Cooler Master interview: koerswijziging en MasterCase

11 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Terug naar het begin
  3. 3. MasterCase
  4. 4. Meer modulair
  5. 5. Toekomst
  6. 6. MasterCase in de praktijk
  7. 11 reacties

Terug naar het begin

Zeg maar de modellen waarmee Cooler Master in Nederland in elk geval heel veel succes heeft gehad, zowel qua marktaandeel als qua imago: zelfs als je die Cosmos niet kon betalen, dan had je wel een voordeliger model van hetzelfde merk.

Inderdaad, maar uiteraard wilden we niet een herhaling van zetten doen, we wilden vooruit. Daarom zijn we in gesprek gegaan met een groot aantal invloedrijke casemodders. Daar hebben we iets bijzonders voor gemaakt, een eerste idee om mee aan de slag te gaan.

Op Computex in Taiwan hebben we dat voor het eerst te zien gekregen. Ik moet zeggen dat het voor Cooler Master zowel een radicaal als een herkenbaar product was, maar wel heel extreem: een ‘leeg’ frame, dat als het ware moest worden ingevuld.

Ja, dat was als het ware onze blauwdruk voor de toekomst van de PC-behuizing. We hebben een groot aantal modders, waaronder Peter ‘L3p’ Brands en Richard ‘Kier’ Keirsgieter uit Nederland, gevraagd om een week lang te komen meedenken om dit uit te werken tot een echt concept voor de toekomst van behuizingtechnologie.

En daaruit kwam een tweede versie naar voren…

De MasterConcept is als het ware een concept car: de basis voor onze toekomstige behuizingen, met de MasterCase als eerste vertegenwoordiger in de markt. Een volledig modulaire behuizing, die je geheel naar eigen wens en behoeven kunt aanpassen.

De MasterConcept is dus niet te koop?

Nee, dat is voor ons puur de leidraad voor ontwikkeling – we begrijpen de enthousiaste reacties, maar de MasterConcept is een studiemodel, geen verkoopproduct. De MasterCase daarentegen is dat wel, en daarin zijn de ideeën van de MasterConcept verwerkt.

Vertel eens wat meer over die ideeën, hoe zijn jullie hier zo op gekomen?

Zoals ik al zei, wilde Cooler Master terug naar haar roots, naar behuizingen die echt innovatief zijn en aansluiten op de wensen van de community. Als je kijkt naar wat men nu wil, is dat de mogelijkheid om unieke producten te kopen, die precies op je eigen wensen zijn afgestemd…

Dat is nogal een uitdaging met behuizingen die gestandaardiseerd van de band afrollen!

Inderdaad, maar wij hebben daar dus een oplossing voor gevonden. De MasterCase heeft een vast frame, maar verder is vrijwel alles aan te passen. Het is een geheel modulaire behuizing. Je kan er alle kanten mee op, van stil en strak design tot een high-airflow, high performance kast voor intensief gebruik.

0