Cooler Master interview: koerswijziging en MasterCase

11 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Terug naar het begin
  3. 3. MasterCase
  4. 4. Meer modulair
  5. 5. Toekomst
  6. 6. MasterCase in de praktijk
  7. 11 reacties

MasterCase

Hoe werkt dat in de praktijk?

Van de MasterCase zijn er drie basisuitvoeringen: de MasterCase 5, de MasterCase Pro 5 en de MasterCase Maker 5. Elke kan worden veranderd in de andere, maar dit zijn de drie uitvoeringen die in de winkel komen te liggen. Als je na aanschaf een andere kant op wilt met je behuizing, kan je bij ons de vereiste onderdelen bestellen.

Waar moet je dan zoal aan denken?

Je kan het zo gek niet maken, of we hebben er een oplossing voor: transparante zijpanelen in plaats van dichte, een andere  bovenkant met ruimte voor een radiator en extra koeling, gesloten of juist open voorpanelen, meer hardeschijfkooien, bevestiging voor custom waterkoeling, fans, zelfs andere frontaansluitingen zijn mogelijk.

Ik zag op Computex inderdaad zelfs modulaire frontaansluitingen met een geheugenkaartlezer, wat ik natuurlijk top vind: wie dat regelmatig nodig heeft, hoeft dan tenminste niet zo’n lelijke USB-lezer aan de bovenkant van z’n kast te hangen…

Precies, je kan het net zo inrichten als je zelf wilt. En wij hebben niet alleen voor de ontwikkeling van deze behuizing naar onze eindgebruikers en community geluisterd, dat is een open dialoog waar we geen afstand van willen nemen. We blijven ideeën opdoen en die realiseren voor onze eindgebruikers.

Waar moet ik dan aan denken?

Bijvoorbeeld aan een soort ‘maker markt’, waar iemand een concept kan voorstellen, en als daar voldoende belangstelling voor is, dan nemen we het in productie. Een bepaald type zijpaneel, een andere bovenkant, wij willen luisteren naar onze gebruikers en samen met hen blijven bouwen aan de behuizing van de toekomst.

Jullie bouwen dus voort op het feit dat Cooler Master een merk is dat duidelijk leeft bij de community van hardwareliefhebbers. Het is mooi om te zien dat er daadwerkelijk producten worden ontwikkeld met de feedback van de eindgebruikers. Het viel me op dat de modulariteit niet beperkt is gebleven tot de MasterCase. Dit gaat verder dan een behuizing, klopt dat?

Ja, dat klopt zeker. De MasterCase is nog maar het begin. Wij zijn ervan overtuigd dat de ‘maker’ geest de komende jaren alleen maar zal toenemen en willen onze producten afstemmen op die drang om producten je ‘eigen’ te maken.

Vandaar jullie nieuwe slogan? “Make It Yours”?

Precies – aanvankelijk denk je misschien, wat betekent dat nou weer, maar die drie woorden zijn niet meer of minder dan waar wij als Cooler Master voor willen staan. En dat willen we ook uitdragen, dus vandaar een nieuw logo, een nieuwe huisstijl en een nieuwe slogan. Niet voor de vorm, maar om zowel ons als gebruikers erop te wijzen dat we een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van ons bedrijf zijn ingegaan.

0