de Nepton 240M, terwijl de X41 bij de 30 dB(A) test zelfs nog iets beter koelt. Wanneer je een 140mm radiator kunt plaatsen dus zeker het overwegen waard.

120mm exemplaren

Nog even specifiek aandacht voor de 120mm exemplaren. Heb je in een kleinere of oudere behuizing enkel plaats voor een 120mm radiator, dan blijven er in de test nog maar zeven exemplaren over. Niet verwonderlijk zijn de 120mm exemplaren op de Enermax Liqtech 120 en SilverStone Tundra TD03 na ook nog eens duidelijk de goedkopere waterkoelers. De overige 120mm modellen zijn de Antec Kühler H2O 650 en 950, de zeer goedkope Cooler Master Seidon 120V, de Corsair Hydro H75 en de NZXT Kraken X31. In onderstaande grafieken de resultaten, maar nu met enkel de 120mm exemplaren.

Socket 1155 - 125W
Groen = 30 dB(A) / Blauw = 40 dB(A) / Rood = 50 dB(A)

Socket 2011 - 160W
Groen = 30 dB(A) / Blauw = 40 dB(A) / Rood = 50 dB(A)

Van dit stel zet de X31 overduidelijk de beste koelprestaties neer, bij 50 dB(A), 40 dB(A) én 30 dB(A). Met een gemiddelde prijs van € 79 is de X31 ook nog eens goedkoper dan de meeste van de andere modellen.

De Antec H2O 650 en Cooler Master Seidon 120V zijn echter nog duidelijk goedkoper dan de X31. De Antec zouden we wegens de geluidsproductie toch in de winkel laten staan. De Seidon 120V valt ons gezien de gemiddelde prijs van 45 euro geenszins tegen. De vraag is natuurlijk wel of deze Seidon een betere keuze is dan een luchtkoeler van dit bedrag, en dan met name de testwinnaar uit onze recente roundup, de Scythe Mugen 4 PCGH. Aangezien we luchtkoelers nog niet op de methode met vaste geluidsproductie testten (daar gaat spoedig verandering in komen!), is een één-op-één vergelijking moeilijk te maken. Maar toch: we weten dat de Mugen 4 PCGH op hoogste draaisnelheid 34 dB(A) produceert, halverwege de 30 dB(A) en 40 dB(A) dus. Bij Socket 2011 160W koelt de Mugen 4 PCGH dan tot 44,8 °C. De Seidon 120V komt met 40 dB(A) – méér geluidsproductie dus – niet verder dan 46,4 °C. Ofwel: in dit prijssegment is een luchtkoeler toch de betere optie.

Conclusie

De beste koelprestaties krijgen we met de Corsair H100i, een waterkoelset die met de meegeleverde Corsair Link software door de echte liefhebbers ook tot in het kleine detail te monitoren en de regelen is. De NZXT Kraken X61 koelt vrijwel net zo goed – bij Socket 1155 zelfs nog iets beter – en kan daarnaast ook nog eens aanzienlijk stiller werken dan de H100i. Daardoor is de X61 wat ons betreft de echte testwinnaar: duidelijk betere maximale koelprestaties dan de beste luchtkoelers, maar ook met beperkt geluidsniveau levert hij uitstekende resultaten. Omdat de X61 een 280mm radiator heeft past hij echter slechts in een beperkt aantal kasten; daarnaast is het de duurste kit. De beste 240mm set die de 30 dB(A) test kan doen en slechts beperkt minder presteert dan de X61 is de Thermaltake Water 3.0 Extreme. Beide ontvangen een Gold award, de H100i krijgt Silver.

Wil je toch graag wat minder geld uitgeven dan is de Cooler Master Nepton 240M een uitstekend en zo’n 40 euro goedkoper alternatief voor de Thermaltake. Ook de 140mm NZXT X41 biedt een uitstekende prijs/prestatieverhouding. Ook deze twee modellen belonen we met Silver.

Van de betaalbaarste 120mm waterkoelers is de NZXT X31 de beste keuze, die met Bronze naar huis gaat. De nog veel goedkopere Cooler Master Seidon 120V is zeker niet slecht, maar een minder goede keuze dan een luchtkoeler voor hetzelfde bedrag.

Klik hier voor een uitgebreide vergelijkingstabel met alle specificaties en testresultaten.


NZXT Kraken X61
Thermaltake Water 3.0 Extreme


Corsair H100i
Cooler Master Nepton 240M
NZXT Kraken X41


NZXT Kraken X31


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Antec Kühler H2O 650

Antec Kühler H2O 650

 • All-in-one waterkoeling
 • Waterkoeler
 • Socket 115x
 • Socket 20xx
 • 805 gram
 • 120 mm
Niet verkrijgbaar
Antec Kühler H2O 950

Antec Kühler H2O 950

 • All-in-one waterkoeling
 • Waterkoeler
 • Socket 115x
 • Socket 20xx
 • 1267 gram
 • 120 mm
Niet verkrijgbaar
Antec Kühler H2O 1250

Antec Kühler H2O 1250

 • All-in-one waterkoeling
 • Waterkoeler
 • Socket 115x
 • Socket 20xx
 • 1240 gram
 • 120 mm
 • 240 mm
Niet verkrijgbaar
Great Value Cooler Master Nepton 240M

Cooler Master Nepton 240M

 • All-in-one waterkoeling
 • Waterkoeler
 • Socket 115x
 • Socket 20xx
 • 1119 gram
 • 120 mm
 • 240 mm

97,15 €

1 winkel
Cooler Master Seidon 120V

Cooler Master Seidon 120V

 • All-in-one waterkoeling
 • Waterkoeler
 • Socket 115x
 • Socket 20xx
 • 700 gram
 • 120 mm
Niet verkrijgbaar
Corsair Hydro Series H75

Corsair Hydro Series H75

 • All-in-one waterkoeling
 • Waterkoeler
 • Socket 115x
 • Socket 20xx
 • Socket AM4
 • 845 gram
 • 120 mm
 • 120 mm
Niet verkrijgbaar
Silver Award Corsair Hydro Series H100i

Corsair Hydro Series H100i

 • All-in-one waterkoeling
 • Waterkoeler
 • Socket 115x
 • Socket 20xx
 • Socket AM4
 • 1018 gram
 • 120 mm
Niet verkrijgbaar
Corsair Hydro Series H105

Corsair Hydro Series H105

 • All-in-one waterkoeling
 • Waterkoeler
 • Socket 115x
 • Socket 20xx
 • Socket SP3/TR4
 • 1119 gram
 • 120 mm
 • 240 mm
Niet verkrijgbaar
Corsair Hydro Series H110i GT

Corsair Hydro Series H110i GT

 • All-in-one waterkoeling
 • Waterkoeler
 • Socket 115x
 • Socket 20xx
 • Socket AM4
 • 1301 gram
 • 140 mm
 • 280 mm
Niet verkrijgbaar
DeepCool Gamerstorm Maelstrom 240

DeepCool Gamerstorm Maelstrom 240

 • All-in-one waterkoeling
 • Waterkoeler
 • Socket 115x
 • Socket 20xx
 • 1005 gram
 • 120 mm
Niet verkrijgbaar
Enermax Liqtech 120

Enermax Liqtech 120

 • All-in-one waterkoeling
 • Waterkoeler
 • Socket 115x
 • Socket 20xx
 • 1278 gram
 • 120 mm
Niet verkrijgbaar
Enermax Liqtech 240

Enermax Liqtech 240

 • All-in-one waterkoeling
 • Waterkoeler
 • Socket 115x
 • Socket 20xx
 • 1349 gram
 • 120 mm
 • 240 mm
Niet verkrijgbaar
Excellent NZXT Kraken X31

NZXT Kraken X31

 • All-in-one waterkoeling
 • Waterkoeler
 • Socket 115x
 • Socket 20xx
 • Socket AM4
 • 775 gram
 • 120 mm
 • 120 mm
Niet verkrijgbaar
Silver Award NZXT Kraken X41

NZXT Kraken X41

 • All-in-one waterkoeling
 • Waterkoeler
 • Socket 115x
 • Socket 20xx
 • 998 gram
 • 140 mm
 • 140 mm
Niet verkrijgbaar
Excellent NZXT Kraken X61

NZXT Kraken X61

 • All-in-one waterkoeling
 • Waterkoeler
 • Socket 115x
 • Socket 20xx
 • Socket SP3/TR4
 • 1265 gram
 • 140 mm
 • 280 mm
Niet verkrijgbaar
SilverStone Tundra TD03

SilverStone Tundra TD03

 • All-in-one waterkoeling
 • Waterkoeler
 • Socket 115x
 • Socket 20xx
 • 1370 gram
 • 120 mm
Niet verkrijgbaar
Excellent Thermaltake Water 3.0 Extreme

Thermaltake Water 3.0 Extreme

 • All-in-one waterkoeling
 • Waterkoeler
 • Socket 115x
 • Socket 20xx
 • Socket SP3/TR4
 • 945 gram
 • 120 mm
 • 240 mm
Niet verkrijgbaar
0
*