Cooler Master interview: koerswijziging en MasterCase

11 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Terug naar het begin
  3. 3. MasterCase
  4. 4. Meer modulair
  5. 5. Toekomst
  6. 6. MasterCase in de praktijk
  7. 11 reacties

Toekomst

Ja, dat brengt me inderdaad op de vraag: wanneer gaan we al dit moois in de markt zien?

Het is de bedoeling om de eerste producten vanaf het derde kwartaal beschikbaar te hebben. De MasterCase zal er dan in elk geval in twee uitvoeringen zijn, de accessoires voor upgrades en aanpassingen komen iets later op de markt. Ook de nieuwe muis moet er dan zijn. De rest willen we in elk geval voor het einde van het jaar introduceren.

Aan wat voor prijzen moeten we dan denken? Het viel me op dat de MasterCase qua kwaliteit van een ander niveau is dan zeg een Elite-behuizing of zelfs de CM-lijn. Daar hangt vast een prijskaartje aan?

We willen geen producten meer ontwikkelen om een bepaald prijspunt te halen – dat hebben we de afgelopen jaren misschien wel te veel gedaan. We willen producten maken die voldoen aan de visie die we samen met onze gebruikers hebben ontwikkeld. Dat betekent inderdaad dat de MasterCase niet de goedkoopste behuizing wordt, maar ook niet de duurste. Je moet rekenen op zo’n 130 euro adviesprijs, dat zal nog wel wat lager uitvallen in de winkel.

En dat is dus voor het basismodel met ruimte voor twee 2,5” en twee 3,5” drives en een gesloten bovenzijde. Het is zo’n beetje de bovenkant van de mid-range. Uiteindelijk moet een test uitwijzen of het een goede investering is, het concept is in elk geval veelbelovend. Op de beurs kon je al zie hoeveel verschillende variaties er mogelijk zijn.

Ja, we wilden niet saai wat producten op een rijtje zetten, maar echt de praktijk laten zien van hoe veelzijdig je de MasterCase kan inzetten. We hebben allerlei creatieve mensen gevraagd om er hun ideale systeem mee te maken, en daar zijn zeer uiteenlopende oplossingen uit gekomen.

Inderdaad, het systeem voor Dave Cooper, een game developer, is compleet anders dan dat voor Lawrence Lee, een industrieel ontwerper. Het ophangsysteem voor harde schijven is ingenieus, moet ik zeggen.

Leuk dat je dat vindt! Daar is lang over nagedacht, want we wilden het niet alleen geschikt maken voor opslag. Uiteindelijk is het huidige systeem bedacht, dat we FreeForm noemen. Je kan er naast harde schijven en ssd’s ook fans, radiatoren en onderdelen voor custom waterkoeling aan bevestigen.

Ik zag een hoop goede ideeën in de nieuwe case, en moet eerlijk toegeven dat ik daar ook wel blij mee was, ik maakte me toch wat zorgen over Cooler Master de laatste tijd. De vraag is natuurlijk hoe de markt dit gaat oppakken, kan je ter afsluiting nog wat vertellen over wat we de komende tijd kunnen verwachten?

We blijven in elk geval in beweging! Nu we het concept bedacht hebben en de eerste producten er bijna zijn, moeten we onze verkoopkanalen gaan helpen om dit in de markt te zetten. Daarvoor hebben we een in-store display ontwikkeld, waar toekomstige klanten in een oogopslag het concept van de MasterCase kunnen zien…

Een soort van gereedschapsrek zag ik inderdaad, zo komt dat dus ook in de winkel?

Ja, maar puur ter illustratie voor de klant. In de winkel koopt die een behuizing, de verkoop van de onderdelen nemen wij voor onze rekening. We hebben immers al een online store voor onderdelen, die moet nu aangepast gaan worden aan de nieuwe producten. Dat gaan we de komende tijd ook doen. Verder gaan we door met de ontwikkeling van nieuwe producten en gaan die als het goed is stap voor stap beschikbaar komen. Voorlopig blijft het huidige assortiment ook nog beschikbaar, we gaan ook niet alles in de nieuwe vormgeving [de MasterCase heeft ook een nieuw verpakkingsdesign, red.] gieten. Het is een langer proces, maar we weten waar we naartoe willen. De MasterConcept is onze blauwdruk.

0