Steelseries Apex M800 review: mechanisch met dome-gevoel

8 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Geschikt voor Mac
  3. 3. QS1
  4. 4. Verlichting
  5. 5. Steelseries Engine
  6. 6. Conclusie
  7. 1 besproken product
  8. 8 reacties

Geschikt voor Mac

Het lijkt er in eerste instantie op dat de M800 niet in hoogte te verstellen is. Er zijn geen uitklapbare pootjes te ontwaren. Toch is het mogelijk om de hellingshoek van het toetsenbord wat aan te passen. De rubberen voetjes aan de bovenkant onderop kun je vervangen door hogere exemplaren. Die worden uiteraard netjes meegeleverd in de doos. In die doos zien we verder nog Command- en Option-toetsen zitten, die je kunt gebruiken als je de M800 gaat koppelen aan een Mac. Een keycap puller treffen we overigens niet aan in de doos. Als je dus toetsen wilt gaan vervangen, moet je de puller los kopen of de toetsen op een andere manier lospeuteren.

SteelSeries Apex M800 Black

SteelSeries Apex M800 Black

Als we het over de toetsen hebben, dan vallen naast de grote spatiebalk met name de zes macrotoetsen aan de linkerkant op. Dat zijn er niet overdreven veel, waardoor dit toetsenbord niet per definitie geschikt is voor alle soorten games. Verder zien we dat de de rechter Windows-toets is vervangen door een Steelseries-toets. Dat is een veredelde fn-toets. Als je die indrukt, lichten alleen de toetsen op die je hiermee kunt combineren. Dat zijn F5 tot en met F12. Hieronder zitten de mediatoetsen en de toetsen waarmee je volume en verlichting kunt regelen.

Je sluit de M800 middels twee usb-aansluitingen aan op je computer. Op het toetsenbord zelf zit nog een hub met twee USB 2.0-aansluitingen.

SteelSeries Apex M800 Black


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Ultimate SteelSeries Apex M800 Black

SteelSeries Apex M800 Black

  • Mechanisch toetsenbord
Niet verkrijgbaar
0