LG G4 review: beter dan de Galaxy S6?

48 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Vervangbare accu en microSD
 3. 3. Leer op plastic
 4. 4. Geen heethoofd
 5. 5. Paneel
 6. 6. Camera
 7. 7. Software
 8. 8. Specificaties
 9. 9. Prestaties: Systeembenchmarks (Antutu)
 10. 10. Prestaties: Systeembenchmarks (Geekbench)
 11. 11. Prestaties: Systeembenchmarks (PCMark)
 12. 12. Prestaties: GPU benchmarks
 13. 13. Prestaties: Accuduur
 14. 14. Conclusie en alternatieven
 15. 15. Besproken producten
 16. 16. Reacties

Inleiding

Met de G4 gaat LG de strijd aan in het topsegment van smartphoneland. Wij hebben dit toestel uitgebreid getest en zijn danig onder de indruk, met name van de camera. Het maakt de G4 wat ons betreft tot een waardige concurrent voor de andere topmodellen die je op dit moment kunt kopen.


Als je geen Apple of Samsung heet, heb je geen enorm eenvoudig bestaan in het bovenste segment van de smartphonemarkt. Gelukkig blijven meerdere andere fabrikanten stug toestellen op de markt brengen in dit segment. Dat maakt het wel zo interessant. LG heeft met de G4 zoals de naam al doet vermoeden de vierde generatie van haar G-serie uitgebracht, enkele jaren geleden gestart met de Optimus G. Wij zijn over het algemeen behoorlijk goed te spreken geweest over deze lijn, die regelmatig technische hoogstandjes bevatte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de G3 van vorig jaar, het eerste toestel dat wij in ons lab ontvingen met een schermresolutie van 2540x1440 pixels.

LG G4 Leather Black

Met de G4 heeft LG wederom een toestel waar mensen over praten. Dan gaat het overigens niet zozeer over het algemene design, want voor een groot gedeelte is het uiterlijk een kopie van de G3. Althans, als je de plastic uitvoering kiest van het toestel. Voor zo'n 50 euro meer (€ 699 in plaats van € 649) heb je echter ook een versie met een leren achterkant, met luxe ogende stiksels. Wij kregen de variant met de zwarte leren achterkant opgestuurd, maar er is ook een bruine. In onze prijsvergelijker is daarnaast inmiddels een rode opgedoken.

LG G4 Leather Black

LG heeft er vanaf dit jaar voor gekozen om het design van de G Flex deels door te trekken naar de rest van de line-up. Dat wil zeggen, vrijwel alle nieuwe telefoons die het Koreaanse bedrijf uitbrengt zijn voorzien van een kleine curve in het paneel. Niet zo uitgesproken als bij de G Flex en G Flex 2, het is zeer subtiel gehouden. Toch zou dit volgens LG een merkbaar fijnere grip op moeten leveren. Daar helpt de lichte bolling van de rug ook bij. Wij merken daar in de praktijk eigenlijk niet echt iets van, moeten we eerlijk bekennen, maar het is in ieder geval een verhaal. De bolling van de achterzijde zorgt er overigens wel voor dat je het toestel niet plat op zijn rug kunt leggen en hij dus wat wiebelt in die positie.

LG G4 Leather Black

Vervangbare accu en microSD

LG heeft er bij de G4 op meerdere vlakken voor gekozen om niet al te veel te veranderen ten opzichte van eerdere jaren. We zagen al dat de designers bij de ontwikkeling van dit toestel niet enorm hard aan het werk zijn gezet. LG heeft er daarnaast ook voor gekozen om de achterkant verwijderbaar te houden, waardoor je de accu kunt vervangen en er een microSD-kaart geplaatst kan worden. Daarmee gaat het bedrijf tegen een trend in van unibody-behuizingen en het weglaten van uitbreidingskaartjes. Getuige de reacties van veel van jullie, wordt deze trend niet door iedereen als wenselijk ervaren. Aan de andere kant kun je ook zeggen dat fabrikanten die hun accu's niet vervangbaar maken, dat ook niet zomaar voor de lol doen. Daar moeten inmiddels ook de nodige verbeteringen zijn doorgevoerd, waardoor ze minder snel vervangen hoeven te worden. De toevoeging van snelladen maakt het vervangen van de accu voor zware gebruikers wellicht ook niet meer enorm essentieel. 

LG G4 Leather Black

Wat betreft het al dan niet aanwezig zijn van microSD-kaartslot, zijn we geneigd om dat nog altijd als een voordeel te bestempelen. Toegegeven, Google beperkt het gebruik ervan steeds meer, maar voor het opslaan van foto's en bijvoorbeeld muziek komt het nog wel altijd goed van pas. Je hebt overigens zeker geen verwijderbare achterkant nodig om dit toe te voegen. Dat wordt door veel fabrikanten tegenwoordig met behulp van sleufjes gedaan.

Leer op plastic

De leren achterkant van de LG G4 die wij hebben getest, geeft het toestel onmiskenbaar iets extra's, vergeleken met de plastic variant. Of dat een plus- of een minpunt is, moet iedereen voor zichzelf bepalen, maar wij kregen uit onze omgeving regelmatig positieve opmerkingen over het gebruikte materiaal. 

Ondanks het gebruik van het leer, hebben we onderliggend echter nog wel altijd te maken met een plastic toestel. Wij hebben daar eigenlijk geen problemen mee. Plastic ziet er wellicht niet zo kek uit als glas of aluminium en voelt wat goedkoper aan, het buigt, breekt of barst doorgaans niet en diepe krassen komen er ook niet eenvoudig in. Het is daarnaast ook lekker licht. Als geheel voelt de G4 overigens gewoon prettig solide aan, dus op dat punt zijn er geen concessies gedaan door LG.

LG G4 Leather Black

In de plastic rand rondom waarin het toestel is gevat, zijn geen knoppen aangebracht. Die zitten wederom achterop onder de cameramodule. Echt handig vinden we dat nog altijd niet. De aan/uit-knop is verder iets minder geprononceerd dan die was bij de G3, waardoor hij op de tast iets minder makkelijk te vinden is. Als je niet bijzonder aandachtig voelt, dan lijkt de plek waar het stiksel van de leren achterkant en de onderste volumeknop samenkomen meer dan een beetje op de powerknop, waardoor wij in ieder geval regelmatig tevergeefs op die plek aan het duwen waren.

Let wel, je hebt de powerknop eigenlijk niet meer per se nodig, want LG heeft ook dit toestel weer voorzien van de mogelijkheid om het uit de slaapstand te halen door op het scherm te tikken. Standaard doe je dit door twee keer te tikken, maar je kunt ook je eigen patroon kiezen (Knock Code). Wij gebruikten de powerknop eigenlijk nooit voor het uit de slaapstand halen, maar wel nog zeer regelmatig voor het in de slaapstand zetten. Wil je dat doen door middel van tikken, dan moet je een leeg gedeelte van het startscherm zien te vinden. Dat is simpelweg niet altijd voorhanden, waardoor je toch vaak op zoek gaat met een vinger naar de knop achterop.

Geen heethoofd

Waar we vorig jaar bij de G3 onze twijfels hadden bij de keuze van LG voor de Snapdragon 801 voor dat toestel en ons afvroegen waarom er niet even was gewacht tot de 805 beschikbaar zou komen, hebben we nu alle begrip voor de keuze voor de Snapdragon 808 ten faveure van de 810. Het is inmiddels gebleken dat de 810 ervoor zorgt dat de toestellen die deze chip gebruiken oncomfortabel heet worden en dat ze moeten worden afgeknepen om dit tegen te gaan. De Snapdragon 808 is weliswaar minder krachtig, maar in de praktijk merk je daar hoegenaamd niets van.

LG G4 Leather Black

De Snapdragon 808 bestaat in tegenstelling tot de 810 niet uit acht maar uit zes cores. Naast de vier Cortex-A53-kernen voor de lichtere taken, zijn er twee in plaats van vier Cortex-A57's. De vier Cortex-A53's werken op 1,44 GHz, de twee krachtiger varianten op 1,8 GHz. Daarmee zijn de cores ook lager geklokt dan bij de Snapdragon 810. De GPU is de Adreno 418 en er is voorzien in 3 GB LPDDR3-geheugen dat dual-channel (32-bit) aangestuurd wordt. LTE Cat.6 is ingebouwd, evenals dual-band 802.11ac-wifi en Bluetooth 4.1. De chip kan ten slotte hardwarematig H.265-content decoderen.

Paneel

De LG G4 heeft een scherm met een diagonaal van 5,5 inch en een resolutie van 2560x1440 pixels. We hebben dit uiteraard doorgemeten met Spectracal CalMAN 5 in combinatie met een X-Rite i1 Display Pro colorimeter. Daaruit leren we dat de kleurfouten redelijk binnen de perken blijven, maar dat de kleuren zeker niet op de goede plek in het sRGB-spectrum zitten. Ook het grijsverloop is niet foutloos. Vanaf zo'n 40 procent wit zien we DeltaE-scores die met het blote oog goed zichtbaar zijn. Het gamma is daarnaast over het algemeen te hoog, waardoor de weergave in het algemeen iets te donker is. De maximale helderheid is met ruim 500 candela per vierkante meter netjes. In combinatie met de zwartwaarde van 0,34 candela per vierkante meter komt het contrast uit op een nette 1322:1.

LG G4 Leather Black

LG G4 Leather Black

Camera

De camera van een smartphone is voor vrijwel alle fabrikanten iets waar de nadruk op gelegd wordt. Dan hebben we het niet zozeer over de resolutie van de sensor, want die race lijkt inmiddels wel aardig gelopen. Gelukkig maar, want het draait bij een smartphonecamera om veel meer dan alleen het aantal megapixels, dat bewijst Apple al jaren met vrij bescheiden sensors waar het toch uitstekende resultaten mee weet te behalen. Zaken als de lens en de verwerking van het beeld zijn eigenlijk belangrijker dan de sensorresolutie, zeker vanaf een megapixel of 8.

Voor een deel zien we weinig nieuws als het gaat om de camera van de G4. Zo hebben we de resolutie van 16 MP inmiddels al vaker gezien. Ook de laser autofocus is niet nieuw, die had de G3 van vorig jaar ook al. Die werkt overigens nog altijd niet helemaal foutloos. Als je vijf foto's achter elkaar neemt van hetzelfde object en de camera tussendoor laat scherpstellen, dan is er een dikke kans dat er eentje tussenzit die net niet helemaal scherp is.

De camera van de G4 heeft twee zaken die in het oog springen. Allereerst is er de lens met een zeer laag diafragmagetal van F1.8. Dat houdt in dat er veel licht op de sensor terechtkomt, wat dus weer leidt tot betere resultaten bij weinig licht. De optische beeldstabilisatie zorgt er daarnaast voor dat de sluitertijd verlengd kan worden zonder dat dit meteen tot bewogen foto's leidt.

Het tweede dat opvalt aan de camera van de G4, is dat je de mogelijkheid hebt om in raw te schieten. Heel erg zinvol vinden wij die toevoeging niet. Allereerst is het bij een smartphone vaak het geval dat je een foto maakt en die daarna meteen gebruikt, bijvoorbeeld door hem te posten op Facebook of Instagram. Dan wil je niet eerst nog even wat bewerkingen doen aan die foto. Je moet er daarnaast ook rekening mee houden dat de informatie die in het raw-bestand is opgenomen veel minder uitgebreid is dan het geval is als je met een 'echte' camera in raw schiet. Dat betekent dat er achteraf niet bijster veel met een foto gedaan kan worden, simpelweg omdat de informatie daarvoor ontbreekt. In de praktijk blijkt dit ook het geval te zijn. Het raw-bestand heeft verder veel vignettering en een kleurzweem, waardoor je behoorlijk moet trekken aan de foto om er iets fraais van te maken. Hieronder zie je drie foto's die we hebben gemaakt, achtereenvolgens het kale raw-bestand, het bewerkte raw-bestand en een bewerkte jpg.

LG G4 Leather Black

LG G4 Leather Black

LG G4 Leather Black

De cameratoepassing heeft drie standen: Eenvoudig, Basis en Handmatig. Standaard staat hij op Basis, waarbij je een beperkt aantal instellingsmogelijkheden hebt. Wil je hier helemaal niet over nadenken, dan kun je Basis selecteren, wil je juist wel veel zelf instellen, dan kies je Handmatig.

LG G4 Leather Black
Basis...

LG G4 Leather Black
...Standaard...

LG G4 Leather Black
...en Handmatig.

Wij hebben de foto's genomen in de standaardinstellingen. Die foto's laten zien dat de camera van de LG G4 een schot in de roos is. Met uitzondering van het af en toe niet helemaal soepele scherpstellen, kunnen we eigenlijk geen echte minpunten ontdekken, of het moet de lichte oververzadiging zijn.

Bij mindere lichtomstandigheden laat de camera pas echt zijn spierballen zien. We hebben nog niet eerder foto's gemaakt in het donker met een smartphone die er zo goed uitzien. In die omstandigheden is deze camera duidelijk beter dan die van de Galaxy S6, onze favoriet tot nu toe.

LG G4 Leather Black
De prestaties in het donker zijn dermate goed dat je het straatnaambordje op de splitsing bijna kunt lezen.

Software

Op het gebied van skins voor Android die fabrikanten zelf ontwikkelen, heeft er de afgelopen tijd een behoorlijke versobering plaatsgevonden. Het design is in het algemeen een stuk platter geworden, met name goed zichtbaar in de iconen. Waar je voorheen nog regelmatig allerlei tierelantijntjes en diepte zag in iconen, is het nu wat meer rechttoe-rechtaan. Dit is niet bij alle fabrikanten even goed zichtbaar, maar bij LG juist wel. LG had er namelijk een handje van om behoorlijk uit de bocht te schieten, waardoor de skin een rommeltje werd. Dat rommeltje is inmiddels opgeruimd gelukkig. We zien nu een relatief cleane en strakke interface, waarin het material design van Android 5.1 goed zichtbaar is.

LG G4 Leather Black

LG G4 Leather Black

LG heeft niet bijzonder veel apps voorgeïnstalleerd, eveneens geheel volgens de laatste trends. Wel heeft het bedrijf nog gekozen voor een apart startscherm dat het Smart Bulletin noemt, met een overzicht van allerlei zaken die eventueel interessant zijn: LG Health, Agenda, Muziek, Smart Settings, Quickremote, Smart Tips. Dit scherm is uit te schakelen, mocht je hier geen gebruik van willen maken. De Smart Tips worden verder ook in de weerwidget op het startscherm weergegeven. In die weerwidget wordt ook een korte samenvatting gegeven van de voorspelling en er worden tips gegeven. Als het heel warm wordt, krijg je de tip om goed te blijven drinken bijvoorbeeld.

Waar de interface op vrijwel alle vlakken overzichtelijk is, geldt dat wat ons betreft niet voor het instellingenmenu. De onderverdeling daarvan in meerdere tabbladen vinden we niet prettig werken, ook al is dat hoogstwaarschijnlijk gedaan met de overzichtelijkheid in het achterhoofd. Gelukkig is er naast deze standaardinstelling ook nog de mogelijkheid om de instellingen 'gewoon' in de lijstweergave te tonen.  

LG G4 Leather Black

LG G4 Leather Black

Specificaties

Algemeen
 
MerkLG
ProductnaamG4 Leather Black
ProductcodeLGH815.ANLDLD
DetailsProductinfo
Besturingssysteem
BesturingssysteemAndroid
Besturingssysteem versieGoogle Android 5.1
Geheugen
Werkgeheugen3072 MB
Opslaggeheugen32 GB
Geheugenkaartlezer
Beeldscherm
SchermtypeLCD
Schermdiagonaal5.5 inch
Schermresolutie2560x1440
Pixeldichtheid534 ppi
Touchscreen
Touchscreen typeCapacitief
Tweede scherm
Processor
Processor / SoCQualcomm Snapdragon 808
ARM-architectuurARMv8
Aantal cores totaal6
Type cluster 1ARM Cortex-A57
Snelheid cluster 11800 MHz
GPUAdreno 418
Camera
Camera (achter)
Cameraresolutie (achter)16 MPixel
Tweede camera (achter)
Camera (voor)
Cameraresolutie (voor)8 MPixel
Tweede camera (voor)
Flitser
Autofocus
Optische beeldstabilisatie
Maximale video opnameresolutie3264x2448
Toestel
Model typeBar
SIM typeMicrosim
Simlockvrij
Dual SIM
Volwaardig toetsenbord
Stylus
VoedingsaansluitingMicro USB
Koptelefoon aansluiting (3,5mm jack)
Accu
Gesprekstijd10 uur
Stand-by tijd375 uur
Verwisselbare accu
Accucapaciteit3000 mAh
AccutypeLi-Ion
Connectiviteit / Netwerk
2G
3G
4G
WiFi
WiFi-standaard (hoogste)WiFi 5 (802.11ac)
Dual-band WiFi
Bluetooth
Bluetooth-versieBluetooth 4.1
Near Field Communication (NFC)
Uiterlijk
Lengte149.3 mm
Breedte76.5 mm
Dikte10.6 mm
Gewicht157 gram
KleurZwart
Functionaliteit
E-mail
MMS
SMS
GPS
DLNA
Proximity sensor
Accelerometer
Notities
Trilfunctie
Draadloos opladen
Vingerafdrukscanner
Ondersteunde Bluetooth profielen
Advanced Audio Distribution Profile (A2DP)
Audio/Video Remote Control Profile (AVRCP)
Hands-Free Profile (HFP)
Headset Profile (HSP)
Audioformaten
mp3
wav
wma
Overige
Garantie2 jaar

Prestaties: Systeembenchmarks (Antutu)

Op deze en de volgende pagina's zie je de totaalscores en de deelscores van de Antutu, Geekbench en PCMark.

De Snapdragon 808 in de LG G4 haalt het overduidelijk niet bij de Exynos 7 Octa in de Galaxy S6. Saillant detail: de 808 scoort hier ongeveer gelijk aan de wegens warmteontwikkeling afgeknepen Snapdragon 810 in de HTC One M9. Het geeft in ieder geval aan dat LG een verstandige keuze heeft gemaakt door voor het iets minder krachtige model te kiezen, in ieder geval als het gaat om de algemene prestaties.   

Prestaties: Systeembenchmarks (Geekbench)

Bij Geekbench zien we de scores van de vorige pagina bevestigd.  

Prestaties: Systeembenchmarks (PCMark)

PCMark zullen de meesten van jullie wel kennen van de benchmarksuite voor Windows. Sinds enige tijd is er ook eentje speciaal voor Android. We hebben hier inmiddels veel telefoons doorheen getrokken. De verschillende onderdelen van de benchmark zijn gericht op specifieke soorten gebruik: Web Browsing, Video Playback, Writing en Photo Editing. De LG G4 laat hier wederom zien dat het qua prestaties van het complete systeem wel snor zit.  

Prestaties: GPU benchmarks

Om de 3D prestaties in kaart te brengen, maken we gebruik van GFXBench en 3DMark. GFXBench voert tests zowel onscreen uit waarbij elke telefoon de beelden rendert in de eigen resolutie van het scherm, als ook offscreen, waarbij alle toestellen naar een full hd framebuffer renderen.

De Adreno 418 die onderdeel uitmaakt van de Snapdragon 808 SoC heeft het niet eenvoudig met het aansturen van het 2560x1440 pixels tellende paneel, zoveel is duidelijk. Het gat met de S6 is in ieder geval behoorlijk fors.  

Prestaties: Accuduur

De accuwerktijd van smartphones testen wij op twee manieren, waarbij we er in alle gevallen voor zorgen dat de helderheid van de beeldschermen staat ingesteld op 100 cd/m². Bij onze eerste test laten we in een eindeloze loop een H.264 hd-videobestand afspelen. Dit levert voor de meeste moderne smartphones slechts een zeer geringe belasting op, waardoor hierbij werktijden tot meer dan 10 uur mogelijk zijn. 

In de recent op de markt gebrachte PCMark-benchmark voor Android zit een accutest die je zou kunnen zien als een weergave van 'normaal' gebruik. Hij bestaat uit het scrollen door webpagina's, het bekijken van foto's en filmpjes en andere gangbare zaken. Dit alles met een helderheid van 200 candela per vierkante meter. Het is ook een vrij zware test, getuige de resultaten. 

De LG G4 doet het bij de lichte test gemiddeld en bij de zware test bovengemiddeld. Daar kan dus nog wel wat gewonnen worden. Vergelijken we de prestaties met die van de Galaxy S6, dan zien we met name een verschil bij de filmtest. Op zich is dat redelijk goed te verklaren, omdat daar behoorlijk wat zwart in de weergave zit. Dat is voor een Amoled-scherm efficiënter te doen dan voor een IPS-paneel. In de praktijk merkten we weinig verschil tussen de S6 en de G4. De PCMark-test is in dit geval dus de betere indicatie van de prestaties in de praktijk, behalve natuurlijk als je in de praktijk altijd films kijkt... 

Conclusie en alternatieven

Met de G4 kan LG de concurrentie met de Samsung Galaxy S6 wat ons betreft prima aan. Ga je primair voor uiterlijk bij een smartphone, dan kunnen we ons voorstellen dat de S6 net wat aantrekkelijker overkomt, al zullen er toch ook behoorlijk wat zijn die de leren achterkant van het duurdere model van LG mooi vinden. Als je toch meteen een hoesje aanschaft, dan speelt het uiterlijk vrijwel geen rol uiteraard. Daarnaast biedt plastic wel degelijk voordelen ten opzichte van andere materialen. Maar goed, materiaalkeuze en uiterlijk blijven natuurlijk voor een deel een kwestie van smaak.

Het onderdeel van de G4 waar we het meest van onder de indruk zijn, is de camera. Die is echt heel erg goed, in onze ervaring nog beter dan die van de Galaxy S6. Met name de prestaties bij weinig licht zijn fenomenaal. Fotograferen in raw is naar onze mening niet meer dan een gimmick die eigenlijk niet bijster veel oplevert. We vragen ons sowieso af of dit wel echt nuttig is op een smartphone, waarmee je toch vaak foto's maakt die je snel wilt delen. De foto's die je met standaardinstellingen kunt maken zijn daarnaast dermate goed, dat je het eigenlijk niet nodig hebt.

De keuze van LG om de G4 uit te rusten met een Snapdragon 808 in plaats van een Snapdragon 810, kunnen we gezien de warmteproblemen met die laatste goed begrijpen. De 808 is ruimschoots snel genoeg om de algemene bediening vlotjes te laten verlopen. De GPU is eigenlijk het enige onderdeel wat behoorlijk tegenvallende prestaties laat zien, waarbij we wel aan moeten tekenen dat we nog geen games tegengekomen zijn die zo zwaar zijn als de zwaarste GPU-benchmark die we draaien.

Al met al is de LG G4 zeker een aanrader wat ons betreft, tenzij je 5,5 inch te groot vindt. Hij klopt op vrijwel alle punten, de niet bijster interessante GPU en de af en toe niet perfect functionerende autofocus daargelaten, met de camera als absolute ster. Een Hardware.Info Excellent Choice Award reiken we dan ook graag uit.

Vergeleken met S6 en andere alternatieven

We zeggen vaak dat het verschil tussen 5(,1) en 5,5 inch dermate groot is dat het niet echt zinvol is om ze te vergelijken met elkaar. Toch moeten we dat hier even doen, omdat de grote vraag toch eigenlijk is of de G4 het wint van de Galaxy S6. De Galaxy S6 ziet er wat ons betreft beter uit, met name omdat hij iets minder lomp oogt. We hebben het dan niet over het verschil in diagonaal, maar met name over het verschil in dikte. Op ruim 8 mm voor de S6 is 2 mm geen subtiel verschil meer te noemen. De mogelijkheid om een microSD-kaartje te plaatsen en in iets minder mate om de accu te vervangen doet de weegschaal in het voordeel van de G4 doorslaan, intern is de S6 duidelijk geavanceerder. De camera van de G4 is dan weer beter, met name bij weinig omgevingslicht. LG weet wel minder lang de prijzen op peil te houden overigens, want de G4 met leren achterkant is nu al duidelijk goedkoper dan de S6, terwijl de adviesprijs hetzelfde was en de S6 al langer op de markt is.

Kijken we verder dan de S6 en beperken we ons wel tot 5,5 inch, dan komen we uiteraard (zoals gebruikelijk) uit bij de OnePlus One, die veel goedkoper is maar inmiddels toch ook wel wat long in the tooth begint te worden. Op meerdere vlakken haalt die het absoluut niet bij de G4. We zijn dan ook benieuwd wat de tweede generatie van die smartphone ons gaat brengen. Een ander alternatief is de Honor 6 Plus, die met 399 euro ook beduidend goedkoper is. De interne onderdelen van dat toestel zijn wat gedateerd en de dual-camera heeft ons in ieder geval nog niet weten te overtuigen. Vind je het niet vervelend om een nóg iets groter scherm te hebben, dan kan je ook nog terecht bij de 5,7 inch grote Samsung's Galaxy Note 4. Qua prestaties scoort dat apparaat doorgaans iets beter dan de G4, terwijl de prijs op ongeveer hetzelfde niveau ligt Een laatstee alternatief is uiteraard de iPhone 6 Plus, wederom een toestel met een 5,5 inch schermdiagonaal. De naar onze mening niet enorm interessante 16GB-variant daarvan kost echter al zo'n 100 euro meer dan de G4, een 32GB-variant is er niet en de 64GB-versie kost bijna 200 euro meer. Het is alleen een alternatief als je per se een iOS-apparaat wilt hebben.


LG G4 Leather Black


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

LG G4 Black

LG G4 Black

 • Google Android 5.1
 • 3072 MB
 • 32 GB
 • 5.5 inch
 • 2560x1440
 • 16 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)

456,75 €

1 winkel
LG G4 Gold

LG G4 Gold

 • Google Android 5.1
 • 3072 MB
 • 32 GB
 • 5.5 inch
 • 2560x1440
 • 16 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
Excellent LG G4 Leather Black

LG G4 Leather Black

 • Google Android 5.1
 • 3072 MB
 • 32 GB
 • 5.5 inch
 • 2560x1440
 • 16 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
LG G4 Leather Brown

LG G4 Leather Brown

 • Google Android 5.1
 • 3072 MB
 • 32 GB
 • 5.5 inch
 • 2560x1440
 • 16 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
LG G4 Leather Red

LG G4 Leather Red

 • Google Android 5.1
 • 3072 MB
 • 32 GB
 • 5.5 inch
 • 2560x1440
 • 16 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
LG G4 White

LG G4 White

 • Google Android 5.1
 • 3072 MB
 • 32 GB
 • 5.5 inch
 • 2560x1440
 • 16 MPixel
 • WiFi 5 (802.11ac)
Niet verkrijgbaar
0
*