Cooler Master interview: koerswijziging en MasterCase

11 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Terug naar het begin
  3. 3. MasterCase
  4. 4. Meer modulair
  5. 5. Toekomst
  6. 6. MasterCase in de praktijk
  7. 11 reacties

Meer modulair

Het logo is inderdaad subtiel veranderd. Maar het gaat er toch vooral om wat de gebruikers hiervan gaan merken. Dus hoe zit het in de praktijk met de MasterCase en de modulaire producten?

Voor verkopers is het simpel: er zijn drie nu modellen. Dat worden er meer, er komt ook een MasterCase 7 en je kan er wel van uitgaan dat er nog meer ljinen komen, maar we willen niet meer tientallen variaties per model. Dus voor verkopers wordt het overzichtelijk.

En voor gebruikers?

Net zo: je koopt een basisversie, of de pro, of de maker-variant – en die pas je naar eigen believen aan. En zo gaat het ook met onze andere producten: we hebben een muis waarvan je de sensor kan aanpassen zodat hij altijd bij je speelstijl past, maar je kunt er ook verschillende covers overheen plaatsen, zodat hij goed op je hand aansluit. We hebben een hoofdtelefoon waarin je verschillende drivers kan plaatsen…

Dat is echt een concept dat ik nog niet eerder heb gezien. Hoe werkt dat?

De basis is een grote, over-ear hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking, zodat je geen last hebt van omgevingsgeluid. Daarin kan je drivers plaatsen die zijn geoptimaliseerd voor gaming of voor muziek, maar er zijn ook diverse kwaliteitsklassen. Je hebt dus altijd de basisfunctionaliteit waarmee je ongestoord kunt gamen of muziek luisteren, maar je kunt het na aanschaf nog aanpassen, als je wensen veranderen of als je meer budget hebt. De drivers plaats je erin met een vergelijkbaar mechanisme als cameralenzen bij SLR-camera’s.

Ik ben heel benieuwd hoe de markt het gaat oppakken – wij kunnen in elk geval niet wachten op een test sample. Ik zag ook modulaire waterkoeling op Computex – gaan jullie de markt in voor custom waterkoeling?

Inderdaad, maar wel op een manier die aansluit bij onze filosofie: we willen proberen om het gemak van all-in-one producten te combineren met de kracht van custom oplossingen. Zo hebben we een gescheiden pomp en reservoir ontwikkeld, die je zowel samen als los kunt plaatsen. Ook hebben we een nieuw koelblok in ontwikkeling – je gaat er binnenkort meer van zien en over horen.

0